Home | Blog | Software | Reviews and Features | Forum | Help | Donate | About us
topbanner_forum
  *

avatar image

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
  • December 10, 2016, 06:19:39 PM
  • Proudly celebrating 10 years online.
  • Donate now to become a lifetime supporting member of the site and get a non-expiring license key for all of our programs.
  • donate

Author Topic: exe behaviour  (Read 2410 times)

Contro

  • Participant
  • Joined in 2007
  • *
  • Posts: 2,619
    • View Profile
    • Donate to Member
exe behaviour
« on: September 24, 2013, 02:28:24 PM »
exe behaviour

Recently an exe going well though years give me strange error.

Appear a window telling me that the invoke .bat file is not found.
I have consult where I buy my pc and indicates me the possibility of antivirus intervention. But I have disconnected and the error continues.
How can I depure this program ?

The path to the bat file is :
Y:\GHost\year\listas.bat
the file listas.bat is there and goes well, but the exe don't find.
I have tried deactivating the antivirus : Avast!, but don't go.

Anyone knows something about this type of problems ?

Best Regards

Ath

  • Supporting Member
  • Joined in 2006
  • **
  • Posts: 2,790
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: exe behaviour
« Reply #1 on: September 24, 2013, 03:01:30 PM »
Showing the content of the listas.bat would slightly help, but checking any executable called from that .bat, to exist on your system and in a directory that is listed in the PATH environment variable, is the actual solution.

Contro

  • Participant
  • Joined in 2007
  • *
  • Posts: 2,619
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: exe behaviour
« Reply #2 on: September 24, 2013, 05:48:52 PM »
Ath thanks a lot. I am making experiments.
In other pc goes well..... that may be a sympton.
The pity thing i don't have the source, but of course i have the source of the bat file.
The pc have no virus, and have a cleaned registry.
I will put you a screenshot of the console in the system goes well (in the portatil)
and a screenshot in the desktop where the initial error window appear.

It's a strange thing.
 :-[

Contro

  • Participant
  • Joined in 2007
  • *
  • Posts: 2,619
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: exe behaviour
« Reply #3 on: September 24, 2013, 05:54:32 PM »
the first screenshot.
From the portatil. The listas.bat is executed and open the console

http://img32.imageshack.us/img32/1641/dcjm.png
exe behaviour



Contro

  • Participant
  • Joined in 2007
  • *
  • Posts: 2,619
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: exe behaviour
« Reply #4 on: September 24, 2013, 06:23:41 PM »
The second screenshot.
From the desktop
The program don't find listas.bat, that obviously is in the same disk and directory as in all my PC. I have three pc.......  :D
and perhaps in 04.2014 i will have a clever mobile samsung S5 or similar with sensors....

http://img854.imageshack.us/img854/8809/5ua8.png
exe behaviour



I don't have the source code. I known made me the exe file.

and the bat file is source known but listas.exe another known give me instructions not to give explanations (things of programmers of course). But I have to take into considerations and rispect)

The bat code
rem primer intento fallido
rem echo off
rem Y:\GABINETE\PROYECTOS\Listas.exe
rem exit
echo off
Y:
cd Y:\GABINETE\PROYECTOS
Listas.exe
exit



I am waiting for the code to interpret a chain.
I can't give the code is not mine and not allowed to give.
It's a programmer in C from a dissapeared forum, but I have a forum where he goes often. I can tell but if goes well in other pc..... the problem is in the desktop pc.
sorry
Just I can't
 :huh:


Contro

  • Participant
  • Joined in 2007
  • *
  • Posts: 2,619
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: exe behaviour
« Reply #5 on: September 24, 2013, 06:28:10 PM »
I can explain what crearexpediente.exe (the failing script does) :

Invokes a bat file for creating a folder according rules and subfolders with listas.exe

Then creates a registry in my CRM program Goldmine 5.5 and links several folders.

additionally creates a related registry in goldmine 5.5 to prepare a tree. That all. Very simple.

The bat is almost mine,....

 :P

Ath

  • Supporting Member
  • Joined in 2006
  • **
  • Posts: 2,790
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: exe behaviour
« Reply #6 on: September 25, 2013, 01:23:23 AM »
You have your directories messed up or moved the files.

Contro

  • Participant
  • Joined in 2007
  • *
  • Posts: 2,619
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: exe behaviour
« Reply #7 on: September 25, 2013, 02:20:11 AM »
Ath the exe file goes well in my portatil and from a virtual machine.
So it is a strange thing , after revise the windows registry, associated with a operating system windows 7 affected.
I think some time ago. I have mirror copies but my particular "trauma" allways leads me to try "save the system".
So.....
The symptom is that I can't complete the sfc /scannow .
I think i have consulted in the forum for some malfunction in some hotkeys i have substitute by another ones like happen me in Win+9 (9 from the key numerical keypad) and some others.
So....
If you have a depuration tool i can learn a new way to "save my system". Because i am not ready to repair the system, reinstall or that type of things.
 :-[

Contro

  • Participant
  • Joined in 2007
  • *
  • Posts: 2,619
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: exe behaviour
« Reply #8 on: September 25, 2013, 02:21:48 AM »
Basically i think is the effect of a virus one year ago or more.
 :tellme:
The sfc sympton was consulted with no results in the microsoft forum....

Best Regards

Ath

  • Supporting Member
  • Joined in 2006
  • **
  • Posts: 2,790
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: exe behaviour
« Reply #9 on: September 25, 2013, 04:32:26 AM »
Basically i think is the effect of a virus one year ago or more.

So your best bet is to re-install Windows from scratch, it will probably solve several problems.

Contro

  • Participant
  • Joined in 2007
  • *
  • Posts: 2,619
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: exe behaviour
« Reply #10 on: September 25, 2013, 06:04:55 AM »
Basically i think is the effect of a virus one year ago or more.

So your best bet is to re-install Windows from scratch, it will probably solve several problems.

Neverrrrrrr
 ;D


Do you know Dracula ? I am like the Count Dracula and the light. I just can't reinstall
 :P