Home | Blog | Software | Reviews and Features | Forum | Help | Donate | About us
topbanner_forum
  *

avatar image

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
  • December 10, 2016, 08:20:15 PM
  • Proudly celebrating 10 years online.
  • Donate now to become a lifetime supporting member of the site and get a non-expiring license key for all of our programs.
  • donate

Author Topic: Amazon conifguration  (Read 1735 times)

2b6a81918f

  • Participant
  • Joined in 2009
  • *
  • default avatar
  • Posts: 2
    • View Profile
    • Donate to Member
Amazon conifguration
« on: August 06, 2013, 04:40:36 PM »
In a previous version of FARR, if you typed "Amazon whatever". it would open up Amazon.com and search for 'Whatever'.
For some reason, it now searches Amazon from withing FARR and if nothing is found to match the exact phrase is does not open Amazon.com and simply give a message that nothing was found.
The previous action is far more preferable but I cannot find the setting to change it back.
Does anyone have any ideas on this?

Thanks a lot.

Nod5

  • Supporting Member
  • Joined in 2006
  • **
  • Posts: 858
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Amazon conifguration
« Reply #1 on: August 12, 2013, 03:28:42 AM »
If you want to use FARR to load amazon with a searchphrase in an external browser then import this to myaliases:
1000>>>amazon>->Amazon.com - $$1 | http://www.amazon.com/s/field-keywords=$$1>+>^(?:ama|amaz|amazo|amazon) (.*)

- Go to options > lists > aliases > myaliases.alias
- Right click list and select import. Copy and paste the row above at the end of the list in the popup window.
- then go to core-shopping.alias and uncheck the amazon alias there (otherwise the two aliases might conflict)

After that you can enter "amazon camera" in FARR and press enter to open your default browser and search for "camera" on amazon.
You can also use the shorter "ama camera".

2b6a81918f

  • Participant
  • Joined in 2009
  • *
  • default avatar
  • Posts: 2
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Amazon conifguration
« Reply #2 on: August 17, 2013, 11:16:13 AM »
Thanks
That worked awesomely... :)

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,435
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Amazon conifguration
« Reply #3 on: August 22, 2013, 08:59:33 AM »
Nod5 gave a good suggestion, however, the Amazon alias is included with default FARR aliases, in the Core-shopping alias, so you should have it already by default if you use the default FARR installation.

Nod5

  • Supporting Member
  • Joined in 2006
  • **
  • Posts: 858
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Amazon conifguration
« Reply #4 on: August 22, 2013, 04:00:55 PM »
Mouser is right, I just tested amazon alias from core-shopping.alias and it works all right. I did test it quickly before posting the above custom alias and it seemed broken then but now realized that t he "enable this alias/group file" checkbox was unchecked for core-shopping.alias. Maybe that was the cause of the problem in your setup too 2b6a81918f ?