Welcome Guest.   Make a donation to an author on the site October 24, 2014, 10:36:57 PM  *

Please login or register.
Or did you miss your validation email?


Login with username and password (forgot your password?)
Why not become a lifetime supporting member of the site with a one-time donation of any amount? Your donation entitles you to a ton of additional benefits, including access to exclusive discounts and downloads, the ability to enter monthly free software drawings, and a single non-expiring license key for all of our programs.


You must sign up here before you can post and access some areas of the site. Registration is totally free and confidential.
 
Read the full one-year retrospective report on DonationCoder.com.
   
   Forum Home   Thread Marks Chat! Downloads Search Login Register  
Pages: [1] 2 3 Next   Go Down
  Reply  |  New Topic  |  Print  
Author Topic: NANY 2013 PLEDGE - Contractor's Work Log  (Read 14514 times)
relipse
Charter Honorary Member
***
Posts: 79



I love Jesus. Coding now Qt using c++!

see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« on: November 06, 2012, 12:13:07 AM »

https://cworklog.com

New
Now with HTTPS Secure, so you don't have to worry about your login credentials or time information being passed in plain text





Well, I recently started doing contract programming and I needed a utility to track all my time. I honestly didn't research into it very long when I started building one on my own php webserver.

Nonetheless, I made it available to the public

The Web version is here: https://cworklog.com you can login using
username: test116
password: test116

or just register free for an account (email verification is off)

Windows GUI Client

and the downloadable client is here: https://cworklog.com/down...ads/WorkLogGUI.latest.zip


* gui_genprefs.jpg (26.84 KB, 329x290 - viewed 577 times.)

* gui_start.jpg (8.99 KB, 132x176 - viewed 1015 times.)

* gui_stop_w_trayicon.jpg (15.12 KB, 273x235 - viewed 638 times.)
« Last Edit: December 14, 2012, 11:31:00 PM by relipse; Reason: Split off into separate thread » Logged

Ex C++Builder coder, current PHP coder, and noob Qt Coder
Ath
Supporting Member
**
Posts: 2,234



see users location on a map View Profile WWW Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #1 on: November 06, 2012, 01:18:24 AM »

I started building one on my own php webserver
You could have pledged as a new topic tellme this is a valid NANY entry
Edit: Thread was split by admin thumbs up
« Last Edit: November 06, 2012, 04:34:28 AM by Ath; Reason: Thread was split by admin » Logged

40hz
Supporting Member
**
Posts: 10,732



see users location on a map View Profile Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #2 on: November 06, 2012, 03:56:03 AM »

Sounds very nice, not to mention useful. Tracking time (and expenses) is one of the most important, and frequently most neglected, tasks in a contract or freelance project.

Is there a demo account ID/password available to have a look around with?  smiley
Logged

Don't you see? It's turtles all the way down!
relipse
Charter Honorary Member
***
Posts: 79



I love Jesus. Coding now Qt using c++!

see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #3 on: November 06, 2012, 02:30:20 PM »

Thank you for your response,
You can use username: test116 and password test116

But it is very easy to create a new account (email verification is disabled so don't worry about it)
Here you go
http://cworklog.com/index...username_or_email=test116
Logged

Ex C++Builder coder, current PHP coder, and noob Qt Coder
relipse
Charter Honorary Member
***
Posts: 79



I love Jesus. Coding now Qt using c++!

see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #4 on: November 06, 2012, 03:21:04 PM »

I added pictures above
thank you
Logged

Ex C++Builder coder, current PHP coder, and noob Qt Coder
tomos
Charter Member
***
Posts: 8,612



see users location on a map View Profile WWW Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #5 on: November 08, 2012, 06:58:48 AM »

hi relipse
I'm trying the website smiley

1) When I try to open the timer (clock icon) in a new tab (via the context menu) I just get another instance of the main window.
I dont like popups because I tend to forget them - I use FF with session saver - and if I close the window and the popup is in the back, session saver no longer remembers the tabs in the window I just closed...

2) I'm unable to delete a company - keeps going from the second confirmation dialogue back to the first.
Logged

Tom
40hz
Supporting Member
**
Posts: 10,732



see users location on a map View Profile Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #6 on: November 08, 2012, 08:47:43 AM »

Looks very nice. It doesn't seem to want to accept input in the actual hours field. I'll enter a number, but it always reverts back to 0. I've tried hitting enter and tabbing out of the field but neither seems to work. Editing start and stop times also seems to be a problem. I doubleclick as directed but nothing happens. Probably just something I don't understand how to do.

I'm using Firefox 16.0.2
Logged

Don't you see? It's turtles all the way down!
tomos
Charter Member
***
Posts: 8,612



see users location on a map View Profile WWW Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #7 on: November 08, 2012, 08:56:54 AM »

Likewise with the Price Rate field - I'm unable to change this for a log.
The number remains the same and I get the message:
'no work log found'

I logged out and in again to make sure my work log was really there (it's still there!).
Logged

Tom
relipse
Charter Honorary Member
***
Posts: 79



I love Jesus. Coding now Qt using c++!

see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #8 on: November 08, 2012, 10:59:02 AM »

hi relipse
I'm trying the website smiley

1) When I try to open the timer (clock icon) in a new tab (via the context menu) I just get another instance of the main window.
I dont like popups because I tend to forget them - I use FF with session saver - and if I close the window and the popup is in the back, session saver no longer remembers the tabs in the window I just closed...



Yes, this is due to the onclick="" mechanism. Right now it only works for a pop up window, but allowing it to work in a tab is a good idea. Thanks


Quote

2) I'm unable to delete a company - keeps going from the second confirmation dialogue back to the first.

Thank you for the bug submission, I just indeed fixed this and uploaded a new delete.php. Please try it again
« Last Edit: November 08, 2012, 11:29:43 AM by relipse; Reason: Fixed the bug » Logged

Ex C++Builder coder, current PHP coder, and noob Qt Coder
relipse
Charter Honorary Member
***
Posts: 79



I love Jesus. Coding now Qt using c++!

see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #9 on: November 08, 2012, 11:37:22 AM »

Likewise with the Price Rate field - I'm unable to change this for a log.
The number remains the same and I get the message:
'no work log found'

I logged out and in again to make sure my work log was really there (it's still there!).


Wow, I just check this, this is a serious problem (it doesn't happen on my localhost but it does on cworklog.com for some reason)

Update: This problem has been fixed, i had a captial L in my table name and my windows box didn't detect it, but my linux hosting server did.
Thank you
ReLipse
« Last Edit: November 08, 2012, 02:32:11 PM by relipse; Reason: Fixed the bug » Logged

Ex C++Builder coder, current PHP coder, and noob Qt Coder
tomos
Charter Member
***
Posts: 8,612



see users location on a map View Profile WWW Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #10 on: November 08, 2012, 01:46:49 PM »

Quote
2) I'm unable to delete a company - keeps going from the second confirmation dialogue back to the first.

Thank you for the bug submission, I just indeed fixed this and uploaded a new delete.php. Please try it again

that's working now thumbs up
I had somehow made three companies with the same name (I didnt report it because I wasn't fully sure how I did it undecided)

When I click on the Companies icon, I'm able to edit the name of the company. Also I'm able to change the hourly rate. This is not reflected in current logs - which is correct behaviour.
The ability though, to edit the rate & the hours within a log is important imo. I presume 'Actual hours' is meant to be manually modifiable?
Logged

Tom
relipse
Charter Honorary Member
***
Posts: 79



I love Jesus. Coding now Qt using c++!

see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #11 on: November 08, 2012, 02:27:28 PM »

Looks very nice. It doesn't seem to want to accept input in the actual hours field. I'll enter a number, but it always reverts back to 0. I've tried hitting enter and tabbing out of the field but neither seems to work. Editing start and stop times also seems to be a problem. I doubleclick as directed but nothing happens. Probably just something I don't understand how to do.

I'm using Firefox 16.0.2


This problem is fixed, it happened because mysql in windows is NOT case sensitive and i accidentally had a capital L in my database name. In linux this failed as an invalid table.

Thank you so much for testing this out for me.
Logged

Ex C++Builder coder, current PHP coder, and noob Qt Coder
40hz
Supporting Member
**
Posts: 10,732



see users location on a map View Profile Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #12 on: November 08, 2012, 03:04:09 PM »

^Will give it a retry at earliest opportunity. Thanks for getting back so quickly! smiley
Logged

Don't you see? It's turtles all the way down!
tomos
Charter Member
***
Posts: 8,612



see users location on a map View Profile WWW Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #13 on: November 08, 2012, 04:26:52 PM »

Looks very nice. It doesn't seem to want to accept input in the actual hours field. I'll enter a number, but it always reverts back to 0. I've tried hitting enter and tabbing out of the field but neither seems to work. Editing start and stop times also seems to be a problem. I doubleclick as directed but nothing happens. Probably just something I don't understand how to do.

I'm using Firefox 16.0.2

This problem is fixed

yes, confirmed :-)
I'm also now able to change hourly rate in the log view and it is applied correctly
[edit] for the calculated hours. I'm still unclear - are the 'actual hours' meant to include uncharged time? [/edit]
Logged

Tom
relipse
Charter Honorary Member
***
Posts: 79



I love Jesus. Coding now Qt using c++!

see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #14 on: November 08, 2012, 05:04:24 PM »

yeah i'm not sure what i was thinking about when i created the "actual hours" feature
just sort of a verification of how much you worked what you want to bill for.
Personally I just copy the calculated hours directly over there at the end of the week.
Logged

Ex C++Builder coder, current PHP coder, and noob Qt Coder
relipse
Charter Honorary Member
***
Posts: 79



I love Jesus. Coding now Qt using c++!

see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #15 on: November 09, 2012, 01:19:26 AM »


hi relipse
I'm trying the website smiley

1) When I try to open the timer (clock icon) in a new tab (via the context menu) I just get another instance of the main window.
I dont like popups because I tend to forget them - I use FF with session saver - and if I close the window and the popup is in the back, session saver no longer remembers the tabs in the window I just closed...


I went ahead and fixed this, you should be able to right click and open in new tab or window, but a pop up window works the best (callbacks etc)
Logged

Ex C++Builder coder, current PHP coder, and noob Qt Coder
tomos
Charter Member
***
Posts: 8,612



see users location on a map View Profile WWW Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #16 on: November 09, 2012, 04:58:02 AM »

relipse,
the open in new tab seems to work okay (it wouldnt stop for me once, but I just closed the tab and havent had that problem since).
I probably should install it anyway if I'm going to keep using it ;-)


Some thoughts on time columns:

People keep track of non-billable time too. Then there's the scenario where you do related work when *not* on/at a computer.
Then there's the scenario where you might have different rates for different work within the same project - this is easily covered though by using different logs.

Another scenario is where you forget to click STOP. Done that already today - I wrote the project an IOU for 1/2 an hour.
I've very little experience with time-tracking software so I'll just throw out this idea:
Three or four time columns:
   1) Calculated time
   2) Additional time - an add or subtract column (e.g. for the iou example above I would simply subtract .5 hours)
   3) Non-billable (I wouldnt find this important myself, dunno about others)
   4) Actual or Total time = #1 combined with #2 (automatically adjusted)

Then at a glance one could see Calculated; how much adjustment there has been, Additional; and total.
Logged

Tom
tomos
Charter Member
***
Posts: 8,612



see users location on a map View Profile WWW Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #17 on: November 13, 2012, 11:20:19 AM »

Bug:
in the browser popup (after having used it for a while - it currently shows [Start]) - if you press F5, it refreshes and starts automatically. I am then unable to stop it.
When I do stop it -by closing the popup- the time last shown on the popup is not reflected in the worklog.

FF 16.0.2
Win7 64bit
Logged

Tom
relipse
Charter Honorary Member
***
Posts: 79



I love Jesus. Coding now Qt using c++!

see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #18 on: November 17, 2012, 02:08:16 PM »

Yeah F5 isn't friends with the timer pop up window. Check to see if there are entries in the time log
Logged

Ex C++Builder coder, current PHP coder, and noob Qt Coder
relipse
Charter Honorary Member
***
Posts: 79



I love Jesus. Coding now Qt using c++!

see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #19 on: November 18, 2012, 12:58:08 PM »

Did anyone try the GUI for Microsoft Windows?
downloadable client is here: http://cworklog.com/downloads/WorkLogGui_0887.zip
Jim
Logged

Ex C++Builder coder, current PHP coder, and noob Qt Coder
tomos
Charter Member
***
Posts: 8,612



see users location on a map View Profile WWW Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #20 on: November 19, 2012, 08:01:33 AM »

Did anyone try the GUI for Microsoft Windows?
downloadable client is here: http://cworklog.com/downloads/WorkLogGui_0887.zip
Jim

can I synch my current web info with the app ?
Logged

Tom
relipse
Charter Honorary Member
***
Posts: 79



I love Jesus. Coding now Qt using c++!

see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #21 on: November 19, 2012, 08:10:53 PM »

Yes the app is just a client wrapper to the website, look in the preferences section under Server -> Base URL to make sure it is pointed to http://cworklog.com/

Logged

Ex C++Builder coder, current PHP coder, and noob Qt Coder
tomos
Charter Member
***
Posts: 8,612



see users location on a map View Profile WWW Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #22 on: November 20, 2012, 04:15:07 AM »

Thanks relipse,
I'll give it a go then
Logged

Tom
tomos
Charter Member
***
Posts: 8,612



see users location on a map View Profile WWW Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #23 on: November 20, 2012, 07:06:45 AM »

Re the GUI:
It's portable - that's nice.
I extracted it to my portable apps folder
Win7 64bit

On startup I get the error
---------------------------
Work Log Timer
---------------------------
The system cannot find the file specified.
---------------------------
-
it created an ini file, but I got the message again on restarting.

I logged in okay.
I chose my timelog to use, clicked [Start] and got this error:



I selected 'Yes' and it seems to be running okay.
Will report back later

EDIT/ if I click No, it seems to work okay too :-)
« Last Edit: November 20, 2012, 11:14:06 AM by tomos » Logged

Tom
tomos
Charter Member
***
Posts: 8,612



see users location on a map View Profile WWW Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #24 on: November 20, 2012, 07:09:29 AM »

When I click stop (and add comment) the GUI reverts to showing 'Start' but does not reflect the work just done in the time/cost shown.
When I click Start again - it then shows the work that was done in the previous stint.
Logged

Tom
Pages: [1] 2 3 Next   Go Up
  Reply  |  New Topic  |  Print  
 
Jump to:  
   Forum Home   Thread Marks Chat! Downloads Search Login Register  

DonationCoder.com | About Us
DonationCoder.com Forum | Powered by SMF
[ Page time: 0.041s | Server load: 0.06 ]