Home | Blog | Software | Reviews and Features | Forum | Help | Donate | About us
topbanner_forum
  *

avatar image

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
  • December 03, 2016, 05:38:02 AM
  • Proudly celebrating 10 years online.
  • Donate now to become a lifetime supporting member of the site and get a non-expiring license key for all of our programs.
  • donate

Author Topic: Should CHS always capture the URL in a web-browser clip?  (Read 1479 times)

IainB

  • Supporting Member
  • Joined in 2008
  • **
  • Posts: 6,136
  • Slartibartfarst
    • View Profile
    • Donate to Member
Should CHS always capture the URL in a web-browser clip?
« on: May 30, 2016, 03:05:23 PM »
CHS seem to unfailingly capture the URL of a clip made in Firefox, but not at all in Slimjet (Chrome).
Is there a setting that controls this?

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,405
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Should CHS always capture the URL in a web-browser clip?
« Reply #1 on: May 30, 2016, 05:37:49 PM »
You are talking about when you copy some text on a web page, in firefox CHS ALSO saves the page url, but this doesn't work in Slimjet?
If so, this is because Chrome blocks this for "security" reasons, and there is no fix I know of.

IainB

  • Supporting Member
  • Joined in 2008
  • **
  • Posts: 6,136
  • Slartibartfarst
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Should CHS always capture the URL in a web-browser clip?
« Reply #2 on: May 31, 2016, 03:54:06 PM »
@mouser: That would seem to explain it.
I just did a quick test of whether/how a CHS clip also captures the URL of source page:
  • Firefox: URL is always captured into Notes field of Grid display.
  • Internet Explorer: (64-bit) URL is always captured into Notes field of Grid display.
  • Internet Explorer: (32-bit) URL is always captured into Notes field of Grid display.
  • Slimjet: (Chrome) URL does not seem to be captured at all.
  • Canary: (Google Chrome 64-bit Beta) URL does not seem to be captured at all.
  • MS Edge: Not tested. (it is broken on the laptop I am using - Edge can't connect to any URL for some reason and I've not been able to fix it yet)

Hmm.

IainB

  • Supporting Member
  • Joined in 2008
  • **
  • Posts: 6,136
  • Slartibartfarst
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Should CHS always capture the URL in a web-browser clip?
« Reply #3 on: May 31, 2016, 05:41:03 PM »
Hang on a bit, I must be mistaken somehow: I just now selected and copied some text from a website displayed in the Slimjet browser, and pasted that into OneNote, and the pasted OneNote content gives the source URL (see screenshot below).
Therefore, it seems that the URL is getting into the Clipboard, but not into CHS.
Is that correct?

29_406x471_2C4E1DB0.png
« Last Edit: June 01, 2016, 05:10:38 PM by IainB, Reason: Typo correction. »

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,405
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Should CHS always capture the URL in a web-browser clip?
« Reply #4 on: May 31, 2016, 10:40:40 PM »
Let me look into it -- perhaps i can improve grabbing url and make it work for chrome again..

MENAGERIE

  • Participant
  • Joined in 2016
  • *
  • default avatar
  • Posts: 3
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Should CHS always capture the URL in a web-browser clip?
« Reply #5 on: June 13, 2016, 11:10:22 AM »
Hi, total newbie here, so be gentle please :)
IainB said

"I just did a quick test of whether/how a CHS clip also captures the URL of source page:

    Firefox: URL is always captured into Notes field of Grid display."

I cannot get CHS/Firefox to do this [select some text on a webpage, Ctrl+C, look at CHS]. What am I missing?
Cheers

MENAGERIE

  • Participant
  • Joined in 2016
  • *
  • default avatar
  • Posts: 3
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Should CHS always capture the URL in a web-browser clip?
« Reply #6 on: June 13, 2016, 02:30:17 PM »
OK people - I found it!

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,405
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Should CHS always capture the URL in a web-browser clip?
« Reply #7 on: June 13, 2016, 04:12:52 PM »
Hi Menagerie,

Mind sharing what you found?

IainB

  • Supporting Member
  • Joined in 2008
  • **
  • Posts: 6,136
  • Slartibartfarst
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Should CHS always capture the URL in a web-browser clip?
« Reply #8 on: June 14, 2016, 10:16:15 AM »
I guess he will have just found the URL that is is always captured into the Notes field of the CHS Grid display for a Firefox clip.

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,405
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Should CHS always capture the URL in a web-browser clip?
« Reply #9 on: June 14, 2016, 01:59:45 PM »
There is also an option to enable/disable this on the Capture Options tab.

IainB

  • Supporting Member
  • Joined in 2008
  • **
  • Posts: 6,136
  • Slartibartfarst
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Should CHS always capture the URL in a web-browser clip?
« Reply #10 on: June 15, 2016, 06:03:45 AM »
Ah, I see.
In the Capture Options tab we have:
%filename% = slimjet.exe
%windowtitle% = Should CHS always capture the URL in a web-browser clip? - DonationCoder.com - Slimjet
%fullfilename% = C:\UTIL\Browser - SlimJet\slimjet.exe
%description% = Slimjet
%fileversion% = 10.0.3.0
%ActiveWindowInternalName% = chrome_exe
%ActiveWindowHandle% = 1051250
%company% = FlashPeak Inc.
%productname% = Slimjet
%versionstring% = 10.0.3.0
%nicename% = Slimjet [slimjet.exe]
%ActiveWindowBrowserUrl% =

So that's what happens (or doesn't happen) - the URL is not captured in CHS (%ActiveWindowBrowserUrl%) for Slimjet (a Chrome browser), whereas it always is captured in Firefox.