Home | Blog | Software | Reviews and Features | Forum | Help | Donate | About us
topbanner_forum
  *

avatar image

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
  • September 25, 2016, 12:28:13 AM
  • Proudly celebrating 10 years online.
  • Donate now to become a lifetime supporting member of the site and get a non-expiring license key for all of our programs.
  • donate

Author Topic: Is it possible to change the color on selected nodes?  (Read 2673 times)

Dochappy

  • Supporting Member
  • Joined in 2011
  • **
  • Posts: 59
    • View Profile
    • Donate to Member
Is it possible to change the color on selected nodes?
« on: March 10, 2015, 11:40:31 AM »
Is it possible to change the color that shows when you hover your mouse over items on the launchbar without changing the color theme. Right now my bar is black with white text but when I hover over an item the item turns blue can I change that color?

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,245
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Is it possible to change the color on selected nodes?
« Reply #1 on: March 10, 2015, 12:27:43 PM »
Hmm.. that's an interesting question..
There is currently no option for that.  Can you elaborate a little?  Is the text shown when you hover unreadable? Or just a color you don't like?
Does the color depend on the theme you have chosen in the root Options node? What theme have you selected there?
In your docking bar, what option do you have set for "Background Display"?

Dochappy

  • Supporting Member
  • Joined in 2011
  • **
  • Posts: 59
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Is it possible to change the color on selected nodes?
« Reply #2 on: March 10, 2015, 01:17:42 PM »
no the text is fine I can read it. It's just the color that I would like to change or get rid of entirely. I chose the default themes and background display is set to colored and clWindowT

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,245
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Is it possible to change the color on selected nodes?
« Reply #3 on: March 10, 2015, 01:19:00 PM »
Well you should be able to disable the mouseover text.  Go to the dock node, and go to the second tab "Docking Bar 2" and disable "Hints on MouseOver" and maybe the "Use caption as hint.." one too.  Let me know if that works for you.

Dochappy

  • Supporting Member
  • Joined in 2011
  • **
  • Posts: 59
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Is it possible to change the color on selected nodes?
« Reply #4 on: March 10, 2015, 01:40:08 PM »
just tried and that didn't work either. would using an image as the dock's background fix it ?

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,245
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Is it possible to change the color on selected nodes?
« Reply #5 on: March 10, 2015, 01:47:40 PM »
Not sure what you mean when you said it didn't work -- are you saying you still see mouseover text when you hover over a node even with those settings unchecked?
Are you using a dock on the side of the screen or a pop-up or tray menu?

Could you take a screenshot to show me what's happening?

Dochappy

  • Supporting Member
  • Joined in 2011
  • **
  • Posts: 59
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Is it possible to change the color on selected nodes?
« Reply #6 on: March 10, 2015, 01:55:45 PM »
I've provided a screenshot. I don't have any mouseover text applied to any node. I just have them either named with no icon or just an icon. as seen in the image I have my mouse over the system node which highlights it blue as it does the other nodes. Hope this helps sorry for my lackluster attempt at describing the problem lol

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,245
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Is it possible to change the color on selected nodes?
« Reply #7 on: March 10, 2015, 02:16:18 PM »
ahhhhh.. now i understand!!
it's not a mouseover issue.. it's the color of the currently selected menu item..

ok so here is something to try: try changing the THEME Appearance Skin in the root Options node (Program Options 2 tab) -- see if that has any effect on this color.

Dochappy

  • Supporting Member
  • Joined in 2011
  • **
  • Posts: 59
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Is it possible to change the color on selected nodes?
« Reply #8 on: March 11, 2015, 10:08:42 AM »
That changes the color of the selected menu item and the dock as well

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,245
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Is it possible to change the color on selected nodes?
« Reply #9 on: March 11, 2015, 11:17:26 AM »
How are you getting a black dock? what combination of settings gives you that?

Dochappy

  • Supporting Member
  • Joined in 2011
  • **
  • Posts: 59
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Is it possible to change the color on selected nodes?
« Reply #10 on: March 11, 2015, 12:16:14 PM »
If I set Appearance Skin to default and then set Background Display of my dock to colored and clBlack. If I change the Appearance skin it also changes the color the Background Display

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,245
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Is it possible to change the color on selected nodes?
« Reply #11 on: March 11, 2015, 12:21:12 PM »
Got it, ok I understand now.  Let me look into where the color settings are set for these things.. I'm guessing its using your system defaults in some way, but I have to see how easy it would be to change.

Dochappy

  • Supporting Member
  • Joined in 2011
  • **
  • Posts: 59
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Is it possible to change the color on selected nodes?
« Reply #12 on: March 11, 2015, 12:54:02 PM »
ok thank you  :)