Home | Blog | Software | Reviews and Features | Forum | Help | Donate | About us
topbanner_forum
  *

avatar image

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
  • September 28, 2016, 03:33:52 AM
  • Proudly celebrating 10 years online.
  • Donate now to become a lifetime supporting member of the site and get a non-expiring license key for all of our programs.
  • donate

Author Topic: System functions not being correctly copied  (Read 4294 times)

Happy Expat

  • Member
  • Joined in 2013
  • **
  • Posts: 77
    • View Profile
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
System functions not being correctly copied
« on: November 09, 2013, 07:54:40 AM »
WIN XP(SP3) 32bit
LBC 1.137.01
When a desktop shortcut to Shutdown.exe is created, switches are appended to the end:
"shutdown -s -t 00" for shutdown
"shutdown -r -t 00" for reboot
"shutdown -l -t 00" for logoff
when these shortcuts are dragged to LBC the switches are not copied.
Would that be a feature or a bug?
If you're thinking of trying something make sure you do it at least twice - then you're almost an expert

poyan

  • Supporting Member
  • Joined in 2010
  • **
  • Posts: 30
    • View Profile
    • DentalTrauma.info
    • Donate to Member
Re: System functions not being correctly copied
« Reply #1 on: November 10, 2013, 12:16:25 AM »
On my win8.1 surface the parameters are copied,
however the icons are not copied.

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,261
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: System functions not being correctly copied
« Reply #2 on: November 10, 2013, 12:45:42 AM »
That sounds like a bug expat -- can you tell me what option you choose when you drop it?

Happy Expat

  • Member
  • Joined in 2013
  • **
  • Posts: 77
    • View Profile
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: System functions not being correctly copied
« Reply #3 on: November 10, 2013, 12:58:30 AM »
I simply "Copy Shortcut Properties".
As identified in one of my other submissions, the three functions require individual authorisation as opposed to a "yes to all" option
If you're thinking of trying something make sure you do it at least twice - then you're almost an expert

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,261
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: System functions not being correctly copied
« Reply #4 on: November 10, 2013, 01:22:04 AM »
Can you give me an example screenshot of the right-click properties dialog of pne of the desktop shortcut showing the commandline parameters?

Happy Expat

  • Member
  • Joined in 2013
  • **
  • Posts: 77
    • View Profile
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: System functions not being correctly copied
« Reply #5 on: November 10, 2013, 12:16:55 PM »
Hope you can read Swedish  ;D
If you're thinking of trying something make sure you do it at least twice - then you're almost an expert

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,261
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: System functions not being correctly copied
« Reply #6 on: November 10, 2013, 12:19:34 PM »
Can you try something for me -- if you make a copy of the shortcut and replace the %windir% with the actual windows directory, does LBC copy the shortcut properties in that case?

Happy Expat

  • Member
  • Joined in 2013
  • **
  • Posts: 77
    • View Profile
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: System functions not being correctly copied
« Reply #7 on: November 10, 2013, 01:06:33 PM »
No such luck. have screen dump of both the LBC configuration screen and the .exe properties if you need them.
In reality, I have already tried to send these twice but for some reason I keep getting timed out by the forum server when I send them and the reply is dropped >:(
If you're thinking of trying something make sure you do it at least twice - then you're almost an expert

Happy Expat

  • Member
  • Joined in 2013
  • **
  • Posts: 77
    • View Profile
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: System functions not being correctly copied
« Reply #8 on: November 13, 2013, 10:03:41 AM »
Hi Mouser, You'll probably want to shoot me!
Had another look at the LBC configuration and the parameters ARE copied, just not to where I expected them.
In my defence, :-[ I was phased by the fact that the shortcuts appeared with strange images and all three application commands referred simply to "shutdown.exe". I was afraid to even test the links because I simply didn't want the system to interpret "logoff" as shut down at that point in time. I've now observed that there is an "arguments" field and, as you can see, the switches all go in there - as they should.
If you're thinking of trying something make sure you do it at least twice - then you're almost an expert

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,261
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: System functions not being correctly copied
« Reply #9 on: November 13, 2013, 10:11:04 AM »
I must admit, it is VERY confusing that they are shown in a big box at the bottom.
I should fix that and put them in a format that one would expect.