Home | Blog | Software | Reviews and Features | Forum | Help | Donate | About us
topbanner_forum
  *

avatar image

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
  • December 03, 2016, 08:01:58 PM
  • Proudly celebrating 10 years online.
  • Donate now to become a lifetime supporting member of the site and get a non-expiring license key for all of our programs.
  • donate

Author Topic: Possible bug: F&R using BaseURL instead of URL when launching web shortcuts  (Read 4912 times)

jballi

  • Charter Member
  • Joined in 2005
  • ***
  • default avatar
  • Posts: 22
    • View Profile
    • Donate to Member
Just installed 1.07.07 although this may have been an issue before this version.  I searched through the forum and couldn't find a thread on this issue.

I have a URL shortcut in my Favorites to the Portable Freeware Collection web site (several DonationCoder programs listed on this site).  The URL is:

  http://www.portablefreeware.com/

When I launch the shortcut manually, everything is honky-dory.  Do people still say "honky-dory?"  However, when I launch the shortcut using F&R, it takes me to the following location:

  http://www.portablef...re.com/downloads.php

This confused me to no end until I edited the shortcut with a text editor.  This is what the shortcut contained (minor editing):

[DEFAULT]
BASEURL=http://www.portablefreeware.com/downloads.php
[InternetShortcut]
URL=http://www.portablefreeware.com/
-- Snip --

I went through a few dozen of my web shortcuts and found several where the BaseURL did not match the URL.

I have no idea what the BaseURL is used for but shouldn't F&R use the URL instead of BaseURL to launch to a web site?

Thanks in advance for your assistance.

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,406
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Possible bug: F&R using BaseURL instead of URL when launching web shortcuts
« Reply #1 on: September 08, 2005, 07:11:07 PM »
good find, i will correct in next version, i had no idea such a thing was even possible in an internet shortcut file.

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,406
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Possible bug: F&R using BaseURL instead of URL when launching web shortcuts
« Reply #2 on: September 09, 2005, 03:21:05 AM »
john, can you try the latest version and see if it's fixed:
http://www.donationc.../FindAndRunRobot.exe

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,406
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Possible bug: F&R using BaseURL instead of URL when launching web shortcuts
« Reply #3 on: September 09, 2005, 03:23:10 AM »
interesting page on the format of url shortcut files:
http://www.cyanwerks...file-format-url.html

regarding baseurl: "The purpose of these extra fields is probably for the browser to figure out what HTML documents were loaded in each frame, since the main URL tends to not record the state of its framesets."

jballi

  • Charter Member
  • Joined in 2005
  • ***
  • default avatar
  • Posts: 22
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Possible bug: F&R using BaseURL instead of URL when launching web shortcuts
« Reply #4 on: September 09, 2005, 03:14:58 PM »
Interesting link.  I think I now know more than I should.

I tried the new version on a few good and bad (I edited them) URL shortcuts.  They all went to the correct address.

Thanks for your help.

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,406
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Possible bug: F&R using BaseURL instead of URL when launching web shortcuts
« Reply #5 on: September 09, 2005, 03:18:56 PM »
my pleasure,  thanks for the bug report :)