Home | Blog | Software | Reviews and Features | Forum | Help | Donate | About us
topbanner_forum
  *

avatar image

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
  • March 30, 2017, 07:54:39 AM
  • Proudly celebrating 10 years online.
  • Donate now to become a lifetime supporting member of the site and get a non-expiring license key for all of our programs.
  • donate

Last post Author Topic: CLIPBOARD HELP+SPELL LATEST VERSION INFO THREAD - v2.41.0 - Mar 24, 2017  (Read 174294 times)

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,837
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: CLIPBOARD HELP+SPELL LATEST VERSION INFO THREAD - v2.41.0 - Mar 16, 2017
« Reply #325 on: March 16, 2017, 11:23:22 AM »
Quote
the sql generated by CHS is truncated for some reason (hence the error report).

ah ok, let me look into that.

So you are saying that when you choose the menu item to create the new group based on sql of search string, you get the truncated incomplete result that you pasted in your post?
That you see that truncated expression when the dialog first pops up after choosing the command from the edit menu?

Or is the expression correct when it's first shown and then somehow gets truncated later?

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,837
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: CLIPBOARD HELP+SPELL LATEST VERSION INFO THREAD - v2.41.0 - Mar 16, 2017
« Reply #326 on: March 16, 2017, 11:30:43 AM »
I can see from the code that there is a limit to the size of the virtual sql stored for a group at 500 bytes, so that's surely the problem you are hitting...
Easy for me to extend that for new databases.. now let me see how to fix this for existing databases..

cranioscopical

  • Friend of the Site
  • Supporting Member
  • Joined in 2006
  • **
  • Posts: 4,398
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: CLIPBOARD HELP+SPELL LATEST VERSION INFO THREAD - v2.41.0 - Mar 16, 2017
« Reply #327 on: March 16, 2017, 07:05:51 PM »
v2.41.0 Beta - Mar 15, 2017
Looks a lot nicer on 3000x2000
Under "Custom Appearance" I need to set the grid font higher than the standard to, say, 12 but I can't get grid row height to adapt to that. I get text that's 'chopped off' at the bottom. In the previous versions I had grid font at 12 and row height at 24. Any chance of a fix for that?

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,837
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: CLIPBOARD HELP+SPELL LATEST VERSION INFO THREAD - v2.41.0 - Mar 16, 2017
« Reply #328 on: March 16, 2017, 07:54:21 PM »
Can I confirm something?

Testing it here I see that the grid row size is too small when the "Grid Row Height" number is set to 0 as it is by default, and I will try to fix that.
But I am able to manually set a custom "Grid Row Height" that seems to make the grid look correct with whatever font size I choose.

Can you confirm that, or take a screenshot to show me what the problem is?

cranioscopical

  • Friend of the Site
  • Supporting Member
  • Joined in 2006
  • **
  • Posts: 4,398
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: CLIPBOARD HELP+SPELL LATEST VERSION INFO THREAD - v2.41.0 - Mar 16, 2017
« Reply #329 on: March 16, 2017, 08:34:48 PM »
Can I confirm something?

Testing it here I see that the grid row size is too small when the "Grid Row Height" number is set to 0 as it is by default, and I will try to fix that.
But I am able to manually set a custom "Grid Row Height" that seems to make the grid look correct with whatever font size I choose.

Can you confirm that, or take a screenshot to show me what the problem is?

GridFont set to 12.PNGCLIPBOARD HELP+SPELL LATEST VERSION INFO THREAD - v2.41.0 - Mar 24, 2017

Grid font size set to 12, Row height set to 24, font she no fit in grid.

If it's okay in your version I've doubtless failed to grasp a concept....?

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,837
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: CLIPBOARD HELP+SPELL LATEST VERSION INFO THREAD - v2.41.0 - Mar 16, 2017
« Reply #330 on: March 16, 2017, 08:35:51 PM »
And what does it look like if you increase row height to say 48?

cranioscopical

  • Friend of the Site
  • Supporting Member
  • Joined in 2006
  • **
  • Posts: 4,398
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: CLIPBOARD HELP+SPELL LATEST VERSION INFO THREAD - v2.41.0 - Mar 16, 2017
« Reply #331 on: March 16, 2017, 08:39:19 PM »
As you were posting that, the light bulb came on, albeit flickering dimly, and I tried 48, which is just fine.   :-[

IainB

  • Supporting Member
  • Joined in 2008
  • **
  • Posts: 6,385
  • Slartibartfarst
    • View Profile
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: CHS v2.41.0 - odd episodic error on paste inside a clip.
« Reply #332 on: March 18, 2017, 05:50:53 AM »
Not seen this particular CHS behaviour before - looks like an odd episodic non-fatal bug or something.
I was editing several separate clips today, when I kicked myself for making a mistake: I had just pasted a text string, replacing the existing text, into the beginning of a clip's Title field in the Menu pane, and then started typing some more text after that, and then noticed that, instead of typing the new text after the end of the string I had just pasted, I was actually typing it in immediately before the beginning of that string.
The cursor was a blue colour (normally is black).

After correcting the situation, I thought "How did I make that silly mistake?"
So I repeated what I had just done:
  • COPY some text from within a clip.
  • Mouse select the text in that same clip's Title field that I wanted to replace.
  • PASTE.
- at which point, I noticed that the cursor - which should have been black and at the end of the string just pasted - was in fact now blue and positioned immediately before the first character of the string I had just pasted..

I repeated this with three other clips, and it was consistently repeatable for each.
However, after re-sorting and working with CHS (was busy saving clips) for about half an hour (without any intervening restart), it was no longer repeatable, and the colour of the cursor was restored to its usual black (not blue). I had not noticed the point at which it changed.

EDIT 2017-03-19 0008hrs: As an afterthought, I wondered whether this might have something to do with the cursor in CHS being different (thicker) when editing inside the Title field in the Memo pane, whereas it is a thin line when editing inside the clip text.
« Last Edit: March 18, 2017, 06:18:05 AM by IainB »

IainB

  • Supporting Member
  • Joined in 2008
  • **
  • Posts: 6,385
  • Slartibartfarst
    • View Profile
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: CHS v2.41.0 - auto-merge a text clip with an existing Image?
« Reply #333 on: March 23, 2017, 03:44:20 PM »
@mouser: You know how when you make an image clip, it saves to the database as a 2-part clip - one has a Clip Text tab, the other has a Clip Image tab?

Would it be possible to have a facility to somehow auto-merge a text clip with an existing Image that doesn't yet have any text (apart from the image file path/name)?
The way I do this at present is manual, tedious, and error prone - I just copy and paste stuff into that Image's text tab.

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,837
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: CLIPBOARD HELP+SPELL LATEST VERSION INFO THREAD - v2.41.0 - Mar 24, 2017
« Reply #334 on: March 24, 2017, 04:42:19 AM »
v2.41.0 - Mar 24, 2017
  • [MajorFeature] First High-dpi compatible version beta.
  • [BugFix] Newlines could be pasted in clip title edit, making it seem empy [thx IainB].