topbanner_forum
  *

avatar image

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
  • December 18, 2018, 09:41 AM
  • Proudly celebrating 13 years online.
  • Donate now to become a lifetime supporting member of the site and get a non-expiring license key for all of our programs.
  • donate

Last post Author Topic: IDEA: Maya Paint effects screensaver randomizer  (Read 25634 times)

Ponsonnet

  • Participant
  • Joined in 2018
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: IDEA: Maya Paint effects screensaver randomizer
« Reply #25 on: April 16, 2018, 02:48 AM »
Did You try sending a PM?

Yes, I did ... I even sent a PM to the Administrator "Mr.mouser", But no response.  :(
« Last Edit: April 16, 2018, 02:54 AM by Ponsonnet »

Shades

  • Member
  • Joined in 2006
  • **
  • Posts: 2,417
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: IDEA: Maya Paint effects screensaver randomizer
« Reply #26 on: April 16, 2018, 09:15 PM »
Went through my hoard collection of vintage software to see if I still got a working copy of the screensaver itself and the tweaking software. Normally I'm not much of a screensaver person, but Maya Paint Effects, Electric Sheep and MotionPicture screensavers are truly great.

Unfortunately it was bupkiss for both on my end. Still had access to the Electric Sheep and MotionPicture screensavers, but not Maya or TweakMPE.

@ Ponsonnet:
If you still have the Maya screensaver, would you mind put it up somewhere for me to download? Google provides more than enough links, yet none of them actually allow me to download it anymore.

Ponsonnet

  • Participant
  • Joined in 2018
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: IDEA: Maya Paint effects screensaver randomizer
« Reply #27 on: April 17, 2018, 01:11 AM »
Hi Shades,

Glad you are interested too, here is Maya Paint effects screensaver:

https://www6.zippysh...v/CCEb1GYY/file.html


I hope someone could provide us with "TeakMPE"...
« Last Edit: April 18, 2018, 04:03 PM by Ponsonnet »

Shades

  • Member
  • Joined in 2006
  • **
  • Posts: 2,417
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: IDEA: Maya Paint effects screensaver randomizer
« Reply #28 on: April 19, 2018, 08:12 AM »
Thanks for the download, it is much appreciated.

I did not respond sooner, because I was retrieving the other screensavers for you. But now I see that you have edited your post. You were successful in getting the MotionPicture screensaver?

Ponsonnet

  • Participant
  • Joined in 2018
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: IDEA: Maya Paint effects screensaver randomizer
« Reply #29 on: April 19, 2018, 11:56 AM »
Thanks Shades, yes I managed to get a working copy of motionPictures Screensaver...

Is Maya screensaver working well ? - I noticed sometimes it stops from working properly... Donno maybe my video card is not efficient enough.

Anyway I was thinking to develop a new Randomizer tool Like "TeakMPE"... Anyone is interested? - I will be donating, if someone will work on that. :)

JackBauer

  • Participant
  • Joined in 2018
  • *
  • default avatar
  • Posts: 3
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: IDEA: Maya Paint effects screensaver randomizer
« Reply #30 on: May 30, 2018, 05:45 AM »
I found the file TweakMPE.rar by Google searching the original domain and then adding the rest of the URL onto it.

Still there, all these years later.

https://www47.zippys...v/F8pAtccb/file.html




Ponsonnet

  • Participant
  • Joined in 2018
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: IDEA: Maya Paint effects screensaver randomizer
« Reply #31 on: May 31, 2018, 06:01 AM »
Many many thanks !!!...  :Thmbsup:

Could you please post a link to a proper installer of the actual screensaver aswell? - I have a copy, but it's not creating the "MayaPESaver.prf".. So whenever I launch TweakMPE, an Error message sayes MayaPESaver.prf not found!

-I also get this message:

ee the end of this message for details on invoking
just-in-time (JIT) debugging instead of this dialog box.

************** Exception Text **************
System.UnauthorizedAccessException: Access to the path 'C:\Windows\system32\MayaPESaver.old' is denied.
   at System.IO.__Error.WinIOError(Int32 errorCode, String maybeFullPath)
   at System.IO.File.InternalCopy(String sourceFileName, String destFileName, Boolean overwrite)
   at Microsoft.VisualBasic.FileIO.FileSystem.CopyOrMoveFile(CopyOrMove operation, String sourceFileName, String destinationFileName, Boolean overwrite, UIOptionInternal showUI, UICancelOption onUserCancel)
   at Microsoft.VisualBasic.MyServices.FileSystemProxy.CopyFile(String sourceFileName, String destinationFileName)
   at TweakMPE.TweakMPE.LoadMPEsettings()
   at TweakMPE.TweakMPE.Main()
   at System.EventHandler.Invoke(Object sender, EventArgs e)
   at System.Windows.Forms.Form.OnLoad(EventArgs e)
   at System.Windows.Forms.Control.CreateControl(Boolean fIgnoreVisible)
   at System.Windows.Forms.Control.CreateControl()
   at System.Windows.Forms.Control.WmShowWindow(Message& m)
   at System.Windows.Forms.Control.WndProc(Message& m)
   at System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.WndProc(Message& m)
   at System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)


************** Loaded Assemblies **************
mscorlib
    Assembly Version: 2.0.0.0
    Win32 Version: 2.0.50727.8669 (QFE.050727-8600)
    CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.NET/Framework64/v2.0.50727/mscorlib.dll
----------------------------------------
TweakMPE
    Assembly Version: 1.0.0.42
    Win32 Version: 1.0.0.42
    CodeBase: file:///C:/Windows/system32/TweakMPE.scr
----------------------------------------
Microsoft.VisualBasic
    Assembly Version: 8.0.0.0
    Win32 Version: 8.0.50727.7057 (QFE.050727-7000)
    CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/Microsoft.VisualBasic/8.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/Microsoft.VisualBasic.dll
----------------------------------------
System
    Assembly Version: 2.0.0.0
    Win32 Version: 2.0.50727.8686 (QFE.050727-8600)
    CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.dll
----------------------------------------
System.Windows.Forms
    Assembly Version: 2.0.0.0
    Win32 Version: 2.0.50727.8653 (QFE.050727-8600)
    CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.dll
----------------------------------------
System.Drawing
    Assembly Version: 2.0.0.0
    Win32 Version: 2.0.50727.8681 (QFE.050727-8600)
    CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.Drawing/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Drawing.dll
----------------------------------------
System.Runtime.Remoting
    Assembly Version: 2.0.0.0
    Win32 Version: 2.0.50727.8641 (QFE.050727-8600)
    CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.Runtime.Remoting/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Runtime.Remoting.dll
----------------------------------------
System.Configuration
    Assembly Version: 2.0.0.0
    Win32 Version: 2.0.50727.7057 (QFE.050727-7000)
    CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.Configuration/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Configuration.dll
----------------------------------------
System.Xml
    Assembly Version: 2.0.0.0
    Win32 Version: 2.0.50727.8679 (QFE.050727-8600)
    CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.Xml/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Xml.dll
----------------------------------------

************** JIT Debugging **************
To enable just-in-time (JIT) debugging, the .config file for this
application or computer (machine.config) must have the
jitDebugging value set in the system.windows.forms section.
The application must also be compiled with debugging
enabled.

For example:

<configuration>
    <system.windows.forms jitDebugging="true" />
</configuration>

When JIT debugging is enabled, any unhandled exception
will be sent to the JIT debugger registered on the computer
rather than be handled by this dialog box.


-I'm runnig windows 7 64bit...

How could I fix this ?  :(


Thanks!
« Last Edit: May 31, 2018, 09:27 AM by Ponsonnet »

JackBauer

  • Participant
  • Joined in 2018
  • *
  • default avatar
  • Posts: 3
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: IDEA: Maya Paint effects screensaver randomizer
« Reply #32 on: May 31, 2018, 09:26 AM »
The copy you have is probably the right one. The PRF file is located in the C:\windows\sysWOW64 dir, not in the c:\Windows\system32 directory.

In any case, here's a known-good installer

https://www36.zippys...v/jdyhSahB/file.html


EDIT: So basically what I did what was copy the MAYA_PE_PRESETS, the MAYA_PE_DOCS, the .pref file, the Maya Paint Effects.SCR, and the TweakMPE.scr files into both the system32 and the sysWOW64 folders. I also have .NET installed.

Seems to work.

EDIT2: So all I am getting with the TweakMPE screensaver is basically one Paint Effects preset. Not sure why it is not seeing the others.....
« Last Edit: May 31, 2018, 09:39 AM by JackBauer »

Ponsonnet

  • Participant
  • Joined in 2018
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: IDEA: Maya Paint effects screensaver randomizer
« Reply #33 on: May 31, 2018, 09:40 AM »
Thanks, but still the problem above exist... don't know how to solve this on windows 7... it works fine on windows XP  but not working on win7.

 :(

Ponsonnet

  • Participant
  • Joined in 2018
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: IDEA: Maya Paint effects screensaver randomizer
« Reply #34 on: May 31, 2018, 10:04 AM »
Here is the message whenever I access the screensaver I get this attached error message:-

-I have the (latest .Net framework) already installed...

JackBauer

  • Participant
  • Joined in 2018
  • *
  • default avatar
  • Posts: 3
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: IDEA: Maya Paint effects screensaver randomizer
« Reply #35 on: May 31, 2018, 10:18 AM »
Have you tried to take ownership of the C:\windows\system32 folder? You may have a permissions error. Also, try to make sure the file in question is not set in read-only mode.

https://www.howtogee...click-menu-in-vista/

Is this your computer, or a work computer? Are you on an ADMIN account, or a user account?

Ponsonnet

  • Participant
  • Joined in 2018
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: IDEA: Maya Paint effects screensaver randomizer
« Reply #36 on: May 31, 2018, 10:58 AM »
Yes, I took the ownership, the file is not set to read only mode, and this is my personal computer on an admin account. But still can't figure out the main problem .. could the problem be that I'm using a new version of .net ?