Home | Blog | Software | Reviews and Features | Forum | Help | Donate | About us
topbanner_forum
  *

avatar image

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
  • September 01, 2015, 07:10:43 AM
  • Proudly celebrating 10 years online.
  • Donate now to become a lifetime supporting member of the site and get a non-expiring license key for all of our programs.
  • donate

Author Topic: Failed Installation on Windows 7 x64  (Read 4174 times)

J-Mac

  • Supporting Member
  • Joined in 2007
  • **
  • Posts: 2,905
    • View Profile
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Failed Installation on Windows 7 x64
« on: April 01, 2012, 12:42:02 AM »
Well, just tried installing Mobysaurus for the first time on Windows 7x64 and when I tried to run it the following error message popped up:

[attachthumb=#1][/attachthumb]

So I clicked the button to view the report and this is what came up:

Quote
Mobysaurus Thesaurus Error Report

Details:
04/01/2012 01:26:16
1.0.55
rev #0   Oct 09 2006
LIC01
System.BadImageFormatException: An attempt was made to load a program with an incorrect format. (Exception from HRESULT: 0x8007000B)
   at c.new_SimpleKeyWrapper_rsaWin32GUI()
   at c.a()
   at f.dd(Object A_0, EventArgs A_1)
C:\Program Files (x86)\Mobysaurus Thesaurus

General infomation about your computer:
en-US
Microsoft Windows 7 Professional
Win32NT
6.1.7601.65536


Please consider sending the above information to support@mobysaurus.com. Thank you!

I should mention that before running the program I swapped out the dll with the one mouser provided here in the next post down. BTW, I didn't bother sending the report to the Mobysaurus email address shown as I don’t believe that site exists anymore.

Any ideas as to what went wrong mouser?

Thanks!

Jim

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 34,968
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Donate to Member
Re: Failed Installation on Windows 7 x64
« Reply #1 on: April 01, 2012, 11:44:30 AM »
It really sounds to me like you need the new dll.  you said you swapped it out, but can you double check?

J-Mac

  • Supporting Member
  • Joined in 2007
  • **
  • Posts: 2,905
    • View Profile
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Failed Installation on Windows 7 x64
« Reply #2 on: April 01, 2012, 11:55:30 AM »
Yep. New dll is there. Old dll was 308 kb; new one is 446 kb. I have the 446 kb dll in there. I didn't even try it with the old one... I read the other thread and automatically replaced the old dll with the new one without trying to run it with the old dll. Maybe I should have left the old one there and at least tried it.

Thank you.

Jim

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 34,968
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Donate to Member
Re: Failed Installation on Windows 7 x64
« Reply #3 on: April 01, 2012, 11:57:53 AM »
deleting old is right, they have the same name.  let me try it here.

cranioscopical

  • Friend of the Site
  • Supporting Member
  • Joined in 2006
  • **
  • Posts: 4,301
    • View Profile
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Failed Installation on Windows 7 x64
« Reply #4 on: April 01, 2012, 01:08:06 PM »
when I tried to run it the following error message popped up

Same thing here...

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 34,968
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Donate to Member
Re: Failed Installation on Windows 7 x64
« Reply #5 on: April 01, 2012, 03:10:00 PM »
I'll have a look.

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 34,968
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Donate to Member
Re: Failed Installation on Windows 7 x64
« Reply #6 on: April 01, 2012, 03:18:05 PM »
Question:

Did you try running mobysaurus WITHOUT replacing the dll (i.e. with the original dll?)

I'm thinking maybe the trick is that on Win7, you DONT want the new dll and should use the original one?

cranioscopical

  • Friend of the Site
  • Supporting Member
  • Joined in 2006
  • **
  • Posts: 4,301
    • View Profile
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Failed Installation on Windows 7 x64
« Reply #7 on: April 01, 2012, 04:03:44 PM »
I'm thinking maybe the trick is that on Win7, you DONT want the new dll and should use the original one?

And that is the solution  :Thmbsup:

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 34,968
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Donate to Member
Re: Failed Installation on Windows 7 x64
« Reply #8 on: April 01, 2012, 04:15:00 PM »
 :Thmbsup:

J-Mac

  • Supporting Member
  • Joined in 2007
  • **
  • Posts: 2,905
    • View Profile
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Failed Installation on Windows 7 x64
« Reply #9 on: April 02, 2012, 04:30:50 AM »
Yep. New dll is there. Old dll was 308 kb; new one is 446 kb. I have the 446 kb dll in there. I didn't even try it with the old one... I read the other thread and automatically replaced the old dll with the new one without trying to run it with the old dll. Maybe I should have left the old one there and at least tried it.


My thoughts eggzaktlee!   ;D

Thanks!

Jim