Home | Blog | Software | Reviews and Features | Forum | Help | Donate | About us
topbanner_forum
  *

avatar image

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
  • September 26, 2016, 08:53:48 AM
  • Proudly celebrating 10 years online.
  • Donate now to become a lifetime supporting member of the site and get a non-expiring license key for all of our programs.
  • donate

Author Topic: Presets not saved - CHS  (Read 2214 times)

Grayp

  • Supporting Member
  • Joined in 2014
  • **
  • default avatar
  • Posts: 10
    • View Profile
    • Donate to Member
Presets not saved - CHS
« on: October 02, 2014, 09:28:06 AM »
I am new to CHS but am having trouble saving any presets for text formatting.

Maybe I'm misunderstanding the instructions, but as far as I can tell I'm following the procedure to save some presets. The preset files are being created in the PresetViews file, but the presets don't appear in the Clips Menu (single left click on system tray icon).

And no dropdown list is created for the 'Modify Format/Case' button in the Memo window (double left click on system tray icon).

My laptop is on a server domain and therefore 'My Documents' is a redirected folder - I don't know whether that bears on it. But the preset files are being created. I'm on Windows 7.


Please help me!

Thank you.

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,251
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Presets not saved - CHS
« Reply #1 on: October 02, 2014, 10:02:32 AM »
Welcome to the forum, Grayp  :up:

It sounds like you are doing everything right -- if the preset files are being created, they should show up in the menu and in the Modify Format/Case drop down button.

Quote
My laptop is on a server domain and therefore 'My Documents' is a redirected folder - I don't know whether that bears on it.
I am wondering if this is causing the issue.. Let me check the code and see what I see -- I might send you a debug version that will tell us where it is looking for the preset files, which might tell us what's wrong.

It has to be a simple problem, so i'm sure we can get it fixed asap.




mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,251
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Presets not saved - CHS
« Reply #2 on: October 02, 2014, 10:10:19 AM »
Question:

Is the preset menu (and Modify Format/Case dropdown) completely empty? Or does it show some predefined presets just not your newly saved ones?

Grayp

  • Supporting Member
  • Joined in 2014
  • **
  • default avatar
  • Posts: 10
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Presets not saved - CHS
« Reply #3 on: October 02, 2014, 10:22:49 AM »
Welcome to the forum, Grayp  :up:

It sounds like you are doing everything right -- if the preset files are being created, they should show up in the menu and in the Modify Format/Case drop down button.

Quote
My laptop is on a server domain and therefore 'My Documents' is a redirected folder - I don't know whether that bears on it.
I am wondering if this is causing the issue.. Let me check the code and see what I see -- I might send you a debug version that will tell us where it is looking for the preset files, which might tell us what's wrong.

It has to be a simple problem, so i'm sure we can get it fixed asap.




Sounds good - thank you.

I have only had CHS installed for a few days and it gave errors quite a few times regarding the attached screenshots. But I've persevered with it, uninstalling and reinstalling a few times. The main thing that seemed to resolve it was manually creating the folders in the relevant directories (it wasn't creating some of them itself - I also had the same problem with Screenshot Captor).

Grayp

  • Supporting Member
  • Joined in 2014
  • **
  • default avatar
  • Posts: 10
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Presets not saved - CHS
« Reply #4 on: October 02, 2014, 10:28:16 AM »
Question:

Is the preset menu (and Modify Format/Case dropdown) completely empty? Or does it show some predefined presets just not your newly saved ones?


The Modify Format/Case dropdown is completely empty (as default?).

The preset menu just contains a blank No1 and the default No2 (I think those two were there as the original defaults?). Screenshot attached.

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,251
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Presets not saved - CHS
« Reply #5 on: October 02, 2014, 10:32:28 AM »
Quote
The main thing that seemed to resolve it was manually creating the folders in the relevant directories (it wasn't creating some of them itself - I also had the same problem with Screenshot Captor).

I think I may understand why that is happening -- and it's definitely related to the network path issue.

You've given me a nudge to try to fix that, which I will -- however it does sound like perhaps the simplest and most foolproof thing for you to do at this point is exit CHS, and edit the ConfigDir.ini file in the Clipboard Help and Spell program files directory, and tell it to use a local path for saving it's settings.  This should solve your problems.

Grayp

  • Supporting Member
  • Joined in 2014
  • **
  • default avatar
  • Posts: 10
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Presets not saved - CHS
« Reply #6 on: October 02, 2014, 10:44:25 AM »
OK thanks.

I'm not very accomplished at editing unusual file types, but am happy to have a go at anything.

Do I need any special software to edit the .ini?

How to I change it - is there some text/language I need to modify?

The file path I'd want it to save at is C:\GCP stuff to backup

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,251
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Presets not saved - CHS
« Reply #7 on: October 02, 2014, 10:58:58 AM »
You should find a file called ConfigDir_Sample.ini in the CHS program files directory.
Rename that to ConfigDir.ini (or open it in notepad and then SaveAs ConfigDir.ini).
Then in that file you will see at the top a line like "// CONFIGDIR = %MYDOCUMENTS%"
Change that to "CONFIGDIR = C:\GCP stuff to backup\CHS" (removing the // at the beginning of the line).

Grayp

  • Supporting Member
  • Joined in 2014
  • **
  • default avatar
  • Posts: 10
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Presets not saved - CHS
« Reply #8 on: October 02, 2014, 01:53:20 PM »
Thank you - that makes it simple for me.

The only snag - I can't find a file called ConfigDir_Sample - screenshot of folder attached.

Can you please help me from here?

Thank you.

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,251
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Presets not saved - CHS
« Reply #9 on: October 02, 2014, 02:02:18 PM »
ah my mistake.  so just edit ConfigDir.ini no need to rename it.

Grayp

  • Supporting Member
  • Joined in 2014
  • **
  • default avatar
  • Posts: 10
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Presets not saved - CHS
« Reply #10 on: October 02, 2014, 02:15:21 PM »
Great - that's solved it! Thanks!

Had a small problem with it saying that I'm not authorised to save the new version of the .ini in the C:\Program Files (x86)\Clipboard Help+Spell folder, but I saved it to the desktop and then was permitted to drag it in from there.

Appreciate your help!

Am I likely to need to do the same with Screenshot Captor? It messed around the same at first but has been quieter for the last day or so.

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,251
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Presets not saved - CHS
« Reply #11 on: October 02, 2014, 02:17:26 PM »
Great.
Thank you for your patience!

Quote
Am I likely to need to do the same with Screenshot Captor? It messed around the same at first but has been quieter for the last day or so.
it seems likely, but it might be worth leaving it as it and seeing if it behaves.

Grayp

  • Supporting Member
  • Joined in 2014
  • **
  • default avatar
  • Posts: 10
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Presets not saved - CHS
« Reply #12 on: October 02, 2014, 02:19:42 PM »
OK - thank you.

Is the process exactly the same for Screenshot Captor if it does need doing?

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,251
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Presets not saved - CHS
« Reply #13 on: October 02, 2014, 02:24:35 PM »
yes, exactly the same.