Home | Blog | Software | Reviews and Features | Forum | Help | Donate | About us
topbanner_forum
  *

avatar image

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
  • December 11, 2016, 02:07:57 AM
  • Proudly celebrating 10 years online.
  • Donate now to become a lifetime supporting member of the site and get a non-expiring license key for all of our programs.
  • donate

Author Topic: Aliases in aliases  (Read 687 times)

oblivion

  • Supporting Member
  • Joined in 2010
  • **
  • Posts: 405
    • View Profile
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Aliases in aliases
« on: May 07, 2016, 05:44:59 AM »
Just found a tiny issue.

I have an alias in FARR -- edit -- that has all my most-used editors listed in it.

I added a new editor to it today. (I collect them. It's a condition. Don't bug me about it, I may growl.)

So I spotted a bit of text on the "edit alias" screen: above the "Results" edit box, it says at the end of the description line, "prefix descriptions with "|" (see help for more info)"

So I went through the list, following that suggestion, adding a pipe to the end of the line and a description after it.

And, after a while, found out what I would have discovered if I'd read the help first: the description followed by a pipe should prefix the command, as opposed to a pipe prefixing the description.

This keyboard's an odd layout: the Home, End and Del keys aren't where they are on the keyboard I usually use, so the process of moving the description from the end to the beginning was slow and painful. Just sayin' ;)

One other thing: I did try to get help from that screen by hitting F1, and Windows (10) chose to ask me what I should use to open a CHM file with. Gulp. Really? What have I broken? Messed around for a while, did something that didn't work, invoked help again (from the FARR menu this time) and it Just Worked. So I'm not sure if you invoke help differently from an F1 at that point, or if Windows 10 is slightly borked, or if I've broken something -- probably best to assume it's me, not FARR, that's at fault here but just in case a heads-up is helpful... :)
-- bests, Tim

...this space unintentionally left blank.

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,435
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Aliases in aliases
« Reply #1 on: May 07, 2016, 10:23:23 AM »
I can see how that info about using | to prefix description is misleading -- I'll try to improve it.

As you figured out, the format if you want to add an optional description for an alias is:
prefix string here | commandline here

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,435
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Aliases in aliases
« Reply #2 on: May 07, 2016, 10:24:45 AM »
Quote
So I'm not sure if you invoke help differently from an F1 at that point,

Let me check into that -- I myself never use the F1 key to bring up help so it's not something I ever test.