Home | Blog | Software | Reviews and Features | Forum | Help | Donate | About us
topbanner_forum
  *

avatar image

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
  • September 24, 2016, 03:59:16 PM
  • Proudly celebrating 10 years online.
  • Donate now to become a lifetime supporting member of the site and get a non-expiring license key for all of our programs.
  • donate

Author Topic: Potential Bugs  (Read 818 times)

mindstormer

  • Participant
  • Joined in 2014
  • *
  • default avatar
  • Posts: 12
    • View Profile
    • Donate to Member
Potential Bugs
« on: September 20, 2015, 11:18:41 PM »
Potential bugs I've discovered:

1. I have the setting "Take Image of Active Window" enabled and is working as expected on the screen where SC was launched, but when I take a screenshot of a window on another monitor, a portion of the background of the active window is taken as well. This portion is a bit larger than the active window.

2. Not sure if my hard drive is too slow (7200 rpm, pretty average), but when I take screenshots one after the other at a decent pace (I make sure my file explorer updates to include the screenshot taken before I take the other and then take another screenshot maybe 2 seconds after), but some screenshots seem to be corrupted and some seem to contain a previous  screenshot overlapping it. A bizarre thing is that some of these overlapped screenshots appear fine using Windows's default image viewer as well as on SC but are overlapped when opened with IrfanView as well as Windows's File Explorer preview...

Also, 2 feature requests:

1. An option to close SC when clicking the red X button in the Quick-Capture bar (and if this option is implemented, consider that the button should not close Quick-Capture bar so that in the next launch, Quick-Capture bar is not closed by default). Whenever I use SC, I always have SC main window minimized and always have Quick-Capture bar enabled (auto-hide). I would take a bunch of screenshots using the Quick-Capture bar and then want to quick the program using it.

2. I was wondering if it's in consideration to incorporate the option to upload the screenshots to the very popular imgur.com.

Other than that, this is still a really great program.
« Last Edit: September 20, 2015, 11:33:29 PM by mindstormer »

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,245
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Potential Bugs
« Reply #1 on: September 21, 2015, 02:32:24 AM »
Quote
but when I take a screenshot of a window on another monitor, a portion of the background of the active window is taken as well.

might it be that it's not that its on another monitor that is causing this behavior, but rather when the active window being captured is a CHILD widow and the parent is behind it?

Quote
2..some screenshots seem to be corrupted and some seem to contain a previous  screenshot overlapping it.
#2 sounds bizarre!! the fact that you are eaiting for your file explorer to update suggests that it cant possibly be that they are being taken too quickly.  something else must be going on..   i'd love to hear if you can figure out a clue..  are the files being auto named uniquely?

Quote
1. An option to close SC when clicking the red X button in the Quick-Capture bar

there is a different button for toggling the main sc window.


Quote
2. I was wondering if it's in consideration to incorporate the option to upload the screenshots to the very popular imgur.com.
absolutely, it is on my todo list with pretty high priority.

mindstormer

  • Participant
  • Joined in 2014
  • *
  • default avatar
  • Posts: 12
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Potential Bugs
« Reply #2 on: September 25, 2015, 07:35:36 PM »
might it be that it's not that its on another monitor that is causing this behavior, but rather when the active window being captured is a CHILD widow and the parent is behind it?


Yea you're right. SC is on monitor #1 and I'm taking a screenshot of a child window in monitor #2 whose parent window is also on monitor #2--the portion of the background of the parent window is shown. It is not shown when the screenshot of the child window is taken at monitor #1 (with parent window still being on monitor #2). This is still a bug though, right?

  i'd love to hear if you can figure out a clue.. are the files being auto named uniquely?

Yea, using the naming scheme by SC. I just took like a total of 50 screenshots trying to figure out what's the issue but still have no idea. Again, something is really weird--Irfanview and Windows Photo Viewer are showing me two different things of the same photo, and this time, neither of the photos are exactly what I took (first 2 screenshots are exactly the same according to Windows Photo Viewer when they should be different and according to Irfanviewer, they are different but only because one being messed up (they still appear to be the same screenshot in this regard when they should be 2 different screenshots).

If you want to see what I mean, I can upload the 6 screenshots if you have both Irfanview and Windows Photo Viewer installed to see for yourself. The screenshots are simply settings of a Firefox addon (so you would know what screenshot I have taken and what it should be then be able to compare that to what is shown by the two image viewers.

« Last Edit: September 25, 2015, 07:41:49 PM by mindstormer »

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,245
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Potential Bugs
« Reply #3 on: September 26, 2015, 04:44:04 PM »
Try the latest beta, and turn off the "Try to capture Aero Glass" option from the "Window Capturing 1" tab.