Home | Blog | Software | Reviews and Features | Forum | Help | Donate | About us
topbanner_forum
  *

avatar image

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
  • September 26, 2016, 05:28:15 PM
  • Proudly celebrating 10 years online.
  • Donate now to become a lifetime supporting member of the site and get a non-expiring license key for all of our programs.
  • donate

Author Topic: CHS not saving clips at all, "access violation at address" message  (Read 1666 times)

rblumen

  • Participant
  • Joined in 2014
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
    • Donate to Member
Clipboard help and spell is installed, it boots up, but it does not capture clips any more.
When I open the main window, I get a message "Acccess violation at address " ... " Read at address"
I tried uninstall/reinstall, installing an older version, and deleting the "Donation Coder" folder in my Documents folder.
No luck.

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,253
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: CHS not saving clips at all, "access violation at address" message
« Reply #1 on: January 12, 2014, 02:56:38 PM »
I apologize, that sounds frustrating.

What operating system?

Can you try downloading the latest portable version and unpacking it to a directory that can be written to, and see if that portable version works.  If so, then we know it has something to do with your previous settings.


rblumen

  • Participant
  • Joined in 2014
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: CHS not saving clips at all, "access violation at address" message
« Reply #2 on: January 12, 2014, 03:15:37 PM »
It is/was on a fully patched version of Windows 7.
I tried the latest version, 2.13 and an older version 2.19.
Portable version unpacked into its own directory works great.

-Robert

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,253
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: CHS not saving clips at all, "access violation at address" message
« Reply #3 on: January 12, 2014, 03:23:39 PM »
Quote
Portable version unpacked into its own directory works great.

ok so that's a big clue.

if i had to guess, i'd say the problem is that when you tried a reinstall you thought you deleted the old settings but they are still there.

one time there was an issue with a corrupt file in the PresetFormats directory.  this problem can also happen if you copied files from one machine to another?

So here is my suggestion:

Exit CHS.

Delete the Program Files\Clipboard Help and Spell directory, AND delete the mydocuments ClipboardHelpAndSpell directory.  You need to delete both.

Then reinstall CHS as normal.

If you have clip data you want to preserve, copy that someplace first.

rblumen

  • Participant
  • Joined in 2014
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: CHS not saving clips at all, "access violation at address" message
« Reply #4 on: January 18, 2014, 03:10:23 PM »
All working great new.

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,253
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: CHS not saving clips at all, "access violation at address" message
« Reply #5 on: January 18, 2014, 10:27:19 PM »
Good to hear it.