Welcome Guest.   Make a donation to an author on the site September 18, 2014, 04:46:51 PM  *

Please login or register.
Or did you miss your validation email?


Login with username and password (forgot your password?)
Why not become a lifetime supporting member of the site with a one-time donation of any amount? Your donation entitles you to a ton of additional benefits, including access to exclusive discounts and downloads, the ability to enter monthly free software drawings, and a single non-expiring license key for all of our programs.


You must sign up here before you can post and access some areas of the site. Registration is totally free and confidential.
 
Your Support Funds this Site: View the Supporter Yearbook.
   
   Forum Home   Thread Marks Chat! Downloads Search Login Register  
Pages: [1] 2 Next   Go Down
  Reply  |  New Topic  |  Print  
Author Topic: SelectoSurf v1.1.0 - Jan 25,2008 - AutoHotkey script to open plaintext URLs  (Read 31699 times)
mouser
First Author
Administrator
*****
Posts: 33,359



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« on: December 25, 2006, 04:13:14 AM »

;------------------------------------------------------------------
; SelectoSurf
;  by mouser@donationcoder.com
;  see http://www.donationcoder....um/index.php?topic=6714.0
;
; v1.1.0, Jan 25, 2008 - improved browser option, added split-line reconstruction, added about box
; v1.0.2, Nov 10, 2006 - initial release
;
; Select plaintext in any program and hit the hotkey (ctrl+space)
; If the text looks like a url or website name (like donationcoder.com), it will be opened.
;  otherwise a google search will be conducted with the phrase.
;  urls will be cleaned of unnesc. punctuation and split-lines will be merged.
;
; Compiled exe and .ahk source script included.
;------------------------------------------------------------------

There are a lot of scripts that do this kind of thing, but i still thought it would be nice to have another that people could customize.

  • Just select a url or something that looks like a url in any program and hit hotkey to open proper web page in browser.
  • Fixes urls that are malformed (missing prefixes, extra surrounding characters, etc.)
  • If you select a non-url phrase a web search is conducted
  • Compiled exe included that uses default browser and hotkey Ctrl+Space, but autohotkey source is provided you can customize
  • Cleans up split-line urls, perfect for email urls



Download: * SelectoSurf.zip (198.07 KB - downloaded 1222 times.)
« Last Edit: November 05, 2008, 10:46:44 AM by mouser » Logged
mouser
First Author
Administrator
*****
Posts: 33,359



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #1 on: December 25, 2006, 04:14:41 AM »

ps.
i use this constantly to open non-standard urls from mirc chat window, etc., because it does some cleanup of urls that other programs might not recognize as being a url.  i welcome any further updates to the script to do more fixing of broken urls.
Logged
Curt
Supporting Member
**
Posts: 6,338

see users location on a map View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #2 on: January 01, 2007, 09:07:59 AM »

;------------------------------------------------------------------
; SelectoSurf
; v 1.0.2, Nov 10, 2006 by mouser
;
; Select plaintext in any program and hit the hotkey (ctrl+space)
;------------------------------------------------------------------

I have learned from the advanced Firefox extension, Linkification, to appreciate this feature, so I am thrilled by SelectoSurf.  Kiss

However, icons icons icons icons and icons
- I can have no more icons in the system tray!

Mouser, please consider a version that does not display an icon in the tray?
Logged
mouser
First Author
Administrator
*****
Posts: 33,359



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #3 on: January 01, 2007, 09:11:06 AM »

It's an ahk script - what that means is you could combine it with other ahk script and have only one ahk icon in the tray.
Logged
wraith808
Supporting Member
**
Posts: 6,302



"In my dreams, I always do it right."

see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #4 on: January 01, 2007, 01:58:51 PM »

However, icons icons icons icons and icons
- I can have no more icons in the system tray!

Mouser, please consider a version that does not display an icon in the tray?


You *do* realize that you can customize windows to not display icons ever for some applications?  They will be there, but hidden...
Logged

mouser
First Author
Administrator
*****
Posts: 33,359



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #5 on: January 01, 2007, 02:13:06 PM »

is there an ahk option to not show an icon?
i'd also love for skrommel to show me how to make a custom icon.
Logged
wraith808
Supporting Member
**
Posts: 6,302



"In my dreams, I always do it right."

see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #6 on: January 01, 2007, 02:29:50 PM »

No... I meant windows... right click on start, properties, task bar, hide inactive icons at the bottom.  You can set the icon for ahk to never show...


Logged

TucknDar
Charter Member
***
Posts: 1,094


Advanced coder of Nowt

see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #7 on: January 01, 2007, 02:37:41 PM »

is there an ahk option to not show an icon?
#NoTrayIcon
Logged
mouser
First Author
Administrator
*****
Posts: 33,359



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #8 on: January 01, 2007, 02:39:25 PM »

i
is there an ahk option to not show an icon?
#NoTrayIcon

Hmm.. yeah but is there an easier way to do it? huh
Logged
mouser
First Author
Administrator
*****
Posts: 33,359



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #9 on: January 01, 2007, 08:45:38 PM »

Quote
Hmm.. yeah but is there an easier way to do it?

[ps in case it's not clear - i'm being sarcastic]
Logged
msearcy
Participant
*
Posts: 3

View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #10 on: January 03, 2007, 06:39:23 PM »

Mouser,
I'm not sure if you are aware but if you take out the browser variable AHK automatically sends urls to the default browser when you send
[copy or print]
Run www.website.com
Just edited your script (took out all references to "browser") and the fox ran it beautifully.
One other thing that you might want to include is Google Feeling Lucky I use this all the time
http://www.google.com/sea...ling+Lucky&q=%theurl%
Your %22's around the google search would not be optimal were you to include the feeling lucky search in your script. Also when you use the compiler thats bundled with AHK you can chose your icon file there (Currently only works with Compiled scripts)
Just FYI
Logged
mouser
First Author
Administrator
*****
Posts: 33,359



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #11 on: January 03, 2007, 06:41:04 PM »

thanks for that default browser command  thumbs up  (i'm a total novice at ahk);
i will update the code with your command by default, much better.
Logged
lanux128
Global Moderator
*****
Posts: 6,089



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #12 on: January 09, 2007, 07:09:36 PM »

cool script, mouser! Thmbsup
i've been using something similar to this from the AHK forum: Google Search on Highlighted Text. but anyway, going to d/l your script & try it out.. smiley

Logged

longrun
Charter Member
***
Posts: 152

View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #13 on: January 09, 2007, 07:14:28 PM »

otherwise a google search will be confucted

Confucted? Does that have something to do with group sex?
Logged
Curt
Supporting Member
**
Posts: 6,338

see users location on a map View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #14 on: January 11, 2007, 09:03:24 AM »

No... I meant windows... right click on start, properties, task bar, hide inactive icons at the bottom.  You can set the icon for ahk to never show...
Smart - but sadly there is no such in Win2K - no 'properties' on Start.
Logged
lanux128
Global Moderator
*****
Posts: 6,089



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #15 on: January 11, 2007, 10:31:08 PM »

mouser, there's an anomaly with this script when using firefox as the default browser.. when i first highlight & press the hotkey, a new tab/window is opened but with the previous clipboard contents. only the 2nd time, the search is conducted with the selected text..

also, found another one of them highlight & run scripts.. smiley

winSsearch - web-search highlighted text
Logged

Hirudin
Charter Member
***
Posts: 542


View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #16 on: June 02, 2007, 03:44:09 PM »

i
is there an ahk option to not show an icon?
#NoTrayIcon

Hmm.. yeah but is there an easier way to do it? huh
HAHAH!!!
Logged
mouser
First Author
Administrator
*****
Posts: 33,359



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #17 on: January 25, 2008, 04:42:19 AM »

New version uploaded:
  • Updated with msearcy's suggestion to run default browser by default.
  • Now will reconstruct split-line urls, perfect for if you are launching a url which has been split in a mail message.
  • Added about box and custom icon for compiled exe version.

Suggestions welcome.
Logged
tleung
Participant
*
Posts: 1

View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #18 on: November 05, 2008, 10:41:42 AM »

dear all
i had download this file and intend to run.....my avg antivirus prompted that it has a trojan (download.psw)and the threat was removed.
the file selectosurf was removed

what's going wrong
tellme
Logged
mouser
First Author
Administrator
*****
Posts: 33,359



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #19 on: November 05, 2008, 10:44:35 AM »

bah.. its damn antivirus false alarms on compiled ahk files.  it's really getting tiresome.  there is no virus.

the zip file contains both an exe and an ahk version -- only the exe should upset the antivirus so you could just run the ahk (or compile it yourself if you have autohotkey).

however, i will also recompile with latest version of autohotkey and reupload to solve this.
new version uploaded -- try now.


-mouser
« Last Edit: November 05, 2008, 10:47:03 AM by mouser » Logged
lanux128
Global Moderator
*****
Posts: 6,089



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #20 on: November 05, 2008, 08:03:12 PM »

tleung: you can do what user gdot did here in this thread. he submitted the supposedly 'virus' file to his anti-virus support line and they amended their virus definition file. Thmbsup

P.S. if you're using AVG 7, the problem will persist as the devs seem to be concentrating on AVG 8 instead.
Logged

mouser
First Author
Administrator
*****
Posts: 33,359



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #21 on: June 17, 2013, 06:33:49 PM »

Btw as simple as this little script is -- it's something I still use every day.
Logged
Contro
Participant
*
Posts: 2,120

View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #22 on: February 05, 2014, 05:32:10 AM »

;------------------------------------------------------------------
; SelectoSurf
; v 1.0.2, Nov 10, 2006 by mouser
;
; Select plaintext in any program and hit the hotkey (ctrl+space)
;------------------------------------------------------------------

I have learned from the advanced Firefox extension, Linkification, to appreciate this feature, so I am thrilled by SelectoSurf.  Kiss

However, icons icons icons icons and icons
- I can have no more icons in the system tray!

Mouser, please consider a version that does not display an icon in the tray?


Why not ?
 Grin


* Mozart-05_02_2014 , 11_31_31.png (369.75 KB, 1894x426 - viewed 37 times.)
Logged
Contro
Participant
*
Posts: 2,120

View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #23 on: February 05, 2014, 05:43:13 AM »

The most i like is this
Go well selecting

http://www.google.com
or
www.google.com
or
google.com
 Kiss
Logged
mouser
First Author
Administrator
*****
Posts: 33,359



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #24 on: February 05, 2014, 06:09:52 AM »

try selecting any word and triggering it.
Logged
Pages: [1] 2 Next   Go Up
  Reply  |  New Topic  |  Print  
 
Jump to:  
   Forum Home   Thread Marks Chat! Downloads Search Login Register  

DonationCoder.com | About Us
DonationCoder.com Forum | Powered by SMF
[ Page time: 0.05s | Server load: 0.02 ]