Home | Blog | Software | Reviews and Features | Forum | Help | Donate | About us
topbanner_forum
  *

avatar image

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
  • December 08, 2016, 12:10:53 PM
  • Proudly celebrating 10 years online.
  • Donate now to become a lifetime supporting member of the site and get a non-expiring license key for all of our programs.
  • donate

Last post Author Topic: Want to send a Batch file - but gmail & prob AV dont...  (Read 7863 times)

Ath

  • Supporting Member
  • Joined in 2006
  • **
  • Posts: 2,783
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Want to send a Batch file - but gmail & prob AV dont...
« Reply #25 on: September 27, 2012, 05:54:13 AM »
Just hit Win+R and type the one line command in the box, and click OK.
Sidenote: Disadvantage of that, is that the output isn't visible anymore after the command completes, might you need that.

daddydave

  • Supporting Member
  • Joined in 2008
  • **
  • Posts: 822
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Want to send a Batch file - but gmail & prob AV dont...
« Reply #26 on: September 27, 2012, 07:29:34 AM »
Just hit Win+R and type the one line command in the box, and click OK.
Sidenote: Disadvantage of that, is that the output isn't visible anymore after the command completes, might you need that.

Another sidenote: to run an internal command* like "dir" from Win-R, precede it with cmd /k.

The /k takes care of leaving the cmd window open so you can see if it worked or not, otherwise you can use /c instead.

.

---
* "internal" meaning it is inside cmd.exe vs a separate executable

If bad things happen to other people, it's karma. If bad things happen to me, it's kismat!

tomos

  • Charter Member
  • Joined in 2006
  • ***
  • Posts: 10,329
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Want to send a Batch file - but gmail & prob AV dont...
« Reply #27 on: September 27, 2012, 08:31:45 AM »
Well, now I'll show my noob qualities again :D

No-one told me I had to type in cmd as well as the 'dir etc etc' in the run dialogue

:)

It's just getting easier all the time ;-)

thanks everyone :up: :)
Tom

daddydave

  • Supporting Member
  • Joined in 2008
  • **
  • Posts: 822
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Want to send a Batch file - but gmail & prob AV dont...
« Reply #28 on: September 27, 2012, 10:28:11 AM »
Well, now I'll show my noob qualities again :D

No-one told me I had to type in cmd as well as the 'dir etc etc' in the run dialogue


It's really kind of an age test, I just remember because I often had to put in a 5.25" diskette in the drive to get back to the command line because it had command.com on it. The other executables were on the other diskette. That was back in the DOS 2.0 days.  ;)
If bad things happen to other people, it's karma. If bad things happen to me, it's kismat!