Welcome Guest.   Make a donation to an author on the site November 01, 2014, 03:26:54 AM  *

Please login or register.
Or did you miss your validation email?


Login with username and password (forgot your password?)
Why not become a lifetime supporting member of the site with a one-time donation of any amount? Your donation entitles you to a ton of additional benefits, including access to exclusive discounts and downloads, the ability to enter monthly free software drawings, and a single non-expiring license key for all of our programs.


You must sign up here before you can post and access some areas of the site. Registration is totally free and confidential.
 
Learn about the DonationCoder.com microdonation system (DonationCredits).
   
   Forum Home   Thread Marks Chat! Downloads Search Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Reply  |  New Topic  |  Print  
Author Topic: ProcessKill 0.0.0.5 - My FARR2 Plugin Contest Submission #4  (Read 15611 times)
taichimaster
Charter Member
***
Posts: 159



View Profile WWW Give some DonationCredits to this forum member
« on: July 06, 2007, 02:56:29 AM »

ProcessKill 0.0.0.5

Hey jgpaiva, this one is for you smiley

This plugin displays a list of active processes and allows user to kill the selected process. Should work on 2K/XP/Vista.  Haven't tried on the 9x systems.  Actually haven't tested it much at all....so please report bugs.

It's actually pretty simple to do by following this article: A Safer Alternative to TerminateProcess()
 
Thought about extracting the icons from the EXE instead of showing a generic one for all processes, but the SDK currently only allow icons by filenames.  So I would have to save all icons to disk and pass them to the host (kind of troublesome).  EDIT: DONE, thanks to mouser's suggestion!

Installation:
Extract the zip file to the farr2 plugins directory then reload the plugins from the plugins listing screen.

Screenshot:







Version History

v0.0.0.1 (July 6th, 2007)
Initial Release

v0.0.0.2 (July 6th, 2007)   
[NEW] Added Option to Extract and Display Processes Icons -- (might have slight performance decrease)

v0.0.0.3 (July 6th, 2007)
[NEW] Added process id and process owner to the status bar text
[FIX] Plugged a handle leak

Comments and constructive criticisms are welcome!

Thanks to hamradio for the beautiful icons!!!!  Kiss

* ProcessKill_0_0_0_5.zip (98.84 KB - downloaded 965 times.)
« Last Edit: July 10, 2007, 03:30:56 AM by taichimaster » Logged

mouser
First Author
Administrator
*****
Posts: 33,614



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #1 on: July 06, 2007, 03:24:23 AM »

taichi, try returning the full path to the target exe as your custom icon name.
Logged
taichimaster
Charter Member
***
Posts: 159



View Profile WWW Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #2 on: July 06, 2007, 03:29:23 AM »

Sweet!! I shall try that, thanks.
Logged

taichimaster
Charter Member
***
Posts: 159



View Profile WWW Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #3 on: July 06, 2007, 05:43:10 AM »

Ok done...it seems to be a tad bit slower when extracting the icons though (with +sall), so I made it an option.  Thmbsup
« Last Edit: July 06, 2007, 06:20:18 AM by taichimaster » Logged

jgpaiva
Global Moderator
*****
Posts: 4,711



Artificial Idiocy

see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #4 on: July 06, 2007, 06:22:29 AM »

Amazing!!!!  dance dance dance
It works great cheesy Credits on the way Wink

Mouser: isn't there a way for a plugin to show it's results with "+sall"?
I only have farr to show 10 results, but that's obviously too less for this plugin.
Logged

mouser
First Author
Administrator
*****
Posts: 33,614



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #5 on: July 06, 2007, 10:30:44 AM »

yes, taichi and i agreed i will be adding an option for a plugin to say to default to showing all results.
Logged
rbeeger
Charter Member
***
Posts: 72


View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #6 on: July 06, 2007, 11:18:57 AM »

Hi taichimaster,

This and your other three plugins are great. Thanks for developing them  Thmbsup
A feature request: Could you add the name of the owner of a process to the output in the status bar that is shown for a selected entry. I don't use the location column, but would like to see this info in FARR. Would it also be possible to show the status of a process in the status bar (e.g. is it still responding or has it somehow crashed.) In task manager this is shown on the application tab.

Cheers,
  Robert
Logged
taichimaster
Charter Member
***
Posts: 159



View Profile WWW Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #7 on: July 06, 2007, 01:26:29 PM »

Hi taichimaster,

This and your other three plugins are great. Thanks for developing them  Thmbsup
A feature request: Could you add the name of the owner of a process to the output in the status bar that is shown for a selected entry. I don't use the location column, but would like to see this info in FARR. Would it also be possible to show the status of a process in the status bar (e.g. is it still responding or has it somehow crashed.) In task manager this is shown on the application tab.

Cheers,
  Robert

You are welcome Robert.  Mouser did a great job on the Plugin SDK, and it's fun to develop something that yourself would use everyday.

Yup, I could add the owner to the status bar.  But as far as the "Not Responding" status, I am not sure how TaskManager does it.  I think it's somehow related to whether the process's main window is pumping messages or not?  Maybe mouser has some clues smiley

I could easily find out the main window's title for each process though, that might help on differentiating multiple instances of the same process and selecting which one to kill.  I could also add the memory usage for each process if people find it useful, but it will make the querying slower.

Logged

taichimaster
Charter Member
***
Posts: 159



View Profile WWW Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #8 on: July 06, 2007, 02:34:30 PM »

How does Task Manager determine if an Application is Not Responding?

Hmm...interesting!!


Logged

Lashiec
Member
**
Posts: 2,374


see users location on a map View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #9 on: July 06, 2007, 06:46:36 PM »

OK, I think I know who should receive the Visual Studio package. Well done Thmbsup

And thanks to this plugin, I finally have a quick way to kill processes like I used to do with EDXOR. Cool!
Logged
taichimaster
Charter Member
***
Posts: 159



View Profile WWW Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #10 on: July 10, 2007, 03:30:15 AM »

Took mouser's suggestion on first attempting to do a graceful terminate on the specified process by issuing a WM_CLOSE to all of its top-level windows.  A process will only be forcefully terminated if the configurable timeout (default is 3 secs) expired.  If you desire, you could set the timeout to 0 to always instant kill the selected process.

---------------
v0.0.0.5 (July 10th, 2007)
---------------
+ Added optional progress bar when attempting a "clean" terminate
* If a "clean" termination was successful, no confirmation warning will be
    shown.

---------------
v0.0.0.4 (July 7th, 2007)
---------------
* The plugin will now first attempt to do a graceful terminate on the
    specified process by issuing a WM_CLOSE.  A process will only be
    forcefully terminated if the timeout expired.
    (See: http://support.microsoft.com/kb/178893
            http://support.microsoft.com/kb/92528
            http://www.ddj.com/dept/windows/184416547)

+ Added option to specify timeout before forceful temination
    (a 0 timeout means forceful termination right off the bat)
« Last Edit: July 10, 2007, 03:33:43 AM by taichimaster » Logged

jgpaiva
Global Moderator
*****
Posts: 4,711



Artificial Idiocy

see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #11 on: July 10, 2007, 05:15:28 AM »

taichimaster: I can only say "unbelievable!!!"
This is a damn useful plugin cheesy cheesy cheesy
Logged

taichimaster
Charter Member
***
Posts: 159



View Profile WWW Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #12 on: February 17, 2008, 05:28:39 PM »

Just a minor update to include the creation and running time of the selected process in the status bar.  Sometimes I have problems finding the correct one to kill when I have multiple instances of the same process running.







---------------
v0.0.0.7 (Feb 17th, 2008)
---------------
[CHANGE] Modified status bar to display the creation and running time of the
    selected process.
   
---------------
v0.0.0.6 (Feb 16th, 2008)
---------------
[CHANGE] Improved termination logic.  In some rare cases, process was not able to
    be terminated.
[NEW] Added option to auto-close confirmation dialog within 10 seconds if not
    acknowledged.
[FIX] Fixed bug where sometimes the confirmation dialog did not get shown on top
    of other windows.
Logged

drking
Supporting Member
**
Posts: 4

View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #13 on: May 13, 2009, 11:24:00 AM »

I hope this is the correct spot to post this question.    First, I want to thank Taichimaster for this fantastic plugin!   Thmbsup

...And I have a quick question that I can't get figured out.   undecided

When I type in 'pkill', I get my list of processes.  However, when i go to click on any of the processe to "kill" it, I get the following error message: "access violation at address 77124DOA in module 'OLEAUT32.dll'.   Read of address 00000EF0." 

Now, I am able to type in the demand manually to get the desired result, for example, "pkill aim6.exe' but not sure why I'm getting the error?

Any suggestions would be much appreciated.
Regina (drking)
Logged
skwire
Global Moderator
*****
Posts: 4,120



Another Coding Snack request? Om nom nom...

see users location on a map View Profile WWW Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #14 on: February 09, 2011, 10:53:21 AM »

I've been meaning to post this for a long while now.  Every time I use the ProcessKill plugin, I get the following error (which crashes FARR):



This is a very handy plugin.  Any chance we could see an update?
Logged

verszipo
Member
**
Posts: 26



View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #15 on: March 18, 2011, 08:19:20 AM »

I've been meaning to post this for a long while now.  Every time I use the ProcessKill plugin, I get the following error (which crashes FARR):
 (see attachment in previous post)
This is a very handy plugin.  Any chance we could see an update?

Sadly i have the same error, any way to get this plugin fixed ?
Logged
Pages: [1]   Go Up
  Reply  |  New Topic  |  Print  
 
Jump to:  
   Forum Home   Thread Marks Chat! Downloads Search Login Register  

DonationCoder.com | About Us
DonationCoder.com Forum | Powered by SMF
[ Page time: 0.041s | Server load: 0.09 ]