topbanner_forum
  *

avatar image

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
  • Friday June 18, 2021, 4:35 pm
  • Proudly celebrating 15+ years online.
  • Donate now to become a lifetime supporting member of the site and get a non-expiring license key for all of our programs.
  • donate

Author Topic: Some thumbnails only show an icon  (Read 1356 times)

JCarls

  • Participant
  • Joined in 2020
  • *
  • default avatar
  • Posts: 2
    • View Profile
    • Donate to Member
Some thumbnails only show an icon
« on: May 08, 2020, 10:14 AM »
Is anyone else seeing an issue in which some thumbnails on the left panel only show up as icons? I just updated to 4.36.2 but the problem remains. I don't believe (and can't find) a Preferences setting that might do this.

Screenshot - 05_08_20 , 9_36_57 AM.png

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 40,544
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Some thumbnails only show an icon
« Reply #1 on: May 08, 2020, 10:52 AM »
This may be a problem with windows itself not refreshing its thumbnail cache.  I remember this happening in the past and being fixed by a reboot.

JCarls

  • Participant
  • Joined in 2020
  • *
  • default avatar
  • Posts: 2
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Some thumbnails only show an icon
« Reply #2 on: May 08, 2020, 04:27 PM »
Is there any chance that the number of thumbnails may have a practical limit? I have quite a few in the folder I use but this problem only appeared in the last month or so.

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 40,544
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Some thumbnails only show an icon
« Reply #3 on: May 08, 2020, 06:21 PM »
i dont think so, but in SC MoveTo menu at the bottom it will give you the option to let it file all your older screenshots in the thumbnail panel into subfolders based on date.

Hilario

  • Supporting Member
  • Joined in 2017
  • **
  • default avatar
  • Posts: 27
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Some thumbnails only show an icon
« Reply #4 on: March 31, 2021, 12:19 AM »
I go the same problem.
Sudently (I am not sure it happen at the same time I upgrade to v4.41.0)
SSC stop generating thumbnails
ScreenShotCaptor-Problem thumbnails.pngSome thumbnails only show an icon

Any suggestion (I rebooted but no change)

tomos

  • Charter Member
  • Joined in 2006
  • ***
  • Posts: 11,824
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Some thumbnails only show an icon
« Reply #5 on: March 31, 2021, 02:06 AM »
^ do thumbnails show when you look at the same folder in Windows Explorer?
Tom

Hilario

  • Supporting Member
  • Joined in 2017
  • **
  • default avatar
  • Posts: 27
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Some thumbnails only show an icon
« Reply #6 on: March 31, 2021, 02:46 AM »
Thumbnail in Windows and not in SSC
You can see it here
ScreenshotCaptor_2021-03-31_09-42-19.pngSome thumbnails only show an icon

Hilario

  • Supporting Member
  • Joined in 2017
  • **
  • default avatar
  • Posts: 27
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Some thumbnails only show an icon
« Reply #7 on: April 10, 2021, 01:58 PM »
I have changed the resolution to check
Problem persist.

ScreenshotCaptor_2021-04-10_20-56-19.pngSome thumbnails only show an icon
¿No ideas?
¿Any test to try to understand what is happening?

x16wda

  • Supporting Member
  • Joined in 2007
  • **
  • Posts: 852
  • what am I doing in this handbasket?
    • View Profile
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Some thumbnails only show an icon
« Reply #8 on: April 10, 2021, 03:26 PM »
You could try the "nuclear option" and rebuild the thumbnail cache, that might clear out something - instructions here.
vi vi vi - editor of the beast

Hilario

  • Supporting Member
  • Joined in 2017
  • **
  • default avatar
  • Posts: 27
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Some thumbnails only show an icon
« Reply #9 on: April 11, 2021, 03:46 AM »
This is correct. The problem seams on windows.
I was confused because I don't use MS Explorer, I use DOPUS and there the thumbnails where OK
They were also OK on SHAREX
But when I forced MS EXPLORER I found the same behavior.
Then I tried your recomendation.
Not all worked.

> e4uinit.exe -show

> taskkill /IM explorer.exe /F

> DEL /A /Q "%localappdata%\IconCache.db"

> DEL /A /F /Q "%localappdata%\Microsoft\Windows\Explorer\iconcache*"    THIS COMMAND DID NOT WORK - SOME PRIVILEGE PROBLEM

> shutdown /r /f /t 00

But anyway the problem was solved after deleting IconCache.db and rebooting.
Thanks for the help

tomos

  • Charter Member
  • Joined in 2006
  • ***
  • Posts: 11,824
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Some thumbnails only show an icon
« Reply #10 on: April 11, 2021, 04:46 AM »
do thumbnails show when you look at the same folder in Windows Explorer?
Yeah, SC actually uses Windows Explorer for that panel
Tom