Home | Blog | Software | Reviews and Features | Forum | Help | Donate | About us
topbanner_forum
  *

avatar image

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
  • December 06, 2016, 04:11:05 AM
  • Proudly celebrating 10 years online.
  • Donate now to become a lifetime supporting member of the site and get a non-expiring license key for all of our programs.
  • donate

Author Topic: Feature request: One-time capture delay  (Read 1166 times)

Abu

  • Participant
  • Joined in 2015
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
    • Donate to Member
Feature request: One-time capture delay
« on: June 09, 2015, 09:29:24 AM »
From time to time I have to make a screenshot of tooltip popups etc, that require a capture delay (and usually capturing mouse cursor, too). But in 95% of the cases I do not want to have a delay.

So it would be great to have the option to enable the delay only for the next shot, and then automatically revert back to "no delay".

Currently after the shot I have to go back to configuration and disable delay manually. More often than not, I forget that because I'm busy editing the captured image, and some time later I wonder why ScreenshotCaptor is not reacting, or is so slooow in taking shots (simply because the delay is still on)

Would be great if you could add that as a feature.

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,406
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Feature request: One-time capture delay
« Reply #1 on: June 09, 2015, 09:52:09 AM »
It's not a bad idea.. You can enable and disable delay from the system tray right-click menu.. Maybe i could add a new option there for enabling the delay one time only..
Or I could add a hotkey for it..

Abu

  • Participant
  • Joined in 2015
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Feature request: One-time capture delay
« Reply #2 on: June 09, 2015, 09:57:29 AM »
Yes, having it in the right-click menu as "Enable delay for next shot only" would be great! Thanks.
Hotkey would be additional benefit...

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,406
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Feature request: One-time capture delay
« Reply #3 on: June 09, 2015, 10:02:57 AM »
On my todo list is a complete revamp of the hotkey system which would let people create hotkeys for arbitrary things without cluttering the user interface so much -- similar to what i did for Find and Run Robot.
This would make it much less problematic to add new hotkeyable functions.

Abu

  • Participant
  • Joined in 2015
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Feature request: One-time capture delay
« Reply #4 on: June 09, 2015, 10:10:21 AM »
I don't know about others, but for my personal work style it would be enough to have a general setting in the options like "Automatically turn delay off after one delayed shot".

So if I enable the delay (by whatever means) and take the screenshot, the delay would return to disabled state.
If I need to do two consecutive screenshots with delay (which happens not often), I would need to enable the delay twice, but that is much more acceptable to me than having to disable it every time manually...