Welcome Guest.   Make a donation to an author on the site September 23, 2014, 05:29:21 PM  *

Please login or register.
Or did you miss your validation email?


Login with username and password (forgot your password?)
Why not become a lifetime supporting member of the site with a one-time donation of any amount? Your donation entitles you to a ton of additional benefits, including access to exclusive discounts and downloads, the ability to enter monthly free software drawings, and a single non-expiring license key for all of our programs.


You must sign up here before you can post and access some areas of the site. Registration is totally free and confidential.
 
Your Support Funds this Site: View the Supporter Yearbook.
   
   Forum Home   Thread Marks Chat! Downloads Search Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Reply  |  New Topic  |  Print  
Author Topic: ScreenshotCaptor folder opens  (Read 2580 times)
kaithu41
Supporting Member
**
Posts: 5


View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« on: May 09, 2010, 02:20:00 PM »

Hi, I use ScreenshotCaptor mainly to capture and save info from various sites. I have set it up to automatically send the captured file to IrfanView which automatically opens and let me edit the captured picture. Works very well. But after every capture the ScreenshotCaptor folder opens and I have to close it again. I haven't been able to find anything in the Preferences to stop this. What am I missing?
Logged
rjbull
Charter Member
***
Posts: 2,759

View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #1 on: May 09, 2010, 02:58:49 PM »

I just ran into the same problem.  I think this should work - load Options (Control-P from main screen), go down to the "Saving and Loading Files" tab, and uncheck the "Save As Options - Open folder after save as box":

mouser... ??


* Screenshot - 09_05_2010 , 20_44_23.png (72.72 KB, 690x500 - viewed 107 times.)
« Last Edit: May 09, 2010, 03:05:34 PM by rjbull » Logged
kaithu41
Supporting Member
**
Posts: 5


View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #2 on: May 09, 2010, 04:09:51 PM »

No, sorry, I have already done that. Doesn't work.
Logged
mouser
First Author
Administrator
*****
Posts: 33,387



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #3 on: May 09, 2010, 04:42:11 PM »

let me see if i can reproduce -- can you tell me how you have set the options in SC to open irfanview.
Logged
rjbull
Charter Member
***
Posts: 2,759

View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #4 on: May 09, 2010, 05:00:39 PM »

mouser on the case    Cool

Meanwhile, how about a kludge?  How about using something like ClickOff (freeware) or PTFB Pro (payware) or PTFB (last free version) to automatically close the dialog box for you?  Doesn't solve the problem, only the symptoms, but might reduce the irritation until mouser finds a proper fix.
Logged
kaithu41
Supporting Member
**
Posts: 5


View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #5 on: May 09, 2010, 05:25:13 PM »

Attaching PostCapture options and what the ScreenshotCapture says in Tool options about IrfanView. Will try the kludge alternatives.


* ToolProp.jpg (5.45 KB, 352x134 - viewed 123 times.)

* Postcapture.jpg (29.38 KB, 610x347 - viewed 128 times.)
Logged
mouser
First Author
Administrator
*****
Posts: 33,387



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #6 on: May 09, 2010, 05:31:16 PM »

you have "launch external editor" checked -- can you go to the "Screenshot Folder and Tools" options tab, and see what you have configured there -- maybe attach screenshot to post.  i'll bet you have something there causing the problem.
Logged
kaithu41
Supporting Member
**
Posts: 5


View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #7 on: May 09, 2010, 05:37:12 PM »

Here goes.


* FolderAndTools.jpg (9.13 KB, 455x212 - viewed 144 times.)
Logged
mouser
First Author
Administrator
*****
Posts: 33,387



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #8 on: May 09, 2010, 05:43:03 PM »

well there you have it.

SC is to blame for not complaining, but the reason the SC folder is opening is because you have checked the box in post-cap form that says "launch external editor" but you haven't specified an "Ext. Image Editor" in that tab.

the proper thing would be for SC to pop up a message box telling you about this discrepancy.

so now you have a choice, you can uncheck that box saying "post capture commandline" and put the irfanview in "Ext. Image Editor", or you can uncheck the "Launch External Editor" checkbox in post capture dialog.

the advantage of doing the former is that you'll have a quick button in your main SC window at all times to open the image in irfanview.
Logged
mouser
First Author
Administrator
*****
Posts: 33,387



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #9 on: May 09, 2010, 05:43:55 PM »

by the way those jpg images you are attaching are super compressed, they are making my eyes bleed.   smiley
Logged
kaithu41
Supporting Member
**
Posts: 5


View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #10 on: May 09, 2010, 05:52:15 PM »

Thanks a lot, it works very well! Good, because the alternatives were not that easy to handle. - Try clicking on the pictures and your eyes will stop bleeding. Signing off from Sweden.
Logged
Pages: [1]   Go Up
  Reply  |  New Topic  |  Print  
 
Jump to:  
   Forum Home   Thread Marks Chat! Downloads Search Login Register  

DonationCoder.com | About Us
DonationCoder.com Forum | Powered by SMF
[ Page time: 0.032s | Server load: 0.23 ]