Home | Blog | Software | Reviews and Features | Forum | Help | Donate | About us
topbanner_forum
  *

avatar image

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
  • December 03, 2016, 03:48:06 PM
  • Proudly celebrating 10 years online.
  • Donate now to become a lifetime supporting member of the site and get a non-expiring license key for all of our programs.
  • donate

Author Topic: Can't always copy screenshot to clipboard  (Read 5365 times)

traycerb

  • Supporting Member
  • Joined in 2008
  • **
  • default avatar
  • Posts: 4
    • View Profile
    • Donate to Member
Can't always copy screenshot to clipboard
« on: September 25, 2009, 12:45:18 AM »
I have an issue which I don't think is specifically a Screenshot Captor issue (as I get the same problem using the generic XP print-screen functionality), but I thought I'd ask here and see if anyone had any idea what's going on.

Running xp/sp3 with 4gb memory and a dual monitor setup (1920x1200 each) on a Radeon 3850 (512MB), when I take a screen shot, it doesn't always capture to the clipboard.  When I use XP's native prtscrn and try to paste it into various programs (paint, paint.NET, GIMP), I get various error msgs ("Error getting clipboard data", or "There is no image data in the clipboard to paste").

Interestingly, when I use Screenshot Captor, it successfully shows the thumbnail version, and can save the image to file, but copying the image to the clipboard and trying to paste results in the same error msgs.  Sometimes I get an extremely grainy black-and-white version of the screen shot.

I have a vague sense this might be a memory issue, because despite having the maximum memory possible installed (on a 32-bit XP install), I do always have a lot of programs running, and (1920x1200x32bits) x dual monitors = lots.

Any ideas?

davekelly

  • Supporting Member
  • Joined in 2006
  • **
  • Posts: 6
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Can't always copy screenshot to clipboard
« Reply #1 on: October 02, 2009, 04:05:15 AM »
I also get this problem with ScreenCaptor.

I am using Vista SP1, 4 GB RAM and dual monitors.

SC reliably captures the screenshot, but when I edit the capture to add any highlighting etc I cannot copy the image to the clipboard.

I can copy the text (title and timestamp).

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,405
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Can't always copy screenshot to clipboard
« Reply #2 on: October 02, 2009, 08:54:27 AM »
may i ask what method you guys are using to try to copy to clipboard? is it ctrl+C keyboard or from the menu or automatic copy to clipboard after capture function?

davekelly

  • Supporting Member
  • Joined in 2006
  • **
  • Posts: 6
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Can't always copy screenshot to clipboard
« Reply #3 on: October 05, 2009, 01:43:50 AM »
I have been using both the menu option, and the Ctrl-C keyboards.

With my problem, it is only when I have opened the image up in the editor. When I just take the screenshot, and use the 'Image to clipboard' button, it works every time.