topbanner_forum
  *

avatar image

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
  • Tuesday September 21, 2021, 7:06 am
  • Proudly celebrating 15+ years online.
  • Donate now to become a lifetime supporting member of the site and get a non-expiring license key for all of our programs.
  • donate

Author Topic: Restore an Acronis Image in other pc  (Read 1559 times)

Contro

  • Supporting Member
  • Joined in 2007
  • **
  • Posts: 3,691
    • View Profile
    • Donate to Member
Restore an Acronis Image in other pc
« on: May 21, 2021, 09:53 AM »
I have restored an acronis tib from the laptop to the desktop.
All seems well except one little detail.
When I try to shutdown my pc only is reinitiating
No error messages.

OS. Windows 10 home
Drivers in the laptop. I will give a complete list.

In safe mode I can shutdown the pc without problem.
with the shutdown commanda and this modifiers I can shutdown the system : shutdown /p /f

Drivers in the desktop. I will give a complete list. After installed the new drivers from Asus.

Best Regards

these are the drivers from the laptop

These are the drivers from the pc desktop
« Last Edit: May 22, 2021, 03:33 AM by Contro »

4wd

  • Supporting Member
  • Joined in 2006
  • **
  • Posts: 5,532
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Restore an Acronis Image in other pc
« Reply #1 on: May 21, 2021, 10:30 PM »
I would perform an In-place Upgrade considering you've just completely changed hardware.

Contro

  • Supporting Member
  • Joined in 2007
  • **
  • Posts: 3,691
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Restore an Acronis Image in other pc
« Reply #2 on: May 22, 2021, 03:33 AM »
  These are the drivers from the desktop


The forum don't allow me to insert a txt file.
What wrong ?
 :-\
« Last Edit: May 22, 2021, 12:36 PM by Contro »

Contro

  • Supporting Member
  • Joined in 2007
  • **
  • Posts: 3,691
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Restore an Acronis Image in other pc
« Reply #3 on: May 22, 2021, 03:39 AM »
I don't understand why the txt file is not attached as the first.

Contro

  • Supporting Member
  • Joined in 2007
  • **
  • Posts: 3,691
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Restore an Acronis Image in other pc
« Reply #4 on: May 22, 2021, 03:40 AM »
I just cannot attach the txt file in the forum.

Best Regards
I will try to put as a link to my google drive.

https://drive.google...Kc37oyRv?usp=sharing


Contro

  • Supporting Member
  • Joined in 2007
  • **
  • Posts: 3,691
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Restore an Acronis Image in other pc
« Reply #5 on: May 22, 2021, 03:43 AM »
How can I compare two txt files to see the differences. Even comparing only the starting of x characters of each line.

Best Regards

Note : I can compare with WinMerge
 :-* :P
« Last Edit: May 22, 2021, 12:36 PM by Contro »

Contro

  • Supporting Member
  • Joined in 2007
  • **
  • Posts: 3,691
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Restore an Acronis Image in other pc
« Reply #6 on: May 22, 2021, 03:44 AM »
I would perform an In-place Upgrade considering you've just completely changed hardware.
I would prefer an alternative method, best regards
I have a new license, but until the moment I don't need just because the system continues licensed.

Contro

  • Supporting Member
  • Joined in 2007
  • **
  • Posts: 3,691
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Restore an Acronis Image in other pc
« Reply #7 on: May 22, 2021, 03:46 AM »
I would perform an In-place Upgrade considering you've just completely changed hardware.
I have installed the new drivers of the motherboard desktop asus Z170-K

Contro

  • Supporting Member
  • Joined in 2007
  • **
  • Posts: 3,691
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Restore an Acronis Image in other pc
« Reply #8 on: May 22, 2021, 04:12 AM »
I am observing differences between the two txt files : laptop and desktop .
 :-[

Wit WinMerge

x16wda

  • Supporting Member
  • Joined in 2007
  • **
  • Posts: 857
  • what am I doing in this handbasket?
    • View Profile
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Restore an Acronis Image in other pc
« Reply #9 on: May 22, 2021, 09:46 AM »
Depending on the Acronis product, some of the boot disks have a separate task (separate from backup/restore) to adjust the O/S for new hardware. If your Acronis boot disk has that, try running it.

And if you have downloaded the drivers for your new hardware, maybe put them all on a USB stick, you can point Acronis to this new group of drivers to make sure it sees what is needed.
vi vi vi - editor of the beast

Contro

  • Supporting Member
  • Joined in 2007
  • **
  • Posts: 3,691
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Restore an Acronis Image in other pc
« Reply #10 on: May 22, 2021, 12:33 PM »
Depending on the Acronis product, some of the boot disks have a separate task (separate from backup/restore) to adjust the O/S for new hardware. If your Acronis boot disk has that, try running it.

And if you have downloaded the drivers for your new hardware, maybe put them all on a USB stick, you can point Acronis to this new group of drivers to make sure it sees what is needed.
I restore the original acronis image. Then install the new drivers according to the new motherboard.
So I am supposing some drivers from the laptop may be interfering.
Specially that to shutdown the pc.

So I am trying now to decide what driver is.
In safe mode I can shutdown without problem.

So I need only to determine the wrong driver.

That would be the best possibility. The worst are drivers installed in incorrect order o with problems.

I remember many years ago, under windows xp pro, be six months asking for the problem with the restore function.

The answer was : I was using an usb modem . When I install the driver after others I have the problem.

I hope this time the problem is more simple....

Best Regards

Contro

  • Supporting Member
  • Joined in 2007
  • **
  • Posts: 3,691
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Restore an Acronis Image in other pc
« Reply #11 on: May 22, 2021, 12:34 PM »
I will try a clean boot. Then activate step by step services and drivers....
I will comment

Contro

  • Supporting Member
  • Joined in 2007
  • **
  • Posts: 3,691
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Restore an Acronis Image in other pc
« Reply #12 on: May 22, 2021, 12:38 PM »
Depending on the Acronis product, some of the boot disks have a separate task (separate from backup/restore) to adjust the O/S for new hardware. If your Acronis boot disk has that, try running it.

And if you have downloaded the drivers for your new hardware, maybe put them all on a USB stick, you can point Acronis to this new group of drivers to make sure it sees what is needed.
I obtained the help of a technician.
Usually the procedure is restore the image from the laptop. Then installs the new drivers in target.
I assume the problem is that some driver or controller from the laptop may be interfering.
In the shutdown of the desktop. In safe mode don't happen . Do you understand ?

Contro

  • Supporting Member
  • Joined in 2007
  • **
  • Posts: 3,691
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Restore an Acronis Image in other pc
« Reply #13 on: May 22, 2021, 12:41 PM »
I am trying to collect some links that may be useful to my purpose :

https://answers.micr...4b-889d-9aed8c16ec68
https://mundowin.com...n-lugar-de-apagarse/

Contro

  • Supporting Member
  • Joined in 2007
  • **
  • Posts: 3,691
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Restore an Acronis Image in other pc
« Reply #14 on: June 17, 2021, 04:08 PM »
The process is almost done. I ask for help to a local technician who helps me.
we have problems with shut down the desktop because instead reiniate, but finally we solve the problem with a controller or driver about energy.
Now is almost finished.
The windows 10 home os was well restored and reactivated with a new license.
 :-* :P