Home | Blog | Software | Reviews and Features | Forum | Help | Donate | About us
topbanner_forum
  *

avatar image

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
  • December 05, 2016, 02:35:54 PM
  • Proudly celebrating 10 years online.
  • Donate now to become a lifetime supporting member of the site and get a non-expiring license key for all of our programs.
  • donate

Author Topic: Does anyone use PhraseExpress?  (Read 4325 times)

sri

  • Honorary Member
  • Joined in 2006
  • **
  • Posts: 677
    • View Profile
    • Sridhar Katakam
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Does anyone use PhraseExpress?
« on: May 02, 2007, 09:32:13 AM »
Quote
PhraseExpress organizes your frequently used text snippets and allows pasting them into any application.

Expand abbreviations as you type
Quickly handle email responses
Launch applications by entering shortcuts


Video demo: http://www.phraseexpress.com/demo.htm

I added some phrases to a folder in PE and associated a hot key to bring up the items in this folder. The menu comes up when selecting any item and hitting return doesn't paste the phrase. 

Screencast of how it's not working for me: http://www.sridharee...xpress/Untitled.html

Any idea what's wrong? I would've posted on their official forum but for the spammy posts filled up there.
<a href="https://sridharkatakam.com">My blog</a>

justice

  • Supporting Member
  • Joined in 2006
  • **
  • Posts: 1,898
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Does anyone use PhraseExpress?
« Reply #1 on: May 02, 2007, 09:35:02 AM »
I did use it but I found the pasting of the phrases too slow for coding if I can remember right.
Do you have a screenshot of the screen where you have set the hotkey? That might help.

sri

  • Honorary Member
  • Joined in 2006
  • **
  • Posts: 677
    • View Profile
    • Sridhar Katakam
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Does anyone use PhraseExpress?
« Reply #2 on: May 02, 2007, 09:39:05 AM »
justice, Are you using any alternate program like this?

Here are the screenshots:

PE1.jpg

PE2.jpg
<a href="https://sridharkatakam.com">My blog</a>

rjbull

  • Charter Member
  • Joined in 2005
  • ***
  • default avatar
  • Posts: 2,925
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Does anyone use PhraseExpress?
« Reply #3 on: May 02, 2007, 10:03:44 AM »
sri,

If you're having trouble with PhraseExpress, have you tried Type Pilot by Two Pilots?  It looks similar.  It's not free, though, and while the Speed Pilot freeware they do offer seems to work quite well, it's very limited.

If you're up for this kind of thing, there's a DC thread by Harrie on Instant Text and similar programs.  Also, AutoHotKey's "hotstrings" work very well.


justice

  • Supporting Member
  • Joined in 2006
  • **
  • Posts: 1,898
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Does anyone use PhraseExpress?
« Reply #4 on: May 02, 2007, 10:12:38 AM »
I have tried several and although it seems actually Topstyle (my web editor) is mainly causing things to slow down, I have opted to create a small AutoHotkey script that I have running. Howeve I don't use a shortkey but a phrase: I type ty` and it gets replaced by a longer phrase instantly, that works better for me. I'll enclose it here in case you want to go a similar route.

But on your problem, you should try and pinpoint where the problem lies:
Do any of the example phrases work? if not try creating a new rootnode (you have created all your phrases of the "sample" folder, which has its own settings which might conflict). If the standad phrases work then it's probably a setting that needs changed.
If nothing work you might have another program running with the same shortcut or another program that logs your keys. Hope that helps.
« Last Edit: May 02, 2007, 10:17:17 AM by justice »

lanux128

  • Global Moderator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 6,258
    • View Profile
    • Coding Snacks by Lanux128
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Does anyone use PhraseExpress?
« Reply #5 on: May 03, 2007, 03:32:32 AM »
have a look here for more comparisons and feedbacks on these auto-completers.. :)

sri

  • Honorary Member
  • Joined in 2006
  • **
  • Posts: 677
    • View Profile
    • Sridhar Katakam
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Does anyone use PhraseExpress?
« Reply #6 on: May 03, 2007, 03:49:20 AM »
Thanks for links to other similar apps.

I found out the prob w/ PhraseExpress on this laptop. It's conflicting w/ XMPlay. Once I close XMPlay, it's all fine.

Great program for a freeware!
<a href="https://sridharkatakam.com">My blog</a>

sri

  • Honorary Member
  • Joined in 2006
  • **
  • Posts: 677
    • View Profile
    • Sridhar Katakam
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Does anyone use PhraseExpress?
« Reply #7 on: May 03, 2007, 04:06:09 AM »
While we are on the topic of Auto Text Expanders, here's a commercial one for free (for about 22 more hours).
<a href="https://sridharkatakam.com">My blog</a>

lanux128

  • Global Moderator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 6,258
    • View Profile
    • Coding Snacks by Lanux128
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Does anyone use PhraseExpress?
« Reply #8 on: May 03, 2007, 09:01:05 PM »
yes, Giveaway of the Day is a good site to be bookmarked.. :up: btw, Direct Access's author was at DC some time ago..

ws-gotd-1.png
http://www.giveawayoftheday.com


Alk

  • Charter Member
  • Joined in 2005
  • ***
  • default avatar
  • Posts: 6
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Does anyone use PhraseExpress?
« Reply #9 on: May 09, 2007, 04:43:35 PM »
I found phrase express a bit of an annoyance for some reason. I kept accidentally using the hotkeys I think. :-[
Anyway, like you rjbull, I am trying Speed Typing from Two Pilots now. :up:
I don't know if it is what you are looking for or not. Just 692K of memory used by it.