topbanner_forum
  *

avatar image

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
  • November 20, 2018, 10:46 PM
  • Proudly celebrating 13 years online.
  • Donate now to become a lifetime supporting member of the site and get a non-expiring license key for all of our programs.
  • donate

Author Topic: ScreenShotCaptor at 4K resolution  (Read 535 times)

HelmutWe

  • Supporting Member
  • Joined in 2018
  • **
  • Posts: 40
    • View Profile
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
ScreenShotCaptor at 4K resolution
« on: October 22, 2018, 02:03 PM »
ScreenShotter and 4K?
@mouser: I got a brandnew 4 K-monitor just today five hours ago, also new Nvidia GTX 1080ti. Now shots from ScreenShotCaptor cover only about 1/4 of the screen. Probably a minor adjustment for @mouser.  :) Running of course at 3840x2160.
And the best that you can hope for is to die in your sleep (Schlitz/Rogers)
« Last Edit: October 22, 2018, 04:00 PM by HelmutWe »

KodeZwerg

  • Honorary Member
  • Joined in 2018
  • **
  • Posts: 327
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: ScreenShotter at 4K resolution
« Reply #1 on: October 22, 2018, 02:08 PM »
@admin, please move to http://www.donationc...ndex.php?board=327.0
sorry my fault!
sorry bad english and Delphi are my hobby ;)
politeness is not one of my strengths in writing, just because it sounds rough doesn't mean that I mean it rough.
« Last Edit: October 22, 2018, 04:14 PM by KodeZwerg »

HelmutWe

  • Supporting Member
  • Joined in 2018
  • **
  • Posts: 40
    • View Profile
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: ScreenShotCaptor at 4K resolution
« Reply #2 on: October 22, 2018, 03:56 PM »
That ought to be ScreenshotCaptor. Very sorry. Haven´t testest AutomaticScreenshotter yet.
And the best that you can hope for is to die in your sleep (Schlitz/Rogers)

KodeZwerg

  • Honorary Member
  • Joined in 2018
  • **
  • Posts: 327
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: ScreenShotCaptor at 4K resolution
« Reply #3 on: October 22, 2018, 04:13 PM »
oh, than this would be the right place. i'm sorry aswell.
i was a bit confused "ScreenShotter and 4K?"  :D
sorry bad english and Delphi are my hobby ;)
politeness is not one of my strengths in writing, just because it sounds rough doesn't mean that I mean it rough.

tomos

  • Charter Member
  • Joined in 2006
  • ***
  • Posts: 11,348
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: ScreenShotCaptor at 4K resolution
« Reply #4 on: October 22, 2018, 04:13 PM »
hi Helmut
Now shots from ScreenShotCaptor cover only about 1/4 of the screen.
unclear (to me) here -- do you mean (a) new full-screen screenshots are not displaying full screen size, or (b) your screenshots from your previous monitor are not full-screen on your new monitor?
Tom

Deozaan

  • Charter Member
  • Joined in 2006
  • ***
  • Points: 1
  • Posts: 8,577
    • View Profile
    • The Blog of Deozaan
    • Donate to Member
Re: ScreenShotCaptor at 4K resolution
« Reply #5 on: October 22, 2018, 04:16 PM »
By your description it sounds like you're only getting screenshots at a resolution of 1920x1080. But I use Screenshot Captor all the time to get captures larger than that.

I just made one that is 4480x1440 by pressing Alt-PrtScr.

Do you by chance have it configured to capture only a predefined area on the screen? Try using the Menu to capture your entire workspace and see if that gets an image of the appropriate size.

HelmutWe

  • Supporting Member
  • Joined in 2018
  • **
  • Posts: 40
    • View Profile
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: ScreenShotCaptor at 4K resolution
« Reply #6 on: October 22, 2018, 07:56 PM »
I tried yesterday afternoon (22.20.2018 18:00 CET). It was as described then. ScreenshotCaptor catched only one quarter of the screen.
Now, early in the morning or at night (23.20.2018 02:44), it works perfectly again.
Very sorry, but I think I have to get used to my new equipiment before posting here. >:( >:(
And the best that you can hope for is to die in your sleep (Schlitz/Rogers)

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 38,967
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: ScreenShotCaptor at 4K resolution
« Reply #7 on: October 22, 2018, 09:00 PM »
No worries. It may have been that if the resolution changed after SC was already running, that it didn't adjust itself to the new resolution until you restarted.

HelmutWe

  • Supporting Member
  • Joined in 2018
  • **
  • Posts: 40
    • View Profile
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: ScreenShotCaptor at 4K resolution
« Reply #8 on: October 23, 2018, 03:11 AM »
@mouser: ...and the autostart-problem has vanished as well. Although I can´t say why. Might probably have to do with the way I installed SC. I wasn´t aware of windows-login and admin-login, "run as admin" respectively  :) :up:
And the best that you can hope for is to die in your sleep (Schlitz/Rogers)