Welcome Guest.   Make a donation to an author on the site April 21, 2014, 05:26:17 AM  *

Please login or register.
Or did you miss your validation email?


Login with username and password (forgot your password?)
Why not become a lifetime supporting member of the site with a one-time donation of any amount? Your donation entitles you to a ton of additional benefits, including access to exclusive discounts and downloads, the ability to enter monthly free software drawings, and a single non-expiring license key for all of our programs.


You must sign up here before you can post and access some areas of the site. Registration is totally free and confidential.
 
The N.A.N.Y. Challenge 2010! Download 24 custom programs!
   
   Forum Home   Thread Marks Chat! Downloads Search Login Register  
Pages: Prev 1 ... 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 ... 19 Next   Go Down
  Reply  |  New Topic  |  Print  
Author Topic: LATEST VERSION INFO THREAD - ScreenshotCaptor - v4.8.2 - April 16, 2014  (Read 193418 times)
IainB
Supporting Member
**
Posts: 4,282


Slartibartfarst

see users location on a map View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #275 on: September 19, 2011, 03:28:46 AM »

SC v2.99.02: Goes fine for me.
By the way, today for the first time, I had occasion to need to use the "splice" functionality on an existing image. Worked a treat.

Thankyou for a very nifty application.
Logged
mouser
First Author
Administrator
*****
Posts: 32,674



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #276 on: September 19, 2011, 04:07:19 AM »

Glad it's working well  thumbs up
Logged
hubi
Charter Member
***
Posts: 37

View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #277 on: September 19, 2011, 04:59:21 AM »

Re "splice"

1) It does work well. I use frequently. Thmbsup

2) If you use highlight/outline and then splice the image moves but the highlight shape stays in the original location so that after the splice it is misplaced. [a]

3) Any chance of getting Splice Toolbar buttons or the option to add them ? Please  huh

[a] You have to remember to "splice first, highlight later".
« Last Edit: September 19, 2011, 07:43:51 PM by hubi » Logged
mouser
First Author
Administrator
*****
Posts: 32,674



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #278 on: September 20, 2011, 09:07:01 AM »

Minor update:

v2.101.01 - Sep 20, 2011
  • [BugFix] Better grabbing of active window executable filename (especially with 64bit processed)
  • [MinorFeature] Post capture pop-up dialog now has an easy way to configure whether it is shown after captures.
  • [MinorFeature] You can now specify a custom path to ZUploader (or event use a different tool in its place)
  • [MinorImprovement] Improved size of ellipse border around line arrow text.
  • [Feature] Line arrow text can now be multi-line (separate with \n)
Logged
J-Mac
Supporting Member
**
Posts: 2,809


see users location on a map View Profile Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #279 on: September 20, 2011, 09:56:35 AM »

mouser,

Regarding the Splice feature: The name of the feature is a little confusing to me. The term "splice" usually means "to join two items together" in my experience. Yet the new "splice" feature in Screenshot Captor actually is a kind of cropping utility, isn't it? Or am I not fully understanding the feature. The version history describes the feature as "New "Splice" commands in SpecialFx menu -- allow you to splice out horizontal or vertical regions, like banners.  Good for removing ad regions in screenshots, etc."

Does the Splice feature do anything other than remove portions of an image?  (I am SO confused!!   huh   tellme  )

Thank you.

Jim
Logged

J-Mac
mouser
First Author
Administrator
*****
Posts: 32,674



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #280 on: September 20, 2011, 10:03:22 AM »

Quote
Does the Splice feature do anything other than remove portions of an image?


no it does not.

"Splice Out" is what it does -- it removes a section of the image and splices the remaining surrounding regions together -- much like a film editor would do when splicing out a few unwanted frames.
Logged
J-Mac
Supporting Member
**
Posts: 2,809


see users location on a map View Profile Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #281 on: September 20, 2011, 10:22:42 AM »

OK. I guess I just have never heard the term used that way.

Thank you.

Jim
Logged

J-Mac
cranioscopical
Friend of the Site
Supporting Member
**
Posts: 4,156



see users location on a map View Profile Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #282 on: September 20, 2011, 09:00:59 PM »

I guess I just have never heard the term used that way.
Variety is the splice of life.
Logged

Chris
xcopy
Charter Member
***
Posts: 74


View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #283 on: September 21, 2011, 03:52:06 AM »

Thanks for the update.

btw: I found two small things regarding the drawing of highlighting objects that don't work properly:
1) Draw a circle. Now switch the button to rectangle mode and draw again. It still draws a circle. Only at the second attempt it draws a rectangle.

2) If the Border Color is switched off (which means: don't draw a border), there's still a tiny border.
To check wether it is really the border and not some other effect I switched the border color and indeed, the tiny line changes it's color.

To show what I mean I have created a small video; first 30sec show Nr1) and the rest Nr2)
http://screencast.com/t/37ZGlKCfC66B
Logged
mouser
First Author
Administrator
*****
Posts: 32,674



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #284 on: September 21, 2011, 08:05:26 AM »

Thanks for the screencast xcopy -- those really make it easy for me to see the bug.  I shall fix. thumbs up
Logged
DeVamp
Supporting Member
**
Posts: 90



Let the coding begin :-)

see users location on a map View Profile WWW Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #285 on: September 26, 2011, 01:48:24 PM »

GREAT ONE!

Right before the summer, I switched from SSC to some Snagit I found embarassed but I didn't feel geed about it.
Because I needed the blending of the highlight boxes very much and it just didn't came.

Now I check it again, and its in there!!!!

It's GREAT!
I had to wait, but now I have different possibilities.
Worth the WAIT.

Thank you very much Mouser.

Time to change my start-up programs again :-)

And time to try the ZUploader. Looks also very handy.

Keep it up. thank you.
Logged
mouser
First Author
Administrator
*****
Posts: 32,674



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #286 on: September 26, 2011, 01:52:44 PM »

 Thmbsup Thmbsup Thmbsup
Logged
mouser
First Author
Administrator
*****
Posts: 32,674



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #287 on: September 29, 2011, 08:05:52 AM »

Changes:
v2.102.01 - Sep 29, 2011
  • [BugFix] Fixed a rare problem that was causing truncated full screen screenshots (and enlarged region capture previews) on some users with Windows7 and large fonts [thanks steveorg!].
  • [BugFix] Changing some options in Highlight object (circle vs box) were sometimes not being accepted immediately [thanks xcopy!]
  • [MinorImprovement]  Better automatic-sized thumbnail panel on Windows Vista/7 themes.
  • [MinorFeature] Added link in help menu to visit page of screencast videos for the program.
  • [BugFix] Selected Region grab was sometimes not showing region size hint.
  • [MinorImprovement]  Selected region capture now shows full screen sized crosshairs at cursor.
  • [MinorImprovement]  Selected region capture was capturing one pixel margin too much on left and top.
  • [MinorImprovement]  You can now press spacebar and let go of left mouse during region grab to free the cursor to change grab start location.
« Last Edit: September 29, 2011, 03:00:45 PM by mouser » Logged
dluby
Charter Member
***
Posts: 167


see users location on a map View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #288 on: September 29, 2011, 08:34:31 AM »

I managed to download this beta (but I still can't download the official release due to the Websense technology used by our company).

I think the cross hairs are a great improvement - thanks Mouser.

If I come across any problems I'll let you know.
Logged
mouser
First Author
Administrator
*****
Posts: 32,674



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #289 on: September 29, 2011, 08:45:44 AM »

Anyone who has downloaded prior to this message please redownload -- seems I forgot to pack in the manifest with the last build -- not a big deal but you might as well get latest version.
Logged
bob99
Supporting Member
**
Posts: 316

see users location on a map View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #290 on: September 29, 2011, 09:22:34 AM »

Sorry, disregard.  This wasn't the beta embarassed

Updated to 2.101.02. Running XP SP3
I am still seeing the smaller + type cursor and not the full screen mentioned.
Tried with shift+print screen and from the tray menu.
Also I am not getting a tray pop-up post capture. I do get the pop-up when doing a full screen or alt-print screen.
Exited and restarted SC in case something needed to take effect and still the same.

« Last Edit: September 29, 2011, 09:26:24 AM by bob99; Reason: added Disregard » Logged
cranioscopical
Friend of the Site
Supporting Member
**
Posts: 4,156



see users location on a map View Profile Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #291 on: September 29, 2011, 01:58:53 PM »

The extended crosshairs solve a long-standing problem for me where, because of the background grey that I use, I couldn't even see where I was.  Thmbsup

Scrolling capture in FF7 creates a series of 'cuts to black' and results in a single image; it does nothing that I can see in IE7. I say this in the full expectation that I'm missing something, I'll have to go back and look at the videos, but in case it's happening to anyone else.

I wonder if the DisplayLink driver is playing a role here.
Logged

Chris
Ath
Supporting Member
**
Posts: 2,132



see users location on a map View Profile WWW Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #292 on: September 29, 2011, 02:02:01 PM »

This has been weird capturing a scrolled image from FireFox ever since FF 4 came out. And 5, 6 or 7 haven't improved on it. IMHO it's FF's fault Sad
Logged

tomos
Charter Member
***
Posts: 8,062



see users location on a map View Profile WWW Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #293 on: September 29, 2011, 02:10:59 PM »

[MinorImprovement]  You can now press spacebar and let go of left mouse during region grab to free the cursor to change grab start location.
hey, smiley
that's really nice thumbs up


Scrolling capture in FF7 creates a series of 'cuts to black' and results in a single image; it does nothing that I can see in IE7. I say this in the full expectation that I'm missing something, I'll have to go back and look at the videos, but in case it's happening to anyone else.

have you seen Scrolling capture is not working
Logged

Tom
cranioscopical
Friend of the Site
Supporting Member
**
Posts: 4,156



see users location on a map View Profile Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #294 on: September 29, 2011, 02:25:13 PM »

Yeah, thanks Tomos. My intention was only to report what's happening with this beta. (It's the same phenomenon in IE9)

Other tools that I have for scrolling captures also munge the result at screen/page splits in FF.

« Last Edit: September 29, 2011, 02:45:37 PM by cranioscopical » Logged

Chris
mouser
First Author
Administrator
*****
Posts: 32,674



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #295 on: September 29, 2011, 02:48:44 PM »

Thanks guys, I'm going to push this out as an official release.  thumbs up
Logged
fenixproductions
Honorary Member
**
Posts: 1,168



see users location on a map View Profile WWW Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #296 on: September 29, 2011, 07:18:37 PM »

@mouser
Is it possible to make strange arrow's endpoint line removed if there is no text? Maybe make it an option?



Logged

Надо было учиться, а не камни в школу бросать...
--
f0dder is my personal hero smiley
mouser
First Author
Administrator
*****
Posts: 32,674



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #297 on: September 29, 2011, 07:25:14 PM »

that's a bug.  now i have to figure out why it's happening.
Logged
mouser
First Author
Administrator
*****
Posts: 32,674



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #298 on: September 29, 2011, 07:37:25 PM »

fenix, can you redownload and see if it's fixed?
Logged
fenixproductions
Honorary Member
**
Posts: 1,168



see users location on a map View Profile WWW Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #299 on: September 30, 2011, 05:58:50 AM »

@mouser
Quick test: seems to be fixed.
Logged

Надо было учиться, а не камни в школу бросать...
--
f0dder is my personal hero smiley
Pages: Prev 1 ... 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 ... 19 Next   Go Up
  Reply  |  New Topic  |  Print  
 
Jump to:  
   Forum Home   Thread Marks Chat! Downloads Search Login Register  

DonationCoder.com | About Us
DonationCoder.com Forum | Powered by SMF
[ Page time: 0.051s | Server load: 0.05 ]