Home | Blog | Software | Reviews and Features | Forum | Help | Donate | About us
topbanner_forum
  *

avatar image

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
  • December 06, 2016, 10:01:52 AM
  • Proudly celebrating 10 years online.
  • Donate now to become a lifetime supporting member of the site and get a non-expiring license key for all of our programs.
  • donate

Author Topic: Scrolling the output of appcapappendmemo  (Read 4330 times)

pmoore

  • Supporting Member
  • Joined in 2008
  • **
  • Posts: 17
    • View Profile
    • Donate to Member
Scrolling the output of appcapappendmemo
« on: April 23, 2010, 11:25:33 AM »
I'd really like appcapappendmemo, if it wasn't for one thing - once the memo area is full, new text is added at the bottom, but the area is not scrolled to show the latest text. So the user has to scroll to the bottom manually, and it's no use for programs that show an ongoing status message (for example, ping -t).

How easy would it be to add scroll-to-bottom behaviour to appcapappendmemo - either as an option or as default behaviour?

Thanks,
Paul.

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,406
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Scrolling the output of appcapappendmemo
« Reply #1 on: April 23, 2010, 11:35:18 AM »
i will add it, easy enough.

putnum

  • Participant
  • Joined in 2010
  • *
  • default avatar
  • Posts: 68
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Scrolling the output of appcapappendmemo
« Reply #2 on: April 25, 2010, 10:43:55 AM »
Hi mouser have you added this yet by chance?

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,406
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Scrolling the output of appcapappendmemo
« Reply #3 on: April 25, 2010, 11:42:52 AM »
i expect to post an update in next 24 hours.

putnum

  • Participant
  • Joined in 2010
  • *
  • default avatar
  • Posts: 68
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Scrolling the output of appcapappendmemo
« Reply #4 on: April 25, 2010, 12:40:17 PM »
ok awesome! You have really done a AWESOME job with this :)

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,406
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Scrolling the output of appcapappendmemo
« Reply #5 on: April 25, 2010, 04:12:06 PM »
glad you like it.  try this beta version with the new behavior, and let me know if it works okay:
http://www.donationc...AndRunRobotSetup.exe

pmoore

  • Supporting Member
  • Joined in 2008
  • **
  • Posts: 17
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Scrolling the output of appcapappendmemo
« Reply #6 on: April 26, 2010, 10:32:51 AM »
glad you like it.  try this beta version with the new behavior, and let me know if it works okay:
http://www.donationc...AndRunRobotSetup.exe
Looks good  :)

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,406
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Scrolling the output of appcapappendmemo
« Reply #7 on: April 26, 2010, 10:41:37 AM »
right now it ALWAYS scrolls as lines are added.. we might want to add an ability to turn that off; in fact i'm sure we want to add an ability to only do that if you are at bottom already, otherwise you wont be able to manually browse while lines are being added.

uries62

  • Participant
  • Joined in 2006
  • *
  • default avatar
  • Posts: 3
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Scrolling the output of appcapappendmemo
« Reply #8 on: July 14, 2010, 11:50:41 AM »
Any chance this toggle has been implemented?  I have a help file accessed from within appcapappendmemo and it takes a while until it finishes loading the entire report. In the mean time, I can't scroll or do anything.

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,406
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Scrolling the output of appcapappendmemo
« Reply #9 on: July 14, 2010, 11:57:57 AM »
i shall add it on next update, which should be in a day or two.