Home | Blog | Software | Reviews and Features | Forum | Help | Donate | About us
topbanner_forum
  *

avatar image

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
  • September 02, 2015, 02:00:34 PM
  • Proudly celebrating 10 years online.
  • Donate now to become a lifetime supporting member of the site and get a non-expiring license key for all of our programs.
  • donate

Author Topic: Screenshot Captor running 2 instances on Windows startup  (Read 1459 times)

tomos

  • Charter Member
  • Joined in 2006
  • ***
  • Posts: 9,516
    • View Profile
    • Donate to Member
Screenshot Captor running 2 instances on Windows startup
« on: April 23, 2012, 09:40:26 AM »
After the last update (via dcupdater)
I was offered the option to start with windows for all users.
I clicked yes without particularly thinking about it (it was already set to start with windows, whether with all users or not, I cant say)

Next reboot I got this

Screenshot - 2012-04-18 , 14_10_48.png

the only app I currently have installed for checking on startup programmes is Winpatrol(Pro). It says:

Screenshot - 2012-04-23 , 16_31_46.png

I tried disabling one of them, seemed to work (but I didnt check too closely to be honest). Today though I notice there were two instances of SC showing in the tray.
I closed both and used FARR to open it to take screenshot for this post. It was an older version (2.xx.xx).
I closed it and used the same entry in FARR to open it again, and it was the most recent version.

so things are getting weird around here :D

Not sure even if this is SC's fault, but maybe you have an idea or a recommendation?
__________________
Win7 64bit

PS I notice CH&S also has the same two entries in Winpatrol & that works fine here...
Tom

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 34,989
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Donate to Member
Re: Screenshot Captor running 2 instances on Windows startup
« Reply #1 on: April 23, 2012, 09:49:03 AM »
That looks like a mistake on my part with the "start with all users option".. I will look into it and fix. Until then if you simply uncheck the start with windows option from inside SC then you should only get one startup instance (the all users one put in place during install).

tomos

  • Charter Member
  • Joined in 2006
  • ***
  • Posts: 9,516
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Screenshot Captor running 2 instances on Windows startup
« Reply #2 on: April 23, 2012, 09:52:03 AM »
thanks mouser :up:
Tom