Home | Blog | Software | Reviews and Features | Forum | Help | Donate | About us
topbanner_forum
  *

avatar image

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
  • December 08, 2016, 09:50:08 PM
  • Proudly celebrating 10 years online.
  • Donate now to become a lifetime supporting member of the site and get a non-expiring license key for all of our programs.
  • donate

Author Topic: FARR isn't displaying icons correctly on Windows 8.1  (Read 3364 times)

[deXter]

  • Supporting Member
  • Joined in 2007
  • **
  • Posts: 17
  • The Lord of the Scripts
    • View Profile
    • Donate to Member
FARR isn't displaying icons correctly on Windows 8.1
« on: October 12, 2013, 08:10:35 PM »
Hi all,

Since I installed Windows 8.1, none of the icons for non-system EXE and LNK are displayed correctly.

Examples:





However, icons for built-in system applications display just fine.

So far, it seems to be affecting only FARR.

I have tried rebuilding my icon cache, running an SFC, and also tried a fresh installation of FARR with the same results.

Any suggestions on how to fix this is highly appreciated!
One Script to rule them all, One Script to find them, One Script to bring them all and in the web bind them
In the Land of The Net where the Hackers lie.

[deXter]

  • Supporting Member
  • Joined in 2007
  • **
  • Posts: 17
  • The Lord of the Scripts
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: FARR isn't displaying icons correctly on Windows 8.1
« Reply #1 on: October 17, 2013, 12:14:12 AM »
Bump.

Will offer a nice bounty for a solution that doesn't involve re-installation of the OS.
One Script to rule them all, One Script to find them, One Script to bring them all and in the web bind them
In the Land of The Net where the Hackers lie.

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,421
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: FARR isn't displaying icons correctly on Windows 8.1
« Reply #2 on: October 17, 2013, 06:10:05 AM »
How strange..
But these items launch correctly?
Are the icons missing even when they are displayed in small-icon mode?
Do the icons show correctly in windows file explorer?
Any other clues about why some icons are showing correctly and others aren't?

ps. That's a nice looking dark FARR window  :up:

[deXter]

  • Supporting Member
  • Joined in 2007
  • **
  • Posts: 17
  • The Lord of the Scripts
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: FARR isn't displaying icons correctly on Windows 8.1
« Reply #3 on: October 17, 2013, 07:34:43 AM »
Cheers for the reply!

Yeah, the items do launch correctly, and explorer and all other programs show them correctly.
I suspect the issue could be due to my icon theme.. I'm using IconPackager, and if I change the icon theme, the icons in FARR change as well.
The icons in the screenshot is basically the icon for default/unknown file types.
I have tried reverting back to the system icons and even tried uninstalling IconPackager, but that only changed the default icon and the issue basically remained. (Note that IconPackager doesn't actually modify any system files).

Anyways, it still doesn't explain why some icons show up and some don't. And also, why it appears to be affecting only FARR.

Does FARR use a non-standard method to display icons?
One Script to rule them all, One Script to find them, One Script to bring them all and in the web bind them
In the Land of The Net where the Hackers lie.

[deXter]

  • Supporting Member
  • Joined in 2007
  • **
  • Posts: 17
  • The Lord of the Scripts
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: FARR isn't displaying icons correctly on Windows 8.1
« Reply #4 on: November 05, 2013, 05:04:53 PM »
Fixed it!

Just had to delete the Iconhandler for .exe files. :)

Found the solution here: http://forums.wincustomize.com/390822
One Script to rule them all, One Script to find them, One Script to bring them all and in the web bind them
In the Land of The Net where the Hackers lie.

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,421
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: FARR isn't displaying icons correctly on Windows 8.1
« Reply #5 on: November 05, 2013, 05:10:16 PM »
Thanks for posting the solution -- that will help others in the future I'll bet.  :up:

eli_singer

  • Participant
  • Joined in 2009
  • *
  • default avatar
  • Posts: 1
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: FARR isn't displaying icons correctly on Windows 8.1
« Reply #6 on: January 28, 2014, 11:00:43 AM »
i have a similar problem:

FARR no Icons.jpg

no icons at all, and i don't have iconhandler on the registry.

any other ideas?

Eli

docster

  • Supporting Member
  • Joined in 2006
  • **
  • Posts: 3
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: FARR isn't displaying icons correctly on Windows 8.1
« Reply #7 on: April 16, 2015, 04:08:01 AM »
I'm about ready to run screaming into the night with what could be a connected problem.  I've not found a fix yet.  I need to rebuild my icon cache in Windows 8.1 Pro.  I know where the iconcache*.db files are located: C:\Users\[username]\AppData\Local\Microsoft\Windows\Explorer\.  Most of my icons have been replaced by the plain vanilla, generic (blank sheet of paper) variety.  I'd muchly appreciate any guidance, wisdom, incantations, and/or any other assistance.  Bless you .... and no, I'm not slobbering all that badly .... yet .... <wink>

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,421
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: FARR isn't displaying icons correctly on Windows 8.1
« Reply #8 on: April 16, 2015, 10:04:59 AM »