topbanner_forum
  *

avatar image

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
  • October 14, 2019, 10:30 PM
  • Proudly celebrating 13 years online.
  • Donate now to become a lifetime supporting member of the site and get a non-expiring license key for all of our programs.
  • donate

Author Topic: Not working anymore in GTA-Game?  (Read 690 times)

HelmutWe

  • Supporting Member
  • Joined in 2018
  • **
  • Posts: 50
    • View Profile
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Not working anymore in GTA-Game?
« on: August 25, 2019, 12:09 AM »
Suddenly (25.08.2019 6:00 CET) ScreenshotCaptor doesn´t work anymore in GTA online. Seems to work perfectly with any other program. I´ve taken thousands of screenshots for almost two years. I´m dumbfounded.
...
Don´t worry. Problem has gone after a restart. I´m still curious.
And the best that you can hope for is to die in your sleep (Schlitz/Rogers)
« Last Edit: August 25, 2019, 03:04 AM by HelmutWe »

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 39,469
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Not working anymore in GTA-Game?
« Reply #1 on: August 27, 2019, 02:06 PM »
Strange.  It would be interesting to know if a reboot solved it.  It's possible that an update of the graphics adapter driver has used some new higher speed mode that can't be captured.. Or it's possibly some anti-screenshot code was added to the software..
Any other thoughts by anyone?

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 39,469
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Not working anymore in GTA-Game?
« Reply #2 on: August 27, 2019, 02:07 PM »
Ah I see you posted a follow up that the problem was gone after a restart.. Strange!

HelmutWe

  • Supporting Member
  • Joined in 2018
  • **
  • Posts: 50
    • View Profile
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Not working anymore in GTA-Game?
« Reply #3 on: August 27, 2019, 09:06 PM »
Another observation that may be interesting: The game GTA which I play in fullscreen mode switches to window mode after grabbing a selected region or it (GTA) loses focus. That is I´m seeing the desktop. (As far as I remeber). A very minor nuisance, however. Just in case you´re  heading for perfection. Thank you so much for your attention. Mouser is great!
And the best that you can hope for is to die in your sleep (Schlitz/Rogers)

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 39,469
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Not working anymore in GTA-Game?
« Reply #4 on: August 27, 2019, 09:33 PM »
Yeah grabbing a selected region in SC, when not using "red box capture mode" actually takes a full screen screenshot, and then displays that on the screen for you to do a region select, so it makes sense that it would pop the current full screen game out of full screen mode.

To avoid that you could either just do a full screen capture, telling SC to stay minimized, OR try changing the options to RED BOX capture mode when capturing regions, which might avoid the game popping out of full screen mode (not sure).

HelmutWe

  • Supporting Member
  • Joined in 2018
  • **
  • Posts: 50
    • View Profile
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Not working anymore in GTA-Game?
« Reply #5 on: August 28, 2019, 12:14 AM »
Thank you very much.
And the best that you can hope for is to die in your sleep (Schlitz/Rogers)