Home | Blog | Software | Reviews and Features | Forum | Help | Donate | About us
topbanner_forum
  *

avatar image

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
  • December 04, 2016, 04:24:32 AM
  • Proudly celebrating 10 years online.
  • Donate now to become a lifetime supporting member of the site and get a non-expiring license key for all of our programs.
  • donate

Author Topic: bug reports  (Read 6543 times)

brotherS

  • Master of Good Ideas
  • Honorary Member
  • Joined in 2005
  • **
  • Posts: 2,136
    • View Profile
    • Donate to Member
bug reports
« on: September 12, 2005, 08:08:50 AM »
Hi,

first of all: thank you for this great program, I really love it!
The latest version does not save the windows size and position on exit - I start Screenshot Captor, maximize, close it, start it again - and it has the wrong (default) window size and position... :(

I'd be happy if you could fix that!  :up:
« Last Edit: September 26, 2005, 02:53:00 AM by mouser »

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,406
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: bug in v2.00.09: does not remember window size/position
« Reply #1 on: September 12, 2005, 11:48:33 AM »
i certainly will fix that this weekend - no excuse for that; probably got messed up in the recent version when i got start-minimized behavior to work perfectly.  like stamping down bubbles under a rug, there always seems to be sideeffects :)

thanks for bug report, will be fixed next version (this coming weekend)  :up:

brotherS

  • Master of Good Ideas
  • Honorary Member
  • Joined in 2005
  • **
  • Posts: 2,136
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: bug in v2.00.09: does not remember window size/position
« Reply #2 on: September 12, 2005, 01:05:06 PM »
Thanks, I love software where the bugs are fixed fast :)
And I like http://fileforum.betanews.com/ - that's where I discovered your great program!

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,406
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: bug in v2.00.09: does not remember window size/position
« Reply #3 on: September 12, 2005, 01:27:59 PM »
always nice to hear where people discovered us.
if you look around the forum you'll see that one of the best things about this forum/site is the interaction between users and coders; it's my favorite part, and i love hearing how i can improve the programs to make them work better for their users.

brotherS

  • Master of Good Ideas
  • Honorary Member
  • Joined in 2005
  • **
  • Posts: 2,136
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: bug in v2.00.09: does not remember window size/position
« Reply #4 on: September 12, 2005, 03:24:23 PM »
I like http://fileforum.betanews.com/ because you can rate and review programs there and also can read the feedback from others. Thanks to that I discovered GREAT programs like http://www.autohotkey.com - and you'll get an email when one of the programs you added to your list is updated (new beta or official release).

You are right, I like interaction too. Right now I'm helping 4 coders to beta-test their freeware and suggesting new features - expect more posts to come :)

brotherS

  • Master of Good Ideas
  • Honorary Member
  • Joined in 2005
  • **
  • Posts: 2,136
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: bug in v2.00.09: does not remember window size/position
« Reply #5 on: September 20, 2005, 10:02:15 AM »
I got the same bug in v2.00.10  :(

Do I need to do a clean installation? Where does your program hide its settings?

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,406
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: bug in v2.00.09: does not remember window size/position
« Reply #6 on: September 20, 2005, 10:29:20 AM »
sorry i haven't fixed it yet - just wanted to get stefan's clipart released.
i will fix in next version.

(settings are kept in the .ini file in the programs directory).

brotherS

  • Master of Good Ideas
  • Honorary Member
  • Joined in 2005
  • **
  • Posts: 2,136
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: bug in v2.00.09: does not remember window size/position
« Reply #7 on: September 25, 2005, 03:53:20 PM »
Hmm, seems not to be fixed in .11 though...

When you fix it, please also fix this:
  • when you rename a file in the left part of the window and hit enter the file will not longer be selected but the first file/folder in the save folder will

Thanks :)

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,406
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: bug in v2.00.09: does not remember window size/position
« Reply #8 on: September 25, 2005, 04:31:39 PM »
i'm having trouble reproducing the problem - window position and size is saved in mine.

brothers - are your other options settings being saved?  if not, then the problem is that none of your options are being saved.
can you do some experimenting and report back?

brotherS

  • Master of Good Ideas
  • Honorary Member
  • Joined in 2005
  • **
  • Posts: 2,136
    • View Profile
    • Donate to Member
bugs in v2.00.11
« Reply #9 on: September 25, 2005, 05:32:42 PM »
Sure that :)

I uninstalled it and also removed the settings before installing it again. It's working much better, the only bugs I see now are these:

  • when you rename a file in the left part of the window and hit enter the file will not longer be selected but the first file/folder in the save folder will - example: a) start SC b) capture 4 images c) in SC, click the third image and hit F2 to rename it d) rename it and hit ENTER e) now press the UP cursor because you want to rename the second file f) be surprised because the third file isn't active/highlighted anymore, but the first entry (parent folder in my case) is! (it should work exactly like in Windows Explorer or other programs IMHO)
  • the program seems to have problems with the the new, great Google Sidebar, which I placed at the right side of the screen (see example image: http://img162.images...ugwithsidebar3hy.png - the Windows taskbar sits on the left side of the screen btw). I started SC and saw it was partly laying over the Sidebar - I reduced the width to NOT have it over the Sidebar anymore, did quit SC and restarted it - and it had the same (too big) size (see example image)...
« Last Edit: September 25, 2005, 06:06:45 PM by brotherS »

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,406
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: bug in v2.00.09: does not remember window size/position
« Reply #10 on: September 25, 2005, 05:40:20 PM »
can you explain the 2 bugs a little more, im not sure i fully understand them and i'm anxious to fix :)

brotherS

  • Master of Good Ideas
  • Honorary Member
  • Joined in 2005
  • **
  • Posts: 2,136
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: bug in v2.00.09: does not remember window size/position
« Reply #11 on: September 25, 2005, 06:07:30 PM »
I edited my last post and tried my best to make it as clear as possible :)

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,406
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: bug in v2.00.09: does not remember window size/position
« Reply #12 on: September 25, 2005, 06:29:32 PM »
ok i see what you mean about after renaming  - i will try to fix.

as for google side bar -
if you make the screenshot captor window really small and close and restart - what happens?
is it ignoring all window size change completely? or is it something else going wrong?

brotherS

  • Master of Good Ideas
  • Honorary Member
  • Joined in 2005
  • **
  • Posts: 2,136
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: bug in v2.00.09: does not remember window size/position
« Reply #13 on: September 26, 2005, 01:34:18 AM »
if you make the screenshot captor window really small and close and restart - what happens?
is it ignoring all window size change completely? or is it something else going wrong?
This is strange: I just did what you suggested and NOW it does remember its size even when its bigger again!? So lets say it's fixed until it starts to act up again :)

One more thing though:
  • when you use the "start minimized" option and then right-click the tray icon to "exit" SC will not be closed quietly but the GUI will show up for a very short moment - maybe you can prevent this?

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,406
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: bug in v2.00.09: does not remember window size/position
« Reply #14 on: September 26, 2005, 02:31:59 AM »
yes, i think i can fix that, i will try in next version along with the other thing.

brotherS

  • Master of Good Ideas
  • Honorary Member
  • Joined in 2005
  • **
  • Posts: 2,136
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: bug in v2.00.09: does not remember window size/position
« Reply #15 on: September 26, 2005, 02:52:28 AM »
yes, i think i can fix that, i will try in next version along with the other thing.
Great! Since there are different bugs discussed in here now would you perhaps change the subject of the original post? And/or should I post every bug in a new thread in the future?

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,406
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: bug reports
« Reply #16 on: September 26, 2005, 02:54:00 AM »
i guess it might be easier to keep track of if each bug was in its own thread..
but then maybe we might have so many threads that the forum software would crash  :-[