Home | Blog | Software | Reviews and Features | Forum | Help | Donate | About us
topbanner_forum
  *

avatar image

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
  • August 31, 2015, 02:49:11 PM
  • Proudly celebrating 10 years online.
  • Donate now to become a lifetime supporting member of the site and get a non-expiring license key for all of our programs.
  • donate

Author Topic: Process Tamer 2 preview available to Members  (Read 12046 times)

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 34,952
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Donate to Member
Process Tamer 2 preview available to Members
« on: March 31, 2005, 02:21:01 PM »
The members only section has the current download for the v2 preview release, for those who are interested in trying it early.
Post comments in this section.

Preview releases are generally for members only - the official final releases will be available as freeware to public.

If you are not a member of this site and cannot afford to (or for whatever reason won't) donate, please contact me (mouser@donationcoder.com) and i will email you the url.
« Last Edit: April 04, 2005, 07:54:28 PM by mouser »

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 34,952
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Donate to Member
Re: Process Tamer 2 preview available to Members
« Reply #1 on: March 31, 2005, 03:00:34 PM »
new features:

summary of taming now in tray tooltip.
instant responsiveness from clicking system tray.
configuration gui.
mini task manager tool with fast manual priority changing and app termination.
right click menu with more options, including ability to specify custom 3rd party tool for menu.
customize double-click action.
can disable balloon tips.
optional logging function.
glowing icon when processes are being tamed.
added startup-with-windows option.
about box shows process currently being tamed.
support for accurate cpu usage metrics on multiprocessor systems (untested)
restores performance counters on exit.

tenseiken

  • Columnist
  • Joined in 2005
  • ***
  • Posts: 136
    • View Profile
    • Boredom Solutions
    • Donate to Member
Re: Process Tamer 2 preview available to Members
« Reply #2 on: March 31, 2005, 06:12:21 PM »
Looks pretty good so far.  The only thing that doesn't seem right is the status of the tray app from within the config--it always says it's not running, even when it is.  That problem I was having with right-clicking the tray icon is gone, by the way.  :)
-John

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 34,952
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Donate to Member
Re: Process Tamer 2 preview available to Members
« Reply #3 on: March 31, 2005, 07:50:30 PM »
your 2nd person to say that the config file says the program is not running...  there def. seems to be a problem there.

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 34,952
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Donate to Member
Re: Process Tamer 2 preview available to Members
« Reply #4 on: March 31, 2005, 08:25:10 PM »
ok i was able to reproduce the problem (on a win2k machine, dont know yet if thats the cause); should have it fixed soon.
« Last Edit: March 31, 2005, 09:18:38 PM by mouser »

tenseiken

  • Columnist
  • Joined in 2005
  • ***
  • Posts: 136
    • View Profile
    • Boredom Solutions
    • Donate to Member
Re: Process Tamer 2 preview available to Members
« Reply #5 on: April 01, 2005, 12:43:52 AM »
Sounds like that may have something to do with it.  You'll let us know when you've got a new version ready, right?   :)
-John

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 34,952
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Donate to Member
Re: Process Tamer 2 preview available to Members
« Reply #6 on: April 01, 2005, 01:25:54 AM »
new version available for download in members only;
should fix this bug - it was a win2k process enumeration problem.

other changes:
1) new log tab for viewing log file
2) sorting is case insensitive

note the same problem causing win2k enumeration issues was responsible for gui not knowing that tray was running, and also would prevent options changing from taking place until a restart, AND woud cause processes to list truncated.  these should be fixed now.
« Last Edit: April 01, 2005, 01:29:17 AM by mouser »

tenseiken

  • Columnist
  • Joined in 2005
  • ***
  • Posts: 136
    • View Profile
    • Boredom Solutions
    • Donate to Member
Re: Process Tamer 2 preview available to Members
« Reply #7 on: April 01, 2005, 02:33:42 AM »
Damn, you're quick, mouser.  The problem is indeed fixed.  I also noticed that changing options in the GUI didn't take place until after I'd restarted the tray program, but I thought that was normal at the time.
-John

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 34,952
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Donate to Member
Re: Process Tamer 2 preview available to Members
« Reply #8 on: April 01, 2005, 02:51:42 AM »
this was actually a painful thing to fix - there are different techinques for enumerating processes and it turns out win2k does not work well with one of the techniques.  the process names were being truncated.

one thing that i think still needs improvement is the tooltip in the tray seems to be a little flakey.

VaMPiRiC_CRoW

  • Charter Member
  • Joined in 2005
  • ***
  • Posts: 28
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Process Tamer 2 preview available to Members
« Reply #9 on: April 01, 2005, 10:38:20 AM »
I've found this 2 cosmetic bugs:

http://img18.exs.cx/img18/3530/processtamer14uf.th.png
Process Tamer 2 preview available to Members


http://img18.exs.cx/img18/7224/processtamer26yp.th.png
Process Tamer 2 preview available to Members


I use 1400x1050 103dpi 32bit, and this is a common resize issue of some programs.

Regards

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 34,952
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Donate to Member
Re: Process Tamer 2 preview available to Members
« Reply #10 on: April 01, 2005, 01:10:43 PM »
thanks for the pictures vampiric, they help alot.
i've uploaded a new version, link in Members Only section,  it hoepfully fixes this problem.

The new download also fixes a more severe problem that longrun found, which was that Process Tamer was leaking a windows resource handle each time it changed the system tray icon.

All PT2 testers should install this new version to avoid the memory leak; sorry.

I have to say it is really wonderful having the help of you guys - I wish i could give you all a big hug :)

VaMPiRiC_CRoW

  • Charter Member
  • Joined in 2005
  • ***
  • Posts: 28
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Process Tamer 2 preview available to Members
« Reply #11 on: April 01, 2005, 01:36:52 PM »
You are welcome ;)

VaMPiRiC_CRoW

  • Charter Member
  • Joined in 2005
  • ***
  • Posts: 28
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Process Tamer 2 preview available to Members
« Reply #12 on: April 01, 2005, 02:01:41 PM »
I still have the same issues :(

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 34,952
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Donate to Member
Re: Process Tamer 2 preview available to Members
« Reply #13 on: April 01, 2005, 03:56:33 PM »
ok i will try to reproduce the text position bug and search for cause.

Do you have any idea what causes this behavior, or any clues to how other programs have fixed it?
« Last Edit: April 01, 2005, 04:54:40 PM by mouser »

VaMPiRiC_CRoW

  • Charter Member
  • Joined in 2005
  • ***
  • Posts: 28
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Process Tamer 2 preview available to Members
« Reply #14 on: April 01, 2005, 06:58:03 PM »
ok i will try to reproduce the text position bug and search for cause.

Do you have any idea what causes this behavior, or any clues to how other programs have fixed it?
With the b7 you have fixed the cosmetic issues :)

Good work ;)

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 34,952
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Donate to Member
Re: Process Tamer 2 preview available to Members
« Reply #15 on: April 01, 2005, 07:08:18 PM »
in case you have this problem again with another program and want to explain to the author what it is:

i use borland c++ builder for that big gui configuration tool.
Borland C++ Builder produces big bloated exe's (which is why i don't use it for the main tray tool), but it's nice for making gui stuff.

anyway, borland c++ builder and delphi share the same visual components.  And for forms, there is a property called "Scaled" and "PrintScale".  Setting these to "NONE" fixes the problem with objects on the form being relocated badly.  I remember i spent some days trying to fix this problem many years ago, and it just ocurred to me that it could be responsible for what you encountered.

VaMPiRiC_CRoW

  • Charter Member
  • Joined in 2005
  • ***
  • Posts: 28
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Process Tamer 2 preview available to Members
« Reply #16 on: April 01, 2005, 07:32:26 PM »
Thanks for the tip!  :Thmbsup:

VaMPiRiC_CRoW

  • Charter Member
  • Joined in 2005
  • ***
  • Posts: 28
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Process Tamer 2 preview available to Members
« Reply #17 on: April 02, 2005, 03:33:35 PM »
mouser,

the b10 have the cosmetic issues...

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 34,952
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Donate to Member
Re: Process Tamer 2 preview available to Members
« Reply #18 on: April 02, 2005, 05:31:27 PM »
hahahaah - the cosmetics came back! ok, i must have pushed my luck with the spacing; i'll fix in next update, thx.

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 34,952
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Donate to Member
Re: Process Tamer 2 preview available to Members
« Reply #19 on: April 04, 2005, 12:09:00 AM »
new beta avail in members only
hopefully fixes the vampir cosmetics problem and the tooltip and about box should accurately report the tamed app in all cases.

VaMPiRiC_CRoW

  • Charter Member
  • Joined in 2005
  • ***
  • Posts: 28
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Process Tamer 2 preview available to Members
« Reply #20 on: April 04, 2005, 07:43:06 AM »
Work fine here :)

freeza

  • Participant
  • Joined in 2005
  • *
  • gravatar avatar
  • Posts: 1
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Process Tamer 2 preview available to Members
« Reply #21 on: April 14, 2005, 02:03:18 PM »
awesome