Home | Blog | Software | Reviews and Features | Forum | Help | Donate | About us
topbanner_forum
  *

avatar image

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
  • October 01, 2016, 03:42:41 PM
  • Proudly celebrating 10 years online.
  • Donate now to become a lifetime supporting member of the site and get a non-expiring license key for all of our programs.
  • donate

Author Topic: Custom alias icon issue Win7  (Read 1951 times)

Nod5

  • Supporting Member
  • Joined in 2006
  • **
  • Posts: 855
    • View Profile
    • Donate to Member
Custom alias icon issue Win7
« on: January 21, 2015, 07:19:13 AM »
Hi, Custom alias icons doesn't show on my Win7 computer. They do work on another Win 8 machine.

I can reproduce the problem by creating an alias under myaliases with this in the result box
Code: Text [Select]
  1. test | C:\test.txt /icon=test.ico
and copy test.ico to same folder as myaliases.alias (under C:\users\[current user]\ ...).
The icon isn't shown in FARR on my Win7 computer.

I have tried: FARR restart, reboot, FARR reinstall, refresh icon cache in Windows, change default application for .ico files, different files, different icon files.

Maybe related threads
http://www.donationc...ex.php?topic=36329.0
http://www.donationc...ex.php?topic=38771.0

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,280
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Custom alias icon issue Win7
« Reply #1 on: March 15, 2015, 01:08:21 PM »
A question: If you specify an absolute path for the icon, does it work in that case?

Nod5

  • Supporting Member
  • Joined in 2006
  • **
  • Posts: 855
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Custom alias icon issue Win7
« Reply #2 on: March 20, 2015, 04:28:26 PM »
You mean like this?
Code: Text [Select]
  1. test | C:\test.txt /icon=C:\folder\test.ico
No same problem then.

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,280
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Custom alias icon issue Win7
« Reply #3 on: March 20, 2015, 04:37:22 PM »
even in the beta, it's not showing custom icons on any aliases?!?

try this: type "cpanel"

all of those cpanel aliases use a custom specified icon.

do those all show up without displaying nice icons?

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,280
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Custom alias icon issue Win7
« Reply #4 on: March 20, 2015, 04:38:41 PM »
If none show icons, can you try going into the options to the Tweaks and Debugging tab, and make sure you don't have one of those 2 options checked that say to disable icons.

Nod5

  • Supporting Member
  • Joined in 2006
  • **
  • Posts: 855
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Custom alias icon issue Win7
« Reply #5 on: March 21, 2015, 03:33:47 AM »
Same problem with latest beta. And with all cpanel icons. All I get is the same placeholder icon for .ico files from my imageviewer. I'll transition that computer to Win 10 before long though so the problem might go away by itself so to speak.

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,280
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Custom alias icon issue Win7
« Reply #6 on: March 21, 2015, 03:35:13 AM »
do you see icons in your regular windows explorer application?
you checked that Tweaks and Debugging tab?

Nod5

  • Supporting Member
  • Joined in 2006
  • **
  • Posts: 855
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Custom alias icon issue Win7
« Reply #7 on: March 21, 2015, 05:22:38 AM »
Yes, checked that. Icons display all right in Explorer. But no biggie. Unless anyone else runs into this too it is probably due to some quirk in my soon replaced system.

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,280
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Custom alias icon issue Win7
« Reply #8 on: March 21, 2015, 10:16:03 AM »
So strange.. I'd love to know what the problem is.. My experience has been if one person has a problem, there are abound to be others that have it too and are just suffering silently..
Again, I could send you a debug version which would help us figure out the proximal cause if you like.