Home | Blog | Software | Reviews and Features | Forum | Help | Donate | About us
topbanner_forum
  *

avatar image

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
  • September 04, 2015, 07:24:16 AM
  • Proudly celebrating 10 years online.
  • Donate now to become a lifetime supporting member of the site and get a non-expiring license key for all of our programs.
  • donate

Author Topic: [REQ]Zoom in and out in different programs.  (Read 6257 times)

Coeluh

  • Supporting Member
  • Joined in 2007
  • **
  • Posts: 273
  • Family Guy ^^
    • View Profile
    • Jeroen Coelen
    • Donate to Member
[REQ]Zoom in and out in different programs.
« on: February 28, 2009, 05:15:58 AM »
Hi There,

I've these 2 configurable keys on my new Logitech Media keyboard.  I want them for using it for zoom in and out buttons, like on other logitech keyboards? Maybe could there be an exe which presses the ctrl key and scrolls down 1 click.  And one exe for scrolling up one click while holding ctrl key. It shouldn't be that hard, right?

yksyks

  • Supporting Member
  • Joined in 2006
  • **
  • Posts: 476
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: [REQ]Zoom in and out in different programs.
« Reply #1 on: February 28, 2009, 04:05:49 PM »
Before others here start recommending AutoHotKey, which is nice, but a bit overkill just for this, I'd recommend the free HotkeyP utility. I'm using it for similar purposes.

Coeluh

  • Supporting Member
  • Joined in 2007
  • **
  • Posts: 273
  • Family Guy ^^
    • View Profile
    • Jeroen Coelen
    • Donate to Member
Re: [REQ]Zoom in and out in different programs.
« Reply #2 on: March 04, 2009, 04:11:32 PM »
Before others here start recommending AutoHotKey, which is nice, but a bit overkill just for this, I'd recommend the free HotkeyP utility. I'm using it for similar purposes.
I'm not running AHK cause I prefer some small thing I can use and does not have to run the whole time.

yksyks

  • Supporting Member
  • Joined in 2006
  • **
  • Posts: 476
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: [REQ]Zoom in and out in different programs.
« Reply #3 on: March 05, 2009, 03:16:22 AM »
That's why I suggested HotkeyP instead of AHK. Is 64 kB small enough?  ;)

Coeluh

  • Supporting Member
  • Joined in 2007
  • **
  • Posts: 273
  • Family Guy ^^
    • View Profile
    • Jeroen Coelen
    • Donate to Member
Re: [REQ]Zoom in and out in different programs.
« Reply #4 on: March 05, 2009, 08:48:51 AM »
That's why I suggested HotkeyP instead of AHK. Is 64 kB small enough?  ;)
Yeah but that things looks like a tray application...

yksyks

  • Supporting Member
  • Joined in 2006
  • **
  • Posts: 476
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: [REQ]Zoom in and out in different programs.
« Reply #5 on: March 05, 2009, 09:26:24 AM »
It can have a tray icon, but you can switch it off, if you prefer, it's not needed for normal operation.

Coeluh

  • Supporting Member
  • Joined in 2007
  • **
  • Posts: 273
  • Family Guy ^^
    • View Profile
    • Jeroen Coelen
    • Donate to Member
Re: [REQ]Zoom in and out in different programs.
« Reply #6 on: March 05, 2009, 10:32:34 AM »
It can have a tray icon, but you can switch it off, if you prefer, it's not needed for normal operation.
No I mean it in this way: The program should only run when I press a shortcut. And close immediately.
« Last Edit: March 05, 2009, 10:44:33 AM by Coeluh »

yksyks

  • Supporting Member
  • Joined in 2006
  • **
  • Posts: 476
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: [REQ]Zoom in and out in different programs.
« Reply #7 on: March 05, 2009, 11:14:38 AM »
Oh yes, got it. And you want to trigger such a program by assigning it to the special keys using the supplied Logitech application, right? This might lag a bit.

My idea—and what I'm actually using, just with Genius keyboard—was to replace this application with HotkeyP, which has much smaller footprint and is incredibly more versatile. (I don't know this Logitech thing, but I suppose it's terrible to the same extent as the one from Genius.)

Nod5

  • Supporting Member
  • Joined in 2006
  • **
  • Posts: 813
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: [REQ]Zoom in and out in different programs.
« Reply #8 on: March 05, 2009, 12:08:14 PM »
Code: [Select]
send ^{WheelDown}
Code: [Select]
send ^{WheelUp}
Install AHK, save each code snippet to an .ahk file, for each.ahk compile to .exe, deinstall AHK (if you want to).
Or used the attached, already compiled files (but I really recommend installing and playing around with AHK - you'll very soon find yourself making your own small programs with ease and pleasure  :))

36dea797d770df7282aba90dcef3fce6 *CWheelUp.exe
dacd60b53475ec06bc81765f67657f9c *CWheelDown.exe

« Last Edit: March 05, 2009, 12:14:25 PM by Nod5 »

Coeluh

  • Supporting Member
  • Joined in 2007
  • **
  • Posts: 273
  • Family Guy ^^
    • View Profile
    • Jeroen Coelen
    • Donate to Member
Re: [REQ]Zoom in and out in different programs.
« Reply #9 on: March 05, 2009, 12:19:21 PM »
Code: [Select]
send ^{WheelDown}
Code: [Select]
send ^{WheelUp}
Install AHK, save each code snippet to an .ahk file, for each.ahk compile to .exe, deinstall AHK (if you want to).
Or used the attached, already compiled files (but I really recommend installing and playing around with AHK - you'll very soon find yourself making your own small programs with ease and pleasure  :))

36dea797d770df7282aba90dcef3fce6 *CWheelUp.exe
dacd60b53475ec06bc81765f67657f9c *CWheelDown.exe


THanks man!

I've got AHK myself now. But it does not work in photoshop. I changed it to ^!{WheelUp} , but that doesn't matter because Photoshop loses focus...
« Last Edit: March 05, 2009, 12:29:26 PM by Coeluh »

yksyks

  • Supporting Member
  • Joined in 2006
  • **
  • Posts: 476
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: [REQ]Zoom in and out in different programs.
« Reply #10 on: March 05, 2009, 02:14:15 PM »
... But it does not work in photoshop.

Don't want to intrude again, but it works like a charm with HotkeyP in Photoshop...  :P

Coeluh

  • Supporting Member
  • Joined in 2007
  • **
  • Posts: 273
  • Family Guy ^^
    • View Profile
    • Jeroen Coelen
    • Donate to Member
Re: [REQ]Zoom in and out in different programs.
« Reply #11 on: March 05, 2009, 05:52:12 PM »
Mmm....

skrommel

  • Fastest code in the west
  • Developer
  • Joined in 2005
  • ***
  • Posts: 886
    • View Profile
    • 1 Hour Software by skrommel
    • Donate to Member
Re: [REQ]Zoom in and out in different programs.
« Reply #12 on: March 14, 2009, 05:55:56 PM »
@Coeluh:

 :) Try adding
Code: [Select]
WinActivateWait,Photoshop
WinWaitActive,Photoshop
before the Send command.

Skrommel
Please stop by my site at  1 Hour Software by skrommel  for downloads and more info.

r0bertdenir0

  • Supporting Member
  • Joined in 2009
  • **
  • Posts: 49
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: [REQ]Zoom in and out in different programs.
« Reply #13 on: April 30, 2009, 06:31:28 PM »
WinActivateWait,Photoshop

WinActivateWait ?

lanux128

  • Global Moderator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 6,219
    • View Profile
    • Coding Snacks by Lanux128
    • Donate to Member
Re: [REQ]Zoom in and out in different programs.
« Reply #14 on: May 03, 2009, 08:54:12 AM »
WinActivateWait

i think this is what Skrommel meant:
Code: [Select]
WinWait, Photoshop
WinActivate, Photoshop

cmpm

  • Charter Member
  • Joined in 2006
  • ***
  • default avatar
  • Posts: 2,025
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: [REQ]Zoom in and out in different programs.
« Reply #15 on: May 03, 2009, 12:29:07 PM »
Could try systeminternals Zoomit.

http://technet.micro...ernals/bb897434.aspx

hot key zoom-move mouse to pan

Coeluh

  • Supporting Member
  • Joined in 2007
  • **
  • Posts: 273
  • Family Guy ^^
    • View Profile
    • Jeroen Coelen
    • Donate to Member
Re: [REQ]Zoom in and out in different programs.
« Reply #16 on: May 04, 2009, 06:27:53 AM »
Could try systeminternals Zoomit.

http://technet.micro...ernals/bb897434.aspx

hot key zoom-move mouse to pan
Thats a nice piece of software, but I wanted to use the internal zoom function of programs