topbanner_forum
  *

avatar image

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
  • December 13, 2019, 11:18 PM
  • Proudly celebrating 13 years online.
  • Donate now to become a lifetime supporting member of the site and get a non-expiring license key for all of our programs.
  • donate

Author Topic: request: FARR window position and size as FARR variables  (Read 287 times)

Nod5

  • Supporting Member
  • Joined in 2006
  • **
  • Posts: 989
    • View Profile
    • Donate to Member
request: FARR window position and size as FARR variables
« on: November 25, 2019, 09:55 AM »
Minor request: Add FARR variables for the FARR window's position (x y), width and height at the moment right before a result was triggered.

This lets us make results that can run a script with FARR position/size as parameters. The script can then position its window based on where the FARR window was.

edit: I forgot that we can make the script parse those values from these FindAndRunRobot.ini lines
[Windows]
MainLeft=1001
MainTop=53
MainWidth=340
MainHeight=70
But built in variables that can be used as parameters would be handy.
« Last Edit: November 25, 2019, 10:09 AM by Nod5 »

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 39,581
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: request: FARR window position and size as FARR variables
« Reply #1 on: December 08, 2019, 02:50 AM »
That's an interesting idea.. so the goal is for a script or plugin to be able to know the size and position of the FARR window... Normally you could get that with a windows call, but i guess if the FARR window disappears before the tool is launched it's too late..

My only concern with using the Farr variables is the idea that farr would have to save that file after every launch..

I could certainly make the size+position available as variables that can be passed to a launched app/script, or retrievable from a plugin call, that would be easy..

Nod5

  • Supporting Member
  • Joined in 2006
  • **
  • Posts: 989
    • View Profile
    • Donate to Member
Normally you could get that with a windows call, but i guess if the FARR window disappears before the tool is launched it's too late..
Exactly

I could certainly make the size+position available as variables that can be passed to a launched app/script, or retrievable from a plugin call, that would be easy..
That's the feature I'm requesting. Me parsing FindAndRunRobot.ini was only a quick workaround in lieu of that.

Use case: launching a simple AutoHotkey or other script that shows something in a GUI. For example a script that grabs some data from a website and display it with a custom format. We'd use the FARR position parameters to position the GUI where FARR was, to not throw the users visual attention all over the screen, and to make the experience more like when showing something with a native FARR plugin.

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 39,581
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
ok, will add.
any other special variables worth adding?