Home | Blog | Software | Reviews and Features | Forum | Help | Donate | About us
topbanner_forum
  *

avatar image

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
  • December 09, 2016, 01:47:23 AM
  • Proudly celebrating 10 years online.
  • Donate now to become a lifetime supporting member of the site and get a non-expiring license key for all of our programs.
  • donate

Author Topic: Screen Captor - Totally confused - maybe I am dumb (:  (Read 3528 times)

satchel

  • Participant
  • Joined in 2006
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
    • Donate to Member
Screen Captor - Totally confused - maybe I am dumb (:
« on: May 22, 2006, 08:41:15 PM »
Ref: Screen Captor  :Thmbsup:

I am new to this software and have become confused  >:(

My needs:
 :D To be able to get full page screenshots of really long web pages for display purposes.
 :D To be able to resize any captured screenshots to between 157 - 200 px W and 271 px H.

Further need:
 ;D To find out the correct Screen Captor settings to achieve the above.

Thanks in advance for any help offered  8)

Satchel  :up:

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,421
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Screen Captor - Totally confused - maybe I am dumb (:
« Reply #1 on: May 22, 2006, 08:52:49 PM »
:)

ok, first things first.
download the latest BETA version which has a big complete help file:
http://www.donationc...hotcaptor/index.html

to capture scrolling window (long web pages) see:
http://www.donationc...dex.php?topic=3594.0

to resize, you can choose resize from edit menu OR if you always have a repeat size you use, try using the File -> thumbnail mode and then the Thumbnail button on the toolbar after that.


satchel

  • Participant
  • Joined in 2006
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Screen Captor - Totally confused - maybe I am dumb (:
« Reply #2 on: May 22, 2006, 10:27:37 PM »
Thanks very much Mouser  :Thmbsup: Will look into all you have said. I installed the standard version of Screen Captor - will uninstall and load the Beta Vs.

Will then see what further messes I can get myself into  8)

Satchel

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,421
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Screen Captor - Totally confused - maybe I am dumb (:
« Reply #3 on: May 22, 2006, 10:31:31 PM »
no need to uninstall old version - just exit it if it is running in the tray before installing new one.

satchel

  • Participant
  • Joined in 2006
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Screen Captor - Totally confused - maybe I am dumb (:
« Reply #4 on: May 23, 2006, 12:15:26 AM »
Absolutely brilliant   :Thmbsup: :Thmbsup: :Thmbsup: The full page shots are exactly what was needed  :P Success has made my day  ;D plus I no longer feel dumb  :-[ Thanks so much for your help Mouser - I am grateful  :D - Satchel  :onfire:

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,421
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Screen Captor - Totally confused - maybe I am dumb (:
« Reply #5 on: May 23, 2006, 12:21:37 AM »
always nice to hear.  8)