Home | Blog | Software | Reviews and Features | Forum | Help | Donate | About us
topbanner_forum
  *

avatar image

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
  • December 07, 2016, 08:28:56 AM
  • Proudly celebrating 10 years online.
  • Donate now to become a lifetime supporting member of the site and get a non-expiring license key for all of our programs.
  • donate

Author Topic: microsoft (office?) double click select and smart select crap  (Read 2321 times)

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,408
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Is there a way to modify the behavior, either in office, or system wide, of the "smart select" stuff which is anything but?

i double click on a word in frontpage, and it selects the word plus one extra space to the right.. yeah, that makes sense.. shoot me.

similarly annoying happens when selecting words manually, with the thing insisting on selecting extra punctuation, etc.

surely others know this insane behavior i'm talking about.. any fix?

Carol Haynes

  • Waffles for England (patent pending)
  • Global Moderator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 7,986
    • View Profile
    • Dales Computer Services
    • Donate to Member
Re: microsoft (office?) double click select and smart select crap
« Reply #1 on: June 04, 2006, 07:18:37 AM »
In Word go to Tools > Options and hit the Edit Tab. Half way down there is a Cut and Paste section with a setting button - you can turn of smart behaviour. This may or may not be what you want. I have a feeling it is to do with automatic style adjustment.

I am using Office XP - I haven't check but I'd guess there are similar options in other apps.

There is also a link on the main edit tab related to selecting whole words including spaces.
« Last Edit: June 04, 2006, 07:23:33 AM by Carol Haynes »

urlwolf

  • Charter Member
  • Joined in 2006
  • ***
  • Posts: 1,797
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: microsoft (office?) double click select and smart select crap
« Reply #2 on: June 04, 2006, 10:11:16 AM »
Mouser, what are you doing using frontpage :D ?

Carol Haynes

  • Waffles for England (patent pending)
  • Global Moderator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 7,986
    • View Profile
    • Dales Computer Services
    • Donate to Member
Re: microsoft (office?) double click select and smart select crap
« Reply #3 on: June 04, 2006, 10:35:37 AM »
I've had a look in frontpage and can't see any options in there ... bummer