Home | Blog | Software | Reviews and Features | Forum | Help | Donate | About us
topbanner_forum
  *

avatar image

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
  • December 04, 2016, 10:25:51 AM
  • Proudly celebrating 10 years online.
  • Donate now to become a lifetime supporting member of the site and get a non-expiring license key for all of our programs.
  • donate

Author Topic: FARR Hogging RAM?  (Read 2092 times)

siouxdax

  • Supporting Member
  • Joined in 2006
  • **
  • Posts: 247
  • Lather. Rinse. Repeat.
    • View Profile
    • Non-Event: The Daniel Headrick Saga
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
FARR Hogging RAM?
« on: September 07, 2009, 08:48:17 AM »
Hello all:
I just noticed that FARR is running with more RAM than usual. It's showing that the virtual size is 103,000K and the working set is at 25,000K. I should mention that I only use that terminology (virtual size, working set) because that's what Process Explorer shows, so throwing more five dollar tech words won't mean much to me. LOL. I do, however, understand (for the most part) what those two numbers mean.

At any rate, is this normal or is something a bit wonky? As usual, any help or suggestions are very much appreciated!
Kind Regards,
Daniel in Tulsa
AKA siouxdax

Visit my tumblog!

f0dder

  • Charter Honorary Member
  • Joined in 2005
  • ***
  • Posts: 9,029
  • [Well, THAT escalated quickly!]
    • View Profile
    • f0dder's place
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: FARR Hogging RAM?
« Reply #1 on: September 07, 2009, 10:26:20 AM »
That sounds pretty normal - after just booting my system and doing a FARR search, I've got Virtual Size of 138MB and Working Set of 22MB. The figures in ProcExp you should be most interested in are the "private parts" (:-[), since that's the "meat" of the memory allocations.
- carpe noctem

lanux128

  • Global Moderator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 6,258
    • View Profile
    • Coding Snacks by Lanux128
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: FARR Hogging RAM?
« Reply #2 on: September 07, 2009, 11:31:15 PM »
procexp shows almost the same figures on my pc. but i always believed in giving Farr copious amounts of memory. :)

Process Explorer Screenshot - 08_09_2009.png


however if you want to reduce the memory usage, you can go to Options > General and change the "Inactive Memory Usage" settings.

FindAndRunRobot.exe Screenshot - 08_09_2009.png

siouxdax

  • Supporting Member
  • Joined in 2006
  • **
  • Posts: 247
  • Lather. Rinse. Repeat.
    • View Profile
    • Non-Event: The Daniel Headrick Saga
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: FARR Hogging RAM?
« Reply #3 on: September 08, 2009, 09:49:33 AM »
lanux128:
Thanks for pointing out that option. Much appreciated!
Kind Regards,
Daniel in Tulsa
AKA siouxdax

Visit my tumblog!