Home | Blog | Software | Reviews and Features | Forum | Help | Donate | About us
topbanner_forum
  *

avatar image

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
  • December 06, 2016, 02:15:46 AM
  • Proudly celebrating 10 years online.
  • Donate now to become a lifetime supporting member of the site and get a non-expiring license key for all of our programs.
  • donate

Author Topic: Intermittent Hotkey problem on VISTA  (Read 3819 times)

MerleOne

  • Supporting Member
  • Joined in 2006
  • **
  • Posts: 949
  • 4D thinking
    • View Profile
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Intermittent Hotkey problem on VISTA
« on: November 06, 2008, 06:59:52 AM »
Hi,

I recently noticed that, on some occasions, on my VISTA PCs, pressing "pause" doesn't open the search windows.  I usually rely then on the menu tray icon, and it works again fine after.  I never saw this on XP.  Could be a hotkey conflict, but since it works most of the time, it's strange.
.merle1.

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,406
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Intermittent Hotkey problem on VISTA
« Reply #1 on: November 06, 2008, 07:01:12 AM »
That is strange.. anyone else on Vista experiencing this?
You might try changing the trigger hotkey to another key combination and see if that solves it?

MerleOne

  • Supporting Member
  • Joined in 2006
  • **
  • Posts: 949
  • 4D thinking
    • View Profile
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Intermittent Hotkey problem on VISTA
« Reply #2 on: November 06, 2008, 07:07:08 AM »
I'll try that. I think I have to delete the current assignation, it doesn't seem editable ?
.merle1.

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,406
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Intermittent Hotkey problem on VISTA
« Reply #3 on: November 06, 2008, 08:10:19 AM »
just disable it or leave it and add a new hotkey.

MerleOne

  • Supporting Member
  • Joined in 2006
  • **
  • Posts: 949
  • 4D thinking
    • View Profile
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Intermittent Hotkey problem on VISTA
« Reply #4 on: November 06, 2008, 09:39:09 AM »
OK, thanks, I'll let you know if that solves the issue (might take some time since it only happens now and then).
.merle1.

cedardoc

  • Participant
  • Joined in 2008
  • *
  • Posts: 36
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Intermittent Hotkey problem on VISTA
« Reply #5 on: November 12, 2008, 12:07:02 PM »
I've had a similar(?) thing happen sporadically - I'll start using FARR or autohotkey and all sorts of windows I never intended will start opening.  I have to hit the start key a couple times to "reset" things, then it works again (only happens on Vista)

MerleOne

  • Supporting Member
  • Joined in 2006
  • **
  • Posts: 949
  • 4D thinking
    • View Profile
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Intermittent Hotkey problem on VISTA
« Reply #6 on: November 12, 2008, 12:39:29 PM »
I have noticed that the hotkey works fine almost (but not always) when the desktop is selected.  When it's another application whose windows has the focus, or other vista items (deskside bar), I think it doesn't work so well.  I have yet to change the hotkey to see if there is an improvement.
.merle1.