Home | Blog | Software | Reviews and Features | Forum | Help | Donate | About us
topbanner_forum
  *

avatar image

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
  • February 10, 2016, 12:16:34 PM
  • Proudly celebrating 10 years online.
  • Donate now to become a lifetime supporting member of the site and get a non-expiring license key for all of our programs.
  • donate

Author Topic: FARR won't start - help!  (Read 3649 times)

alias

  • Supporting Member
  • Joined in 2008
  • **
  • Posts: 71
    • View Profile
    • Donate to Member
FARR won't start - help!
« on: June 25, 2010, 08:08:09 AM »
I just rebooted my laptop after a set of Windows updates from yesterday, and I got a message that "Find&Run Robot has stopped working", as it was booting up.  I reinstalled the latest version (same as the one I had), but no luck.

You KNOW my computer is completely useless without FARR, right?  HELP!

Thanks,

Mark

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 35,717
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Donate to Member
Re: FARR won't start - help!
« Reply #1 on: June 25, 2010, 08:11:56 AM »
leaving aside the issue of starting when windows starts, if you just run FARR manually, will it run?
if it still wont work you could try this:
Exit Farr
go to the directory where FARR stores its settings (in the program files\findandrunrobot) if on win xp or older, or in documents\donationcoder\finadandrunrobot if on vista or later, and rename the FindAndRunRobot.ini file as  FindAndRunRobot_RENAMED.ini and try starting then.

if its a plugin issue you could try renaming the Plugins folder and restarting.

alias

  • Supporting Member
  • Joined in 2008
  • **
  • Posts: 71
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: FARR won't start - help!
« Reply #2 on: June 25, 2010, 08:20:36 AM »
Hi Mouser,

Running manually does the same thing.  I renamed the ini file - no change.

I renamed the Plugins folder, and it came up with the "Hello" msg in the system tray.  Exited and renamed my original .ini and ran again, loaded ok.

So it's clearly one of the Plugins, apparently.  The thing that worries me is that this update included .net updates.  I'm on W7 Ultimate.

Thanks for the help - awesome, sir...

Mark

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 35,717
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Donate to Member
Re: FARR won't start - help!
« Reply #3 on: June 25, 2010, 08:22:47 AM »
see if you can figure out what plugin is causing the trouble.

alias

  • Supporting Member
  • Joined in 2008
  • **
  • Posts: 71
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: FARR won't start - help!
« Reply #4 on: June 25, 2010, 09:48:31 AM »
It's FARRAltTab.  Wouldn't you know it - it's one of my most-used plugins...  :'( >:( :(

alias

  • Supporting Member
  • Joined in 2008
  • **
  • Posts: 71
    • View Profile
    • Donate to Member
AHK alternative to FarrAltTab
« Reply #5 on: August 20, 2010, 09:08:14 AM »
I just thought I'd followup with what I ended up doing to replace the FarrAltTab plugin I was using, since I had to disable it to get FARR to load after the .NET 4.0 upgrade...

I hacked a version of an AutoHotKey script to my own tastes.  Basically, the real changes are to allow the Window list that pops up be in Z-order (last used, almost...) instead of alphabetical order.  This lets you type Alt-Tab-Enter to do the exact same thing as Alt-Tab (switch to the last activated window).  It's one more keystroke (Enter), but that's not too big a deal.

So, by using this AHK script, you can pick any window by typing enough chars to uniquely identify it, select it by number (if there's 10 or less windows that match what you've typed so far), etc.

I've attached it, in case anybody is looking for this sort of thing - trying to give back a little, you know...