Welcome Guest.   Make a donation to an author on the site November 27, 2014, 10:06:43 AM  *

Please login or register.
Or did you miss your validation email?


Login with username and password (forgot your password?)
Why not become a lifetime supporting member of the site with a one-time donation of any amount? Your donation entitles you to a ton of additional benefits, including access to exclusive discounts and downloads, the ability to enter monthly free software drawings, and a single non-expiring license key for all of our programs.


You must sign up here before you can post and access some areas of the site. Registration is totally free and confidential.
 
Your Support Funds this Site: View the Supporter Yearbook.
   
   Forum Home   Thread Marks Chat! Downloads Search Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Reply  |  New Topic  |  Print  
Author Topic: can I use Screenshot Captor to add a THICK border around an image?  (Read 2293 times)
brotherS
Master of Good Ideas
Honorary Member
**
Posts: 2,105


To make a difference, be different.

View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« on: November 25, 2011, 05:15:13 AM »

Hi,

can I use SC to add a THICK white border around an image? Say half an inch thick? I only know about the option to add a very thin border.
Logged

Thank you.
Ath
Supporting Member
**
Posts: 2,268



see users location on a map View Profile WWW Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #1 on: November 25, 2011, 05:32:38 AM »

I just tried the 'Border for Image' option, on the right-side toolbar in SC, and selected 'Simple Border Around Image - Outside (resize)', and then repeat 10 to 25 times, should give your nice thick border. Unfortunately there's no keyboard shortcut for that option (or I just didn't find it).
Logged

Ath
Supporting Member
**
Posts: 2,268



see users location on a map View Profile WWW Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #2 on: November 25, 2011, 05:45:16 AM »

Hm, I found Special Effect Options/ Quick Borders, but it only allows a Width of 9 pixels to be entered, and manually modifying the ini file gets it reset to 9 on startup Cry
Logged

brotherS
Master of Good Ideas
Honorary Member
**
Posts: 2,105


To make a difference, be different.

View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #3 on: November 25, 2011, 06:29:24 AM »

Thanks for your help!

@mouser, please allow for more than 9 to be entered and saved there  Thmbsup
Logged

Thank you.
AbteriX
Charter Honorary Member
***
Posts: 1,053


Member #520

see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #4 on: November 25, 2011, 01:56:35 PM »

can I use SC to add a THICK white border around an image?

At least with 'Resize Image... (Ctrl+G)  >>  Add border of size[ 55] '


Logged

Greetings, Stefan.
brotherS
Master of Good Ideas
Honorary Member
**
Posts: 2,105


To make a difference, be different.

View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #5 on: November 25, 2011, 03:08:11 PM »

Thank you. Wow, that option is well hidden! smiley Maybe it should be renamed "Resize Image/Add Border"?

It's easy to overlook the color options there when it's set to white. Wink
Logged

Thank you.
Pages: [1]   Go Up
  Reply  |  New Topic  |  Print  
 
Jump to:  
   Forum Home   Thread Marks Chat! Downloads Search Login Register  

DonationCoder.com | About Us
DonationCoder.com Forum | Powered by SMF
[ Page time: 0.025s | Server load: 0.04 ]