Home | Blog | Software | Reviews and Features | Forum | Help | Donate | About us
topbanner_forum
  *

avatar image

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
  • December 08, 2016, 02:01:29 PM
  • Proudly celebrating 10 years online.
  • Donate now to become a lifetime supporting member of the site and get a non-expiring license key for all of our programs.
  • donate

Author Topic: scrolling window OUT OF MEMORY CRASH...EVERY TIME  (Read 1707 times)

anarky321

  • Participant
  • Joined in 2015
  • *
  • default avatar
  • Posts: 2
    • View Profile
    • Donate to Member
scrolling window OUT OF MEMORY CRASH...EVERY TIME
« on: March 25, 2015, 01:36:06 PM »
if i try to capture anything above 50 scrolls it crashes out "due to memory"

i have windows 7 64 ultimate with 16gb of ram and plenty of hard drive space

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,416
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: scrolling window OUT OF MEMORY CRASH...EVERY TIME
« Reply #1 on: March 25, 2015, 03:59:03 PM »
On the Scrolling Capture dialog, before it begins scrolling, on the left hand side about half way down is a place to limit the memory used.
Try changing from default of 500 (mb) to like 5000.  See if that helps.

anarky321

  • Participant
  • Joined in 2015
  • *
  • default avatar
  • Posts: 2
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: scrolling window OUT OF MEMORY CRASH...EVERY TIME
« Reply #2 on: March 26, 2015, 12:22:21 PM »
it doesn't help i tried changing it all the way to 15,000

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,416
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: scrolling window OUT OF MEMORY CRASH...EVERY TIME
« Reply #3 on: March 26, 2015, 12:27:24 PM »
can you tell me the exact error it gives you next time it shows?

app103

  • That scary taskbar girl
  • Global Moderator
  • Joined in 2006
  • *****
  • Posts: 5,666
    • View Profile
    • App's Apps
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: scrolling window OUT OF MEMORY CRASH...EVERY TIME
« Reply #4 on: March 29, 2015, 11:48:45 AM »
Believe it or not, this is a common problem I experienced with all other screen capture applications, and the primary reason why I gave SC a try.

And like all other screen capture applications, SC did have the same issue for me, in the beginning, but at least mouser was willing to work to find a solution (which he did), and I no longer have the out of memory problem in SC. Can't say the same about the rest of the developers of those other apps.

VADemon

  • Supporting Member
  • Joined in 2013
  • **
  • default avatar
  • Posts: 6
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: scrolling window OUT OF MEMORY CRASH...EVERY TIME
« Reply #5 on: June 26, 2015, 02:23:20 PM »
Try to scroll-capture this page: http://pastebin.com/Dhq65dAG

The capturing itself works well (besides I couldn't get a proper auto-scroll with the newest Firefox Beta). But: when it comes to overlapping settings, changing any value results in a "There's not enough memory for this action" message. I've 16GB of RAM and set Memory Usage to 5000MB in ScreenshotCaptor (a 32-bit program though ;))

tomos

  • Charter Member
  • Joined in 2006
  • ***
  • Posts: 10,331
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: scrolling window OUT OF MEMORY CRASH...EVERY TIME
« Reply #6 on: June 26, 2015, 03:12:32 PM »
Try to scroll-capture this page: http://pastebin.com/Dhq65dAG

The capturing itself works well (besides I couldn't get a proper auto-scroll with the newest Firefox Beta). But: when it comes to overlapping settings, changing any value results in a "There's not enough memory for this action" message. I've 16GB of RAM and set Memory Usage to 5000MB in ScreenshotCaptor (a 32-bit program though ;))

cant reproduce the problem here
Win.8.1 x64; 4GB RAM; some mediocre dual core CPU who's name I cant remember; SC 4.12.0 -
FWIW I'm not using the Firefox beta.

SC actually says how much memory it's using in the dialogue-window where you make the adjustments - top-left of the actual screenshot.
It says 129.16mb here - the number doesnt seem to change and Task Manager says ~541MB. (Are mb's = MB's?!)
Either way it worked fine when I changed either Scroll Overlap value.
Tom