Home | Blog | Software | Reviews and Features | Forum | Help | Donate | About us
topbanner_forum
  *

avatar image

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
  • December 03, 2016, 09:43:53 AM
  • Proudly celebrating 10 years online.
  • Donate now to become a lifetime supporting member of the site and get a non-expiring license key for all of our programs.
  • donate

Author Topic: Firefox and AutoScroll  (Read 2790 times)

AndyPopely

  • Participant
  • Joined in 2006
  • *
  • default avatar
  • Posts: 7
    • View Profile
    • Donate to Member
Firefox and AutoScroll
« on: May 11, 2006, 01:34:12 PM »
I've loaded Screenshot Captor v2.13.02 but can not get auto scroll capture to work from the Firefox browser ... it works for IE.

I think this is a known issue.   Does anyone know if there's a work around for using auto scroll in Firefox apart from not using Firefox !!

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,405
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Firefox and AutoScroll
« Reply #1 on: May 11, 2006, 02:05:31 PM »
can you tell me which version of firefox you are using?

my experience has been that it will work in firefox but it can be tricky.
see if this works:
1) select windows object (scrolling window) capture.
2) left click somewhere on the firefox page that is not an input field.
3) now hold the right hand shift key, and then press the right hand ctrl key.
this will simulate a mouse click and should start the capture without requireing mouse click.

if that works, then it will give me something more to go on.
if it doesn't work, can you give me some idea of what actually happens?

AndyPopely

  • Participant
  • Joined in 2006
  • *
  • default avatar
  • Posts: 7
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Firefox and AutoScroll
« Reply #2 on: May 11, 2006, 03:31:58 PM »
I'm using Firefox 1.5.0.3

It looks like it's OK now.   

I had installed the beta version that was available on the web site on May 9th.   Before installing the v2.13.02 beta I did uninstall that May 9th available beta.

So I took my system back, via Norton GoBack, to before I had installed the May 9th available beta.  So with no evidence of Screenshot Captor on my system at all I then installed the v2.13.02 beta and the auto scroll works fine consistently on Firefox.

Perhaps coincidence ?  Or does the uninstall leave "stuff" behind that could conflict with a newer release ?


mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,405
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Firefox and AutoScroll
« Reply #3 on: May 11, 2006, 03:38:31 PM »
it's almost certainly not an issue of conflict with older version.
it's probably an issue with certain cases where the autoscroll in ff is not working due to something on the page confusing it (animated gif), or some input field thing (if you are in an input field then when sc sends keystrokes to simulate scrolling they dont work), or some other fluke.

so when it fails again see if you can identify what is confusing it and what makes it work when it works.
we still have some tweaking to go to make scrolling cap perfect, but with some help and good bug reports, we'll get there :)