Home | Blog | Software | Reviews and Features | Forum | Help | Donate | About us
topbanner_forum
  *

avatar image

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
  • September 30, 2016, 10:12:23 AM
  • Proudly celebrating 10 years online.
  • Donate now to become a lifetime supporting member of the site and get a non-expiring license key for all of our programs.
  • donate

Author Topic: Love the tool - but it starts really slow.  (Read 595 times)

donxr

  • Participant
  • Joined in 2016
  • *
  • default avatar
  • Posts: 2
    • View Profile
    • Donate to Member
Love the tool - but it starts really slow.
« on: January 13, 2016, 05:40:17 PM »

I oddly need to click the taskbar icon twice sometimes, also, before it will start.

If I call the program from the commandline it take about 5 seconds to start
(c:\...\ScreenshotCaptor.exe -capture region)

I'm on Win7-32bit,  My PC is newer  (HP Elitebook 840)  1.9Ghz I5


mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,270
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Love the tool - but it starts really slow.
« Reply #1 on: January 13, 2016, 07:22:57 PM »
I don't know why you would need to click taskbar icon twice, but:

Screenshot Captor is a tool that is meant to be left running in the background (minimized to system tray) for very fast captures at any time, and is not really meant to be started and stopped only when you need to perform a quick capture (which I assume is what you are doing -- tell me if i'm wrong).

If you *do* want a tool that should just be run only when you need to perform a capture, try the little brother of Screenshot Captor, the commandline tool MiniCap: http://www.donationc...tware/Mouser/MiniCap

donxr

  • Participant
  • Joined in 2016
  • *
  • default avatar
  • Posts: 2
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Love the tool - but it starts really slow.
« Reply #2 on: January 15, 2016, 12:17:10 PM »

Yes its definitely running in the background.   Minimized to the tray.  Starts with Windows.

I noticed that if I use just the hot-key to start a capture, its good and instantaneous. 

I see what I'm doing wrong now with how to activate it with a single click. 

Thanks for getting back to me!  : )  I will try your suggestion as well...