Home | Blog | Software | Reviews and Features | Forum | Help | Donate | About us
topbanner_forum
  *

avatar image

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
  • December 06, 2016, 06:20:14 AM
  • Proudly celebrating 10 years online.
  • Donate now to become a lifetime supporting member of the site and get a non-expiring license key for all of our programs.
  • donate

Author Topic: Network adaptor not being detected  (Read 5418 times)

davolente

  • Participant
  • Joined in 2006
  • *
  • default avatar
  • Posts: 2
    • View Profile
    • Donate to Member
Network adaptor not being detected
« on: October 10, 2006, 06:37:25 PM »
Couldn`t get this to work originally, but thought I`d come back to it and have another go with a later version. Two adjacent PC`s. One XPSP2, external ADSL USB modem (where sniffer is installed), the second Win 98. Both "networked" using a cross-over cable. Sniffer can`t auto-detect the network adaptor. Advanced mode shows "Realtek 8139-series PCI NIC (Microsoft`s Packet Scheduler)" in the network adaptor field, and no other, but won`t auto detect, giving "ERROR: Failed to find a suitable network driver. Please ensure you haver a valid internet connection and try again, or try to set your adaptor manually from Advanced mode", which is more-or-less sending me round in circles! Any answers, or am I missing something, somewhere?

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,406
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Network adaptor not being detected
« Reply #1 on: October 10, 2006, 08:01:59 PM »
turn off auto detecting; just choose the adatper. and see if it will sniff traffic.

bugmenot

  • Guest
Re: Network adaptor not being detected
« Reply #2 on: October 14, 2006, 06:26:31 PM »
Thanks mouser,
I turned of auto detect and it worked.
I was having the same problem as davolente

kisakarina

  • Participant
  • Joined in 2006
  • *
  • default avatar
  • Posts: 9
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Network adaptor not being detected
« Reply #3 on: November 03, 2006, 04:46:28 PM »
I've been wanting to use URLSnooper.  I could only get the latest version to work and detect a driver on a borrowed Win XP machine. All my other computers are WinME. Regardless of the machine, it detects PPP and Unknown.  URL Snooper give an initialization error message with Unknown, but not with PPP.  Still it does not detect with PPP.

Is there a way to manually input an adapter? Any other hints to get it to work?

Thanks,

kisakarina

farah9

  • Participant
  • Joined in 2006
  • *
  • default avatar
  • Posts: 3
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Network adaptor not being detected
« Reply #4 on: December 21, 2006, 04:03:52 PM »
I'm having the same problem, it use to work fine for me, but now it says "can't detcet network adaptor". When I switch off auto detect there is only one choice I have and that is "generic dialup adaptor", I can't change it.

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,406
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Network adaptor not being detected
« Reply #5 on: December 21, 2006, 11:20:07 PM »
farah9,

what version do you have installed, and can you remember what version last worked (and was it on same computer)?
and have you tried rebooting since installing?

the latest beta release of url snooper uses a new release of the winpcap sniffing engine so it may be not be working perfectly on all systems..

farah9

  • Participant
  • Joined in 2006
  • *
  • default avatar
  • Posts: 3
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Network adaptor not being detected
« Reply #6 on: December 22, 2006, 08:00:24 AM »
farah9,

what version do you have installed, and can you remember what version last worked (and was it on same computer)?
and have you tried rebooting since installing?

the latest beta release of url snooper uses a new release of the winpcap sniffing engine so it may be not be working perfectly on all systems..


I'm using the latest version downloaded today, can't remember what version the old one was, same computer and same network adaptor. Yeah I tried rebooting still is detecting as a generic dial up adaptor maybe mines not compatable. Thanks for the help anyway.

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,406
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Network adaptor not being detected
« Reply #7 on: December 22, 2006, 02:57:37 PM »
well if it used to work, that's a big clue.. i could upload an earlier version if you like to see if we can figure out what version it stopped working with..

farah9

  • Participant
  • Joined in 2006
  • *
  • default avatar
  • Posts: 3
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Network adaptor not being detected
« Reply #8 on: December 23, 2006, 06:01:34 PM »
Yeah, If you could do that it would be great. Thanks.