topbanner_forum
  *

avatar image

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
  • Monday October 3, 2022, 12:15 am
  • Proudly celebrating 15+ years online.
  • Donate now to become a lifetime supporting member of the site and get a non-expiring license key for all of our programs.
  • donate

Author Topic: Grab selected region makes screen go big  (Read 1544 times)

bwoods

  • Participant
  • Joined in 2012
  • *
  • Posts: 11
    • View Profile
    • Donate to Member
Grab selected region makes screen go big
« on: January 30, 2022, 07:35 PM »
Trying to use Grab Selected Region. When I invoke it, it makes all the images on the screen go large, like at a lower resolution. I can't use this feature at all.

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 40,825
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Grab selected region makes screen go big
« Reply #1 on: January 30, 2022, 09:45 PM »
Are you using the latest version of Screenshot Captor?

bwoods

  • Participant
  • Joined in 2012
  • *
  • Posts: 11
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Grab selected region makes screen go big
« Reply #2 on: January 31, 2022, 12:33 AM »
Yes, 4.36.1 Weird, in doing something else, I turned of "replace command prompt with powershell" then I turned it back on. The problem is no longer there and Screencapture acts normally for Grab Selected Region.

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 40,825
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Grab selected region makes screen go big
« Reply #3 on: January 31, 2022, 07:10 AM »
It may not be related to that powershell thing, but it may be if the monitor resolutions changed since SC was started that can do it -- restarting SC will also fix that if monitor configuration has changed since it was started.

bwoods

  • Participant
  • Joined in 2012
  • *
  • Posts: 11
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Grab selected region makes screen go big
« Reply #4 on: February 02, 2022, 12:26 PM »
Thanks, restarting did the trick.

Shades

  • Member
  • Joined in 2006
  • **
  • Posts: 2,898
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Grab selected region makes screen go big
« Reply #5 on: February 02, 2022, 01:26 PM »
Thanks, restarting did the trick.

If you haven't seen "The IT crowd", that is your loss. Even if you are not that fond of British comedy. But if you did see it, you are very familiar with the phrase "Have you tried turning it off an on again?" The solution for practically everything :)

Here is a gif from that meme:
https://media1.giphy...d=200w.webp&ct=g

DigiTecKid

  • Participant
  • Joined in 2022
  • *
  • default avatar
  • Posts: 1
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Grab selected region makes screen go big
« Reply #6 on: February 06, 2022, 10:36 PM »
It may not be related to that powershell thing, but it may be if the monitor resolutions changed since SC was started that can do it -- restarting SC will also fix that if monitor configuration has changed since it was started.

Thanx!  That was making me a crazy.   :D

Renegade

  • Charter Member
  • Joined in 2005
  • ***
  • Posts: 13,284
  • Tell me something you don't know...
    • View Profile
    • Renegade Minds
    • Donate to Member
Re: Grab selected region makes screen go big
« Reply #7 on: February 07, 2022, 12:50 PM »
@mouser - this sounds related to the issue I reported earlier.
Slow Down Music - Where I commit thought crimes...

Freedom is the right to be wrong, not the right to do wrong. - John Diefenbaker

bwoods

  • Participant
  • Joined in 2012
  • *
  • Posts: 11
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Grab selected region makes screen go big
« Reply #8 on: February 07, 2022, 12:59 PM »
Thanks, restarting did the trick.

If you haven't seen "The IT crowd", that is your loss. Even if you are not that fond of British comedy. But if you did see it, you are very familiar with the phrase "Have you tried turning it off an on again?" The solution for practically everything :)

Here is a gif from that meme:
https://media1.giphy...d=200w.webp&ct=g
LOL I'm not familiar with it. And yes, turning it off and on again is something that I am familiar with. My previous post was after restarting the computer twice--which is restarting the app. Thanks for your comment, I enjoyed it. :)

bwoods

  • Participant
  • Joined in 2012
  • *
  • Posts: 11
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Grab selected region makes screen go big
« Reply #9 on: September 01, 2022, 09:35 PM »
I'm still experiencing the original problem--hitting PrtScrn, which is my hotkey for "Grab Selected Region," makes the screen go big and selecting a region useless. I have to exit Screenshot Captor and restart it for it to work. So annoying.

Ath

  • Supporting Member
  • Joined in 2006
  • **
  • Posts: 3,576
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Grab selected region makes screen go big
« Reply #10 on: September 02, 2022, 12:29 AM »
hitting PrtScrn, which is my hotkey for "Grab Selected Region," makes the screen go big and selecting a region useless.

Most likely another tool is (also) hooking into that hotkey, most notably OneDrive IIRC, please try to (temporarily) change the hotkey for this feature and see if it still behaves like that

bwoods

  • Participant
  • Joined in 2012
  • *
  • Posts: 11
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Grab selected region makes screen go big
« Reply #11 on: September 02, 2022, 09:03 PM »
OK, I'll give that a shot and report back, thanks.

bwoods

  • Participant
  • Joined in 2012
  • *
  • Posts: 11
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Grab selected region makes screen go big
« Reply #12 on: September 22, 2022, 02:36 PM »
OK, I've been using it since my last post and changed my hotkey to invoke and it still does it.

bwoods

  • Participant
  • Joined in 2012
  • *
  • Posts: 11
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Grab selected region makes screen go big
« Reply #13 on: September 28, 2022, 06:01 PM »
Well, sadly, I'm going to uninstall this and go with Greenshot. I've used Screenshot Captor since it was first released. I've loved it. But for over 10 months now it's been doing this with no solution in sight. And it really is annoying to have to exit out of it and restart it every time.