Home | Blog | Software | Reviews and Features | Forum | Help | Donate | About us
topbanner_forum
  *

avatar image

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
  • December 10, 2016, 04:45:12 AM
  • Proudly celebrating 10 years online.
  • Donate now to become a lifetime supporting member of the site and get a non-expiring license key for all of our programs.
  • donate

Author Topic: SC stuck / froze in Systray after start  (Read 1525 times)

Wolfseye

  • Participant
  • Joined in 2014
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
    • Donate to Member
SC stuck / froze in Systray after start
« on: June 23, 2014, 03:35:50 AM »
I am using SC for a while now, always enjoyed this great piece of Software.  :) But now, maybe since a week or so, its not working anymore. Its in the Systray, frozen. When I hover over it, the only thing it does it show the little text that its Screenshot Captor. Nothing more ! Already tried reinstalling it, no change. Using WIN7 Pro 64 Bit. Wondering if some of the recent Windows Updates maybe caused this change. I tried other tools for screenshots (which I didnt like so much) and they all work. Just not SC.

Any idea ? Maybe anyone with similiar experiences ? Cant be the only one.

Thanks in advance.

Wolfseye

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,434
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: SC stuck / froze in Systray after start
« Reply #1 on: June 23, 2014, 06:05:37 AM »
Perhaps something in your settings is responsible for the problem..

Try this:

Exit Screenshot Captor.  Go to your MyDocuments\DonationCoder\ScreenshotCaptor directory, and rename your ScreenshotCaptor.ini file to ScreenshotCaptor_OLDBACKUP.ini, so that Screenshot Captor will not see it.
Now restart Screenshot Captor and see if it's fixed.

If so, please email me (mouser@donationcoder.com) the bad ScreenshotCaptor_OLDBACKUP.ini settings file so we can try to figure out what caused the problem.

Wolfseye

  • Participant
  • Joined in 2014
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: SC stuck / froze in Systray after start
« Reply #2 on: June 23, 2014, 06:10:11 AM »
Deleted it all, reinstalled from scratch. Nothing was left from previous install. As soon as it starts, SC is stuck in Systray and NOTHING works with it. Not even any .INI files created new at that point. Simply froze, and only that Programm. Nothing else.

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,434
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: SC stuck / froze in Systray after start
« Reply #3 on: June 23, 2014, 06:25:30 AM »
That is very strange.

Are you using the portable version or the installer?

Wolfseye

  • Participant
  • Joined in 2014
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: SC stuck / froze in Systray after start
« Reply #4 on: June 23, 2014, 06:27:14 AM »
Nope, always used the regular installer. And that worked in the beginning fine.
Using that now. Works for the time being, however crashed in some of the lower parts of the settings window. I will inform you if at some point it will do the same problem like described above.
Until then, thanks for the support.

Wolfseye
« Last Edit: June 23, 2014, 06:37:32 AM by Wolfseye »

lanux128

  • Global Moderator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 6,258
    • View Profile
    • Coding Snacks by Lanux128
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: SC stuck / froze in Systray after start
« Reply #5 on: June 23, 2014, 07:25:07 AM »
any anti-virus running in the background? maybe it is blocking SC.

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,434
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: SC stuck / froze in Systray after start
« Reply #6 on: June 23, 2014, 09:49:17 AM »
Is your document directory on a network share?