Website Home | Blog | Software | Reviews and Features | Forum | Help | Donate | About us
topbanner_forum
  *

avatar image

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
  • August 31, 2015, 05:53:27 AM
  • Proudly celebrating 10 years online.
  • Donate now to become a lifetime supporting member of the site and get a non-expiring license key for all of our programs.
  • donate

Author Topic: Feature Req: quote only selected text?  (Read 5281 times)

MilesAhead

  • Supporting Member
  • Joined in 2009
  • **
  • Posts: 6,186
    • View Profile
    • Miles Ahead Software
    • Donate to Member
Feature Req: quote only selected text?
« on: December 01, 2009, 11:49:02 PM »
On a lot of boards if you select a portion of the text in a post you are replying to, only the selected text is included when you hit the Quote button to reply.  Would be a nice convenience if it's doable.


skwire

  • Global Moderator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 4,391
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Feature Req: quote only selected text?
« Reply #1 on: December 02, 2009, 04:01:10 AM »
It works in the Quick Reply.  Highlight some text and click the "Quote" link.  You should see it down in the Quick Reply box.  In fact, you can keep selecting new text and clicking Quote each time to build out your quoted text.  Once you have all you wanted quoted, you can reply right there or click the Preview button to form your reply in the full reply page.

cranioscopical

  • Friend of the Site
  • Supporting Member
  • Joined in 2006
  • **
  • Posts: 4,300
    • View Profile
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Feature Req: quote only selected text?
« Reply #2 on: December 02, 2009, 10:38:48 AM »
Quote
only the selected text is included when you hit the Quote button

+10 for that in the "quote" mechanism.  (I'll come around the other 9 times later on.)

MilesAhead

  • Supporting Member
  • Joined in 2009
  • **
  • Posts: 6,186
    • View Profile
    • Miles Ahead Software
    • Donate to Member
Re: Feature Req: quote only selected text?
« Reply #3 on: December 02, 2009, 11:17:32 PM »
Thanks for the replies and info. :)

MilesAhead

  • Supporting Member
  • Joined in 2009
  • **
  • Posts: 6,186
    • View Profile
    • Miles Ahead Software
    • Donate to Member
Re: Feature Req: quote only selected text?
« Reply #4 on: July 15, 2010, 02:52:47 PM »
As a follow-up, this no longer seems to work.  Tried it in both Chrome and Firefox.  Also when I do a Quote it seems all I can get is Quick Reply. I don't see any button to switch to Advanced mode.

JavaJones

  • Review 2.0 Designer
  • Charter Member
  • Joined in 2005
  • ***
  • Posts: 2,636
    • View Profile
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Feature Req: quote only selected text?
« Reply #5 on: July 15, 2010, 03:12:54 PM »
Works here. Firefox 3.6.3. Clicking Preview will switch to "advanced" (full editor) mode.

- Oshyan

skwire

  • Global Moderator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 4,391
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Feature Req: quote only selected text?
« Reply #6 on: July 15, 2010, 03:26:00 PM »
Works here, too, in Firefox 3.6.6.

cranioscopical

  • Friend of the Site
  • Supporting Member
  • Joined in 2006
  • **
  • Posts: 4,300
    • View Profile
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Feature Req: quote only selected text?
« Reply #7 on: July 15, 2010, 04:07:27 PM »
Works for me IF I have the "look and layout" options in my profile preferences set to
Use quick reply on topic display: show, off by default.
That allows me to quote part of a line.

Quoting was erratic when I had it set to "don't show at all",  or "show, on by default" .

(Firefox 3.6.6)

MilesAhead

  • Supporting Member
  • Joined in 2009
  • **
  • Posts: 6,186
    • View Profile
    • Miles Ahead Software
    • Donate to Member
Re: Feature Req: quote only selected text?
« Reply #8 on: July 15, 2010, 04:10:18 PM »
(solved)
« Last Edit: July 15, 2010, 04:34:59 PM by MilesAhead »

MilesAhead

  • Supporting Member
  • Joined in 2009
  • **
  • Posts: 6,186
    • View Profile
    • Miles Ahead Software
    • Donate to Member
Re: Feature Req: quote only selected text?
« Reply #9 on: July 15, 2010, 04:13:09 PM »
Works for me IF I have the "look and layout" options in my profile preferences set to
Use quick reply on topic display: show, off by default.
That allows me to quote part of a line.

Quoting was erratic when I had it set to "don't show at all",  or "show, on by default" .

(Firefox 3.6.6)

I looked in preferences and didn't see it, prolly cuz it wasn't in the check box list. Now I have it!  Thanks. :)

tomos

  • Charter Member
  • Joined in 2006
  • ***
  • Posts: 9,501
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Feature Req: quote only selected text?
« Reply #10 on: July 16, 2010, 04:01:20 AM »
it only works erratically here, no matter which setting (also FF 3.6.6)
it will work for a while and then not - no obvious logic to it...
Tom

MilesAhead

  • Supporting Member
  • Joined in 2009
  • **
  • Posts: 6,186
    • View Profile
    • Miles Ahead Software
    • Donate to Member
Re: Feature Req: quote only selected text?
« Reply #11 on: July 16, 2010, 03:04:15 PM »
it only works erratically here, no matter which setting (also FF 3.6.6)
it will work for a while and then not - no obvious logic to it...

Doesn't work for me at all in Chrome, even if I disable AutoCopy.
« Last Edit: July 16, 2010, 03:05:46 PM by MilesAhead »