Home | Blog | Software | Reviews and Features | Forum | Help | Donate | About us
topbanner_forum
  *

avatar image

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
  • December 09, 2016, 11:21:35 AM
  • Proudly celebrating 10 years online.
  • Donate now to become a lifetime supporting member of the site and get a non-expiring license key for all of our programs.
  • donate

Author Topic: CTRL+SPACE  (Read 4548 times)

rgoodwin

  • Participant
  • Joined in 2005
  • *
  • default avatar
  • Posts: 1
    • View Profile
    • Donate to Member
CTRL+SPACE
« on: February 09, 2006, 01:23:11 PM »
I'm sorry if this is a ludicrous question, but is there any way to use Ctrl+Space as the launch key instead of ALt+space? It's easier on my giant hands :)  The settings dialog seems to ignore it or something when I try to put it in.

(I did try to search to no avail!)

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,426
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: CTRL+SPACE
« Reply #1 on: February 09, 2006, 01:29:42 PM »
anyone else having trouble with the the alt+space trigger working?
once you set it in the options it should work, but 2 things could interfere:

1) do you have another program using alt+space, or that did and you isntalled without rebooting?
2) are you maybe running farr using the old tray helper special utility ? (uncheck "use helper tray utility" in options, then exit and run farr to test).
« Last Edit: February 09, 2006, 01:36:48 PM by mouser »

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,426
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: CTRL+SPACE
« Reply #2 on: February 09, 2006, 01:36:34 PM »
ahh!!!
jgpaiva just informed me on the chat channel that i totally misunderstood this post.
i must read more carefully.

ok you want to use ctrl+space instead of alt+space, and the hotkey thing wont accept it as a custom hotkey.  i will try to fix either by allowing it or add a special checkbox for it, makes sense.

rjbull

  • Charter Member
  • Joined in 2005
  • ***
  • default avatar
  • Posts: 2,927
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: CTRL+SPACE
« Reply #3 on: February 10, 2006, 03:40:41 AM »
I had trouble with that because I use Alt-Space (N|X) all the time for minimising and maximising windows.  Sorted now, thanks to that pointer.


jdmarch

  • Charter Member
  • Joined in 2005
  • ***
  • default avatar
  • Posts: 186
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: CTRL+SPACE
« Reply #4 on: February 18, 2006, 02:43:36 PM »
rjbull, you might want to check out WinKey. Tiny (4+1 MB) little free app that permits remapping WinKey combinations. Thus Winkey+Left = minimize Winkey+Right = maximize. Can also be used to launch any app.

http://www.pcworld.com/downloads/file_description/0,fid,5506,00.asp
« Last Edit: February 18, 2006, 02:46:28 PM by jdmarch »

taichimaster

  • Charter Member
  • Joined in 2006
  • ***
  • Posts: 160
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: CTRL+SPACE
« Reply #5 on: February 18, 2006, 03:02:55 PM »
Since we are on the subject, for those of you who uses a IBM Thinkpad and found the lack of "WinKey" on the keyboard a big annoynance, there's an utility that lets you customize and remap your keyboard here.

I remapped the right alt as the "WinKey" and never looked back  :up:

rjbull

  • Charter Member
  • Joined in 2005
  • ***
  • default avatar
  • Posts: 2,927
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: CTRL+SPACE
« Reply #6 on: February 20, 2006, 04:37:50 AM »
rjbull, you might want to check out WinKey.

Thanks!

Have you noticed how many DC participants like AutoHotKey for kb remapping?

link here  http://www.autohotkey.com/


rjbull

  • Charter Member
  • Joined in 2005
  • ***
  • default avatar
  • Posts: 2,927
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: CTRL+SPACE
« Reply #7 on: February 20, 2006, 04:39:10 AM »
you who uses a IBM Thinkpad and found the lack of "WinKey" on the keyboard a big annoynance

Rats.  Only listed for Win2000 and XP.  My T22 (which is in the hardware list) is Win98SE...


jdmarch

  • Charter Member
  • Joined in 2005
  • ***
  • default avatar
  • Posts: 186
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: CTRL+SPACE
« Reply #8 on: February 25, 2006, 04:24:59 PM »
Have you noticed how many DC participants like AutoHotKey for kb remapping?
link here  http://www.autohotkey.com/

I certainly have, and having looked at the website, I'm salivating over a chance to start using it. I have a considerable investment in existing macros in the superb but limited Winkey, and the powerful but buggy AimKeys, but AHK looks like it could easily replace both... and then some.

Rover

  • Master of Smilies
  • Charter Member
  • Joined in 2005
  • ***
  • Posts: 630
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: CTRL+SPACE
« Reply #9 on: February 26, 2006, 12:37:35 AM »
Protest Post ! There were only 4updates al day Sat.  There should be more.l
Insert Brilliant Sig line here

jdmarch

  • Charter Member
  • Joined in 2005
  • ***
  • default avatar
  • Posts: 186
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: CTRL+SPACE
« Reply #10 on: February 26, 2006, 05:17:50 PM »
OK, I've transferred all my keyboard macros to AutoHotKey. It is magnificent! The documentation, while extensive, is missing a few things for the newbie, but once I got past that I was bowled over. Very fine software. Thanks to DonationCoder for helping me find it!