topbanner_forum
  *

avatar image

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
  • Monday May 25, 2020, 8:03 pm
  • Proudly celebrating 15+ years online.
  • Donate now to become a lifetime supporting member of the site and get a non-expiring license key for all of our programs.
  • donate

Author Topic: Feature request: emoji support  (Read 3949 times)

jshare

  • Supporting Member
  • Joined in 2006
  • **
  • Posts: 51
    • View Profile
    • JobMob
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Feature request: emoji support
« on: June 22, 2016, 01:22 PM »
If I copy an emoji from e.g. https://twitter.gith...twemoji/preview.html, CH+S saves it as ??

Any chance this gets added?

jshare

  • Supporting Member
  • Joined in 2006
  • **
  • Posts: 51
    • View Profile
    • JobMob
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Feature request: emoji support
« Reply #1 on: July 24, 2018, 09:10 AM »
Would still love to see this feature added, more than ever

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 40,213
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Feature request: emoji support
« Reply #2 on: March 11, 2020, 10:23 PM »
CHS now has support for copying all sorts of formats and extended character sets, unicode, etc.
See the alpha download here: https://www.donation...ex.php?topic=49490.0

jshare

  • Supporting Member
  • Joined in 2006
  • **
  • Posts: 51
    • View Profile
    • JobMob
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Feature request: emoji support
« Reply #3 on: March 31, 2020, 06:04 AM »
Awesome!!! I'm on my way to try it

jshare

  • Supporting Member
  • Joined in 2006
  • **
  • Posts: 51
    • View Profile
    • JobMob
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Feature request: emoji support
« Reply #4 on: April 13, 2020, 06:20 AM »
The emoji support doesn't fully work.

If I copy something with an emoji, continue on my way and later that day, paste what I copied via the Quick Menu or the Main Window, it works as expected and the emoji are pasted (even if they appear as ?? in the UI).

However, if I try to paste the same copied line via the Main Window the next day - having turned off my PC overnight - the emoji isn't included in the pasted text, it's replaced by the ??.

One thing worth mentioning, possibly related: when I started using this alpha (2.52.0), one of the first things I did was restore a db backup made with the latest stable version of CH+S. When I did that, it threw an error about something related to Blobs, but it the backup was restored and I see all my old copied content, including images, in the Main Window of the alpha.

Edit: just noticed I don't have the latest alpha. I'm going to get it and try again.

Edit 2: installed the latest alpha (it says 2.52.0 in the app), didn't restore my backup, used it for a while and then rebooted. Emoji and non-latin (Hebrew) characters are being pasted fine, so perhaps it's the restoring a backup from the stable version that ruined things earlier. Going to try that now.

Edit 3: the restore was successful and I can see past copies, but if I try to paste anything at all, I get this error: paste-error-after-restore.pngFeature request: emoji support. I also noticed this in the lower lefthand corner: paste-error-after-restore-2.pngFeature request: emoji support. However, once I exited the app and launched it again, it works fine.
« Last Edit: April 13, 2020, 09:17 AM by jshare »