Home | Blog | Software | Reviews and Features | Forum | Help | Donate | About us
topbanner_forum
  *

avatar image

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
  • September 24, 2016, 07:16:05 PM
  • Proudly celebrating 10 years online.
  • Donate now to become a lifetime supporting member of the site and get a non-expiring license key for all of our programs.
  • donate

Author Topic: Screenshot Captor - Copy Image to Clipboard by default  (Read 4570 times)

vivsdotdk

  • Supporting Member
  • Joined in 2013
  • **
  • Posts: 2
    • View Profile
    • Donate to Member
Screenshot Captor - Copy Image to Clipboard by default
« on: December 15, 2013, 11:29:37 AM »
Hi
THANK YOU FOR A GREAT PROGRAM  :-*

I have been searching an searching for a setting that will copy my capture to the clipboard by default.
Is there such a function in the program.

Best regards
Vivi Mathiesen
Denmark

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,245
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Screenshot Captor - Copy Image to Clipboard by default
« Reply #1 on: December 15, 2013, 11:35:26 AM »
glad you like it!

Quote
a setting that will copy my capture to the clipboard by default.

of course:

Screenshot - 12_15_2013 , 11_31_33 AM_ver001.png

So if you set that to capture the image (or path, your choice) to the clipboard after each capture, you probably also want to set the program to stay minimized in the system tray after each capture, rather than presenting you with the post-capture dialog.  You'll find that option on the Interface Options tab or on the post-capture dialog itself (or in system tray menu).

vivsdotdk

  • Supporting Member
  • Joined in 2013
  • **
  • Posts: 2
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Screenshot Captor - Copy Image to Clipboard by default
« Reply #2 on: December 15, 2013, 03:37:26 PM »
Thanks for the quick reply.
I have that setting already, but it doesn't seem to work.
After having made a capture I go to f.i. Word and use Ctrl+V but nothing happens, so it seems that nothing has been copied to the clipboard.
Best regards
Vivi

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,245
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Screenshot Captor - Copy Image to Clipboard by default
« Reply #3 on: December 15, 2013, 03:44:47 PM »
I think my screenshot may have been misleading since i had a different option chosen than the one you need.

You want the "Copy to clipboard:" option to say "Image Bitmap".

Does this help:
Screenshot - 12_15_2013 , 3_43_38 PM_ver001.png




I've tested that option and it works well to let you paste into MS Word after a capture.

TerryR

  • Participant
  • Joined in 2014
  • *
  • default avatar
  • Posts: 11
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Screenshot Captor - Copy Image to Clipboard by default
« Reply #4 on: April 17, 2014, 07:20:26 PM »
I'm trying to do the same thing - get the image on the clipboard automatically after the capture. I've set the options as above, but after the capture I get the "Object and Scrolling Capture Tool" and have to click the "Save the Selected Object" button than the "Save to Clipboard" button. I must be missing something.

Terry

tomos

  • Charter Member
  • Joined in 2006
  • ***
  • Posts: 10,237
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Screenshot Captor - Copy Image to Clipboard by default
« Reply #5 on: April 18, 2014, 04:13:34 AM »
I'm trying to do the same thing - get the image on the clipboard automatically after the capture. I've set the options as above, but after the capture I get the "Object and Scrolling Capture Tool" and have to click the "Save the Selected Object" button than the "Save to Clipboard" button. I must be missing something.

Terry

sounds wierd - how do you actually take the screenshot? (Hotkey; via Capturebar top of screen; via tray icon?)
And what type of screenshot are you trying to take? (Fullscreen, active window, etc.)
Tom

TerryR

  • Participant
  • Joined in 2014
  • *
  • default avatar
  • Posts: 11
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Screenshot Captor - Copy Image to Clipboard by default
« Reply #6 on: April 18, 2014, 07:35:20 AM »
Hi, Tom,
I've used both the Capturebar and hotkey. I'm capturing a "Windows object" - the reason I'm not just using the built-in PrintScreen function, which otherwise does just what I want.

After the capture the "what do you want to do now" screen pops up, and I can't find a way to suppress that. Which just as well, I suppose, because the image doesn't get to the clipboard until I click the Save button there, even though I though the setting shown above should make that happen. I have been able to get rid of the drop-down on the next screen so that clicking the Clipboard button automatically saves the image to the clipboard. But it's still two extra clicks that are unneeded and I'd like to get rid of if I can.

Terry

TerryR

  • Participant
  • Joined in 2014
  • *
  • default avatar
  • Posts: 11
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Screenshot Captor - Copy Image to Clipboard by default
« Reply #7 on: April 18, 2014, 07:44:09 AM »
An update...

Thanks to a response from lanux128 to another post I made, I have now gotten rid of one step. I didn't want to save files of the images, and he told me how to turn off AutoSave. Doing that keeps the second screen from coming up, so now I get only one unneeded screen. Progress. :)

Terry

tomos

  • Charter Member
  • Joined in 2006
  • ***
  • Posts: 10,237
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Screenshot Captor - Copy Image to Clipboard by default
« Reply #8 on: April 18, 2014, 08:05:37 AM »
After the capture the "what do you want to do now" screen pops up

Hi Terry,
the what do you want to do now query - that can be removed.
Right-click tray icon and click on "After Capture", select "Hide main form".

That should sort it iiuc
Tom

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,245
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Screenshot Captor - Copy Image to Clipboard by default
« Reply #9 on: April 18, 2014, 08:22:39 AM »
Quote
I'm capturing a "Windows object"

I think this came up before -- a request to get rid of that special "Ok, you've selected an object.  Now what?" dialog that is shown ONLY after performing an OBJECT capture.

Is that the dialog you are hoping to bypass?  I don't think there is currently a way to do that (the suggestion from tomos is how you would get rid of the other kind of post-capture dialog which may be shown after all captures).

I could add a way to skip that after-object-capture dialog easily enough -- the problem is doing it in a way that would still let people do scrolling object captures, etc.  I could put an object in the RedBox gear icon menu to toggle this.

TerryR

  • Participant
  • Joined in 2014
  • *
  • default avatar
  • Posts: 11
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Screenshot Captor - Copy Image to Clipboard by default
« Reply #10 on: April 18, 2014, 08:47:29 AM »

I think this came up before -- a request to get rid of that special "Ok, you've selected an object.  Now what?" dialog that is shown ONLY after performing an OBJECT capture.

Is that the dialog you are hoping to bypass?

Yes, thanks mouser. That is exactly what I would like to do. For my use, having the image copied to the clipboard after the capture with no additional dialogs would be perfect.

Quote
I could add a way to skip that after-object-capture dialog easily enough -- the problem is doing it in a way that would still let people do scrolling object captures, etc.  I could put an object in the RedBox gear icon menu to toggle this.

That would be great if that could happen.

I understand I'm missing lots of great features in SC, but my needs for capture are simple. I'm editing and annotating them in PhotoShop Elements, and I save them in that program's format because I often update them. This way I can just add a fresh capture and re-use the annotations next time. So I'm looking to capture a specific element and paste it into PhotoShop.

The ability of SC to capture specific elements is very helpful - saves me lots of tedious cropping - then I just need to get the image on the clipboard with as few steps as possible.

Terry

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,245
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Screenshot Captor - Copy Image to Clipboard by default
« Reply #11 on: April 18, 2014, 09:35:55 AM »
Ill add the ability this weekend.

TerryR

  • Participant
  • Joined in 2014
  • *
  • default avatar
  • Posts: 11
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Screenshot Captor - Copy Image to Clipboard by default
« Reply #12 on: April 18, 2014, 09:54:09 AM »
Ill add the ability this weekend.
Thanks very much.

Terry

TerryR

  • Participant
  • Joined in 2014
  • *
  • default avatar
  • Posts: 11
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Screenshot Captor - Copy Image to Clipboard by default
« Reply #13 on: April 28, 2014, 02:51:00 PM »
Hi, Mouser,

Did you ever get a chance to look at this? I don't find an update that might include this change.

Terry

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,245
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Screenshot Captor - Copy Image to Clipboard by default
« Reply #14 on: April 28, 2014, 03:08:19 PM »
I did add it to the new beta.
You can select the option from the Gear icon, and on one of the options tabs somewhere (the red box option tab).

TerryR

  • Participant
  • Joined in 2014
  • *
  • default avatar
  • Posts: 11
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Screenshot Captor - Copy Image to Clipboard by default
« Reply #15 on: April 28, 2014, 03:23:04 PM »
Thanks,

Are betas available to all users or just to a beta team?

Terry

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,245
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Screenshot Captor - Copy Image to Clipboard by default
« Reply #16 on: April 28, 2014, 03:26:50 PM »
They are available only to the most elite, or those who visit this post:
http://www.donationc...dex.php?topic=3474.0

TerryR

  • Participant
  • Joined in 2014
  • *
  • default avatar
  • Posts: 11
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Screenshot Captor - Copy Image to Clipboard by default
« Reply #17 on: April 28, 2014, 03:41:02 PM »
Thanks. It works perfectly!  :D

Terry

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,245
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Screenshot Captor - Copy Image to Clipboard by default
« Reply #18 on: April 28, 2014, 04:26:13 PM »
Great  :up: